Electronic Arts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: EA GAMES)
Infotaula d'organitzacióElectronic Arts
(en) Electronic Arts, Inc. Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Seu central d'Electronic Arts Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuseditor de videojocs
empresa cotitzada Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria del videojoc Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaempresa cotitzada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació28 maig 1982
FundadorTrip Hawkins Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ProdueixArmy of Two, Medal of Honor (en) Tradueix, Command & Conquer, programari, Apex Legends i videojoc Modifica el valor a Wikidata
Membre dejoc Modifica el valor a Wikidata
Borsa de cotització(NASDAQ EA) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaAndrew Wilson (2021–) Modifica el valor a Wikidata
Executiu en capAndrew Wilson (2013–) Modifica el valor a Wikidata
Empleats8.400 (2015) Modifica el valor a Wikidata
Filial
Propietari de
Part deS&P 500 (2002–) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Capital propi7.840 M$ (2021) Modifica el valor a Wikidata
Ingressos totals7.426 M$ (2022) Modifica el valor a Wikidata
Benefici net802 M$ (2022) Modifica el valor a Wikidata
Actius totals13.288 M$ (2021) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webea.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: co0055491 TMDB.org: 3550
Facebook: EA Twitter (X): EA Instagram: ea LinkedIn: electronic-arts Youtube: UCIHBybdoneVVpaQK7xMz1ww Youtube: eavideos Spotify: 1gsT5GesFZ2qkDkgPxMUA1 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Electronic Arts, Inc. (EA) (NASDAQERTS).[1] És la companyia més gran de producció de videojocs del planeta. Les seves oficines centrals es troben a Redwood City, Califòrnia tot i estar estesa a molts països i tenir oficines als Estats Units, Canadà, Japó i Anglaterra. Electronic Arts té diferents subsidiaries com EA SPORTS (encarregada de tots els videojocs esportius), EA GAMES (encarregada de tots els videojocs restants) o EA RECORDING (encarregada d'enregistrar música, usualment dels videojocs).

Història[modifica]

Logotip original d'Electronic Arts (1982–1999)

Fundada en 1982, era una productora discreta de videojocs per a PC, es va decidir especialitzar en aquest sector amb jocs apropiats per al suport, com els gèneres d'estratègies i militar. A principis dels 90 va començar a produir simuladors esportius de forma massiva i va decidir produir per a consola, sent Sega Mega Drive i Super Nintendo, les plataformes on la companyia va traure més jocs a mitjans dels anys 90. Els ingressos de la companyia va pujar vertiginosament, a causa d'una campanya agressiva publicitària i l'ús de llicències, per exemple el 1994 va traure el FIFA International Soccer, el primer simulador esportiu amb noms reals dels jugadors i d'indumentàries d'equip, la qual cosa li va donar molta popularitat i una saga interminable que va desterrar la resta de competidors si exceptuem les sagues de International Super Star Soccer i Pro Evolution Soccer de Konami.

En la segona meitat de la dècada dels 90, va començar a produir molts jocs d'esports, carreres i d'estratègies per a la Sony Play Station, també va ser la que va produir més jocs per a l'efímera Panasonic 3DO, a més va donar suport, una miqueta més tímidament, a Nintendo 64 i Sega Saturn. Sorprenentment no va traure un sol joc per a Dreamcast (abans donava suport actiu a totes les consoles de Sega). En la nova generació de principi del segle XXI va decidir EA donar suport a totes les plataformes: Xbox, Playstation 2 i Gamecube, sense deixar de costat al PC. Aquesta immensa producció per a consoles casolanes contrasta amb l'escàs llançament per a les portàtils i molts menys per a màquines de recreatives, en tota les història de la companyia.

El 2005 va aconseguir la llicència exclusiva de la federació de NFL del futbol nord-americà, va intentar el mateix amb la lliga de basquetbol NBA, però aquesta vegada sense èxit; va comprar a diverses companyies del sector com el grup de programació de Criterion i intent a comprar a Ubisoft, la major d'Europa i una de les majors del món, no aconseguit per la negatives dels seus amos.

Estudis[modifica]

Estudis actuals[modifica]

Antics estudis[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Electronic Arts Inc.». BusinessWeek. [Consulta: 23 octubre 2009].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Electronic Arts