Discussió:Nombre

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Peer (discussió) 19:27, 29 gen 2009 (CET)[respon]

Proposta d'avaluació--Peer (discussió) 16:54, 14 des 2008 (CET)[respon]

Possible enllaç[modifica]

Apart de la definició matemàtica de nombre, caldria un enllaç per parlar de la simbologia de cada xifra, és important per entendre part del nostre art i potser que algú entri cercant precisament això més que no pas una llista de nombres matemàtics, no? --barcelona 19:50 13 mar, 2005 (UTC)

Número?[modifica]

Bones. Això constitueix el que seria la meva primera contribució a la Viquipèdia.

El cas és que la definició de número que es dóna al principi de l'entrada: "Un número és un símbol que representa una quantitat, àmpliament utilitzats a les matemàtiques" no encaixa amb el que jo tenia entès, ni tampoc amb la definició que donen en el DIEC: "nombre amb què una persona o una cosa és designada dins una sèrie o col·lecció" (Portal de Dades Lingüístiques).

O sigui que, segons aquesta definició, un número és básicament un nombre ordinal. Per tant crec que aquesta frase sobra.

Ja sé que a Viquipèdia:Política_i_normes diu que "No tingueu por d'esmenar articles d'altra gent", però m'ha semblat una mica bèstia de començar eliminant contingut :)

Per altra banda, estrictament parlant segons la definició del DIEC, número hauría de redirigir més aviat a nombre ordinal més que no pas a nombre, tanmateix és bastant probable que qui busqui número es quedi una mica perplex en anar a parar a nombre ordinal, quan el que segurament esperava trobar és nombre, ja que els termes nombre i número s'usen indistintament en llenguatge col·loquial.

Què creieu que caldria fer en aquest cas?

Bé, si ningú em diu res en uns dies, em carregaré la frase, fent efectiva la meva primera contribució destructiva :)

--Quim 21:03 17 jun, 2005 (UTC) (el viquipedista més novell, ara mateix)