Elizabeth Rivers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaElizabeth Rivers
Biografia
Naixement1903 Modifica el valor a Wikidata
Hertfordshire (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort1964 Modifica el valor a Wikidata (60/61 anys)
Activitat
Ocupaciópintora, gravadora, il·lustradora Modifica el valor a Wikidata

Elizabeth Rivers (Hertfordshire, Anglaterra, 5 d'agost de 1903 - 1964) va ser una pintora, gravadora i il·lustradora irlandesa.

Va estudiar a la Universitat de Londres, on va treballar amb Edmund J. Sullivan.[1] El 1926 va guanyar una beca per a les escoles de l'Acadèmia Britànica, on va continuar la seva formació amb professors com Walter Richard Sickert. Es va traslladar a París el 1931 per continuar el seu aprenentatge artístic amb pintors com André Lhote o Gino Severini. El 1932 se la considerava a part del «Grup Twenties» i ja havia exposat a la Galeria Wertheim a Londres.[2]

Va ser després d'això que la seva família es va traslladar a viure a les illes Aran, a Irlanda. El seu primer llibre This Man va ser publicat per The Guyon House Press el 1939 i va ser escrit mentre es trobava a Aran.[1] També va escriure un altre llibre titulat Stranger in Aran publicat el 1946. També durant aquests anys feia exposicions a la Reial Acadèmia Hibernian i va publicar alguns dels seus gravats en xilografia.

A excepció d'un breu període durant la Segona Guerra Mundial i durant el 1955 Rivers va viure a Irlanda on també va treballar amb Evie Hone en dissenys per a vitralls. Durant la Segona Guerra Mundial va viure a Londres i va treballar com a vigilant contra incendis durant els bombardejos.[1] També va realitzar exposicions al Club d'Art Anglàs i a la Royal Academy of Arts.[2]

Està enterrada a l'església de Saint Maelruain, a Tallaght.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «A Rare Treasure: This Man by Elizabeth Rivers» (en anglès). Paul Mellon centre.
  2. 2,0 2,1 «Crawford Art Gallery Permanent Collection». crawdartgallery. Arxivat de l'original el 2016-04-25. [Consulta: 21 juny 2016].
  3. «South Dublin Libraries». southdublinlibraries.