Emily Osment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEmily Osment

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 març 1992 Modifica el valor a Wikidata (32 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióOccidental College
Laurel Springs School
Flintridge Preparatory School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Alçada1,6 m Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballComposició Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióactriu, compositora, actriu de cinema, actriu de televisió, actriu de veu, cantautora, cantant, artista d'estudi Modifica el valor a Wikidata
Activitat1997 Modifica el valor a Wikidata –
GènerePop, pop dance, pop-rock i electro Modifica el valor a Wikidata
VeuMezzosoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentGuitarra i veu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficWind-up
Interscope Records
Geffen Records Modifica el valor a Wikidata
Família
PareRy G (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansHaley Joel Osment Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0652089 Allocine: 67967 Rottentomatoes: celebrity/emily_osment Allmovie: p328463 Metacritic: person/emily-osment TV.com: people/emily-osment AFI: 282746 TMDB.org: 82785
Facebook: emilyosment Twitter (X): EmilyOsment Instagram: emilyosment Youtube: UC4se_mROy3EKj-ZjjZGLecg Spotify: 7rPQ2z1ji1ctJ6oGYBAo6M Last fm: Emily+Osment Musicbrainz: 882728bd-a6b9-464f-beab-23d3e66143b5 Songkick: 1114191 Discogs: 1822736 Allmusic: mn0000930627 Deezer: 100199 Modifica el valor a Wikidata

Emily Jordan Osment (Los Angeles, Califòrnia, 10 de març de 1992) és una actriu i cantant estatunidenca. És coneguda pel seu paper de Lilly Truscott a Hannah Montana i també és coneguda pel seu paper de Gerti Giggles a Spy Kids 2 i a Spy Kids 3. És la germana petita de l'actor de la famosa pel·lícula El sisè sentit, Haley Joel Osment.

Osment va aparèixer com a Cassie Keller a la pel·lícula "The Haunting Hour: Don't Think About It" (2007) i com a Melissa Morris a la pel·lícula de televisió de Disney Channel, "Dadnapped" (2009). Va protagonitzar Taylor Hillridge a la pel·lícula de televisió "Cyberbully" (2011), Roxie a la sèrie de streaming "Cleaners" (2013-2014) i Roxy Doyle a la sèrie de televisió de Fox "Almost Family" (2019-2020). També va interpretar a Gabi Diamond a la sèrie de televisió Freeform "Young & Hungry" (2014-2018), per la qual va rebre tres nominacions als Premis Teen Choice. Del 2018 al 2021, Osment va tenir un paper recurrent com a Theresa a la sèrie de comèdia i drama de Netflix, The Kominsky Method, per la qual va rebre dues nominacions al Screen Actors Guild Award per la millor interpretació d'un conjunt en una sèrie de comèdia.[1] Té un paper recurrent com Mandy a la comèdia de situació de CBS Young Sheldon des del 2022.

Osment va assolir protagonisme a la música després de gravar cançons per a les bandes sonores dels seus projectes de Disney, sobretot un duet de "If I Didn't Have You" amb Mitchel Musso el 2007 i una versió de "Once Upon a Dream" el 2008. El 2009, va signar un contracte de gravació amb Wind-Up Records, amb qui va llançar una obra ampliada, All the Right Wrongs (2009) i un àlbum d'estudi, Fight or Flight (2010). Actualment actua sota l'àlies Bluebiird i ha llançat una obra ampliada, When I Loved You (2019).[2]

Joventut[modifica]

Emily Jordan Osment va néixer a Los Angeles[3][4][5] es filla de l'actor Michael Eugene Osment[6] i Theresa Osment (nascuda Seifert), una professora d'anglès. Va ser criada com a catòlica romana. El seu pare ha aparegut en diverses pel·lícules, inclosa la seva pel·lícula "Soccer Mom", i el seu germà gran és l'actor Haley Joel Osment nominat a l'Oscar.[6]

1997–2005: inicis de carrera[modifica]

L'entrada d'Osment a la indústria de l'entreteniment va començar el 1997, quan va participar en un comercial per a l'empresa de lliurament de flors FTD.[3] Va aparèixer en molts anuncis, després de la qual cosa va fer el seu debut com a actriu a la pel·lícula de 1999 "The Secret Life of Girls", protagonitzada per Eugene Levy i Linda Hamilton. El mateix any, va protagonitzar amb Glenn Close la pel·lícula de televisió Hallmark Classic "Sarah, Plain and Tall: Winter's End", un paper que portaria a una nominació al Premis Young Artist.[3] Emily també va fer una breu aparició al vídeo musical de Smash Mouth All Star com la noia de l'uniforme d'àrbitre. Des de llavors, ha passat a fer diversos papers, com ara aparicions en programes de televisió com "Touched by an Angel", Friends i "3rd Rock from the Sun".

Osment va debutar al cinema l'any 2002 com a Gerti Giggles a "Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams", un paper pel qual va guanyar el Young Artist Award a la millor actuació en un llargmetratge. El 2003, va repetir el seu paper a la tercera pel·lícula de la sèrie "Spy Kids, Spy Kids 3-D: Game Over", que va recaptar 197 milions de dòlars a tot el món.[7][8] Osment també va donar veu a papers com "Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch" i "Edward Fubbwupper Fibbed Big".

2005–2009: Hannah Montana[modifica]

Osment at Hannah Montana: The Movie estrena el 2 d'abril de 2009

El 2005, Osment va aconseguir el paper de Lilly Truscott a la sèrie de Disney Channel Hannah Montana, la millor amiga de Miley Stewart i núvia d'Oliver Oken a les temporades 3 i 4. Quan Miley era Hannah, Lilly estava sota l'àlies de Lola Luftnagle. L'estrena de la sèrie va obtenir un rècord de qualificacions per a Disney Channel amb 5,4 milions d'espectadors, una resposta "més enllà de les nostres expectatives més salvatges", segons el president de Disney Channel Entertainment.[9] [10] El programa li va valer una nominació al Premi Artista Jove el 2007 a la millor actuació en una sèrie de televisió (comèdia o drama). A més, Osment va ajudar a dissenyar algunes de les peces de la col·lecció de roba Hannah Montana Disney, que va estrenar l'última part l'estiu de 2006. També va tenir un paper de veu en off en una pel·lícula anomenada Holidaze: The Christmas. Això gairebé no va passar. Va interpretar diverses cançons per a la pel·lícula, com "Don't Ya Just Love Christmas" i "One Day". Emily canta el cor de la cançó de Billy Ray Cyrus "You've Got a Friend", del seu àlbum 2007 "Home at Last". Osment també ha gravat una cançó titulada "I Don't Think About It" a The Haunting Hour: Don't Think About It, per a la qual van fer un videoclip. El vídeo es va publicar al DVD de Haunting Hour i es va estrenar a Cartoon Network.

El 25 de desembre, Osment va acollir la desfilada del dia de Nadal de Walt Disney World amb la coprotagonista de Hannah Montana Mitchel Musso. La desfilada va comptar amb Miley Cyrus i el repartiment de High School Musical. Ella i Musso van realitzar un esbós basat en un episodi de Hannah Montana. Osment també va tenir un paper de veu en off en una pel·lícula anomenada Holidaze: "The Christmas That Almost Didn't Happen", que també va comptar amb les veus de les companyes estrelles de Disney Channel Brenda Song i Dylan and Cole Sprouse. Osment va interpretar diverses cançons per a la pel·lícula, incloses "Don't Ya Just Love Christmas" i "One Day". També va actuar com una gòtica (Moviment gòtic) a "The Haunting Hour: Don't Think About It de R. L. Stine."[11] El 2008 li va valer una nominació al Young Artist Award a la "Millor actuació en una pel·lícula de televisió, minisèrie o actriu especial protagonista". Va gravar la cançó "I Don't Think About It" per a la banda sonora de la pel·lícula.

Osment va gravar una versió remake de la cançó "If I Didn't Have You" amb Mitchel Musso per al CD de DisneyMania 6. La cançó va ser produïda per Bryan Todd. Els dos també van filmar un vídeo musical per al seu remake.[12] Va gravar una cançó, publicada el 2008, amb The Disney Channel Circle of Stars. Va gravar un remake de "Once Upon A Dream", llançat el 12 de setembre de 2008.[13] Va gravar una cançó anomenada "Hero in Me" per a la pel·lícula original de Disney Channel, Dadnapped i també va filmar un vídeo musical per acompanyar-lo. L'any 2008 va protagonitzar la pel·lícula "Soccer Mom", i es va classificar al número 1 de la llista de la revista Parade i Forbes a "Hot Kid Stars To Watch".[14] També va protagonitzar la pel·lícula original de Disney Channel, Dadnapped, que es va estrenar el febrer de 2009.

2009–2012: Tots els errors correctes i lluita o fugida[modifica]

El juny de 2009, Osment va signar amb Wind-Up Records i va anunciar que estava escrivint i gravant cançons amb Eve 6.[15] Ha col·laborat en cançons amb Tom Higgenson, Max Collins, Tony Fagenson, Toby Gad i Mandi Perkins.[16][17] "All the Way Up" va ser llançat com a senzill principal el 25 d'agost de 2009. La cançó va debutar al número 77 del Canadian Hot 100 i una setmana més tard va assolir el número 76.[18] El 26 d'octubre de 2009, Osment va llançar el seu primer joc ampliat, "All The Right Wrongs", amb sis cançons a l'edició estàndard i vuit cançons a la deluxe. L'EP va assolir el número 117 al Billboard Top 200 i el número 1 a Top Heatseekers[19][20] Sobre l'àlbum, Osment va dir:

"Les cançons de l'àlbum són de quatre persones diferents, vaig escriure amb quatre persones diferents, i tots havien d'encaixar a l'àlbum junts... Jo vaig fer el meu. Escolto molt Alanis Morissette, em vaig inspirar d'ella i de la seva cançó "Jagged Little Pill"... molta avantatge a (l'àlbum d'Emily)... M'encanta escoltar les guitarres i la bateria a les cançons".

[21]"You Are the Only One" va ser llançat com a segon senzill el 27 de febrer de 2010. No va tenir impacte en cap llista, però va tenir cert èxit a Radio Disney. Originalment, "You Are the Only One" estava pensat per ser llançat com el senzill principal de l'àlbum, però es va abandonar perquè Osment volia llançar "All the Way Up".

Osment actuant en directe en un concert de Kiss 108 el maig de 2010

Osment va confirmar a través del seu compte de Twitter que aniria de gira: el "Clap Your Hands Tour" va incloure nou dates als Estats Units. El 24 de març de 2010, Osment va confirmar a "Good Day New York" que el seu àlbum debut seria llançat a l'estiu de 2010.[22] "Let's Be Friends" va ser llançat com a senzill principal de l'àlbum el 8 de juny de 2010.[23] El senzill va debutar i va assolir el número 24 a la llista Billboard Japan Hot 100 i el número 67 a Alemanya.[24] A més, el senzill es va convertir en el primer a classificar-se en una llista oficial de singles dels Estats Units, quan va arribar al número 31 de la llista Billboard Hot Dance Club Play.[25] El 5 d'octubre va llançar el seu primer àlbum, Fight or Flight, centrat en l'electropop i synthpop.[26] L'àlbum va assolir el número 170 al Billboard Top 200 i el número 2 a Top Heatseekers,[19][20] El segon senzill, "Lovesick", va ser llançat el 4 de febrer de 2011. A causa de les fortes descàrregues digitals que va rebre la cançó, la cançó va debutar al número 165 de la llista de singles del Regne Unit. Durant la setmana del 17 d'abril de 2011, el senzill va entrar al Top 100 del Regne Unit, aconseguint un pic de 67 a la llista.[27] El senzill també es va convertir en el segon en aconseguir l'èxit al Canadian Hot 100, on va debutar al número 71, i més tard va arribar a un màxim de 66.[28]

A l'octubre, Osment va fer la seva segona gira Fight or Flight Tour per promocionar el seu primer àlbum "Fight or Flight".[23][29] Va incloure concerts a Amèrica del Nord, Europa i Amèrica Llatina. Va començar el 30 d'octubre de 2010 a São Paulo, Brasil, i va acabar el 8 de desembre de 2010 a Appleton, Wisconsin. Osment es va presentar als MTV Europe Music Awards 2010 el 7 de novembre a Madrid, Espanya, lliurant un premi a Justin Bieber al millor artista masculí. El març de 2010, Osment va prestar la seva veu al personatge secundari, Kendall Perkins, per a la sèrie d'animació Kick Buttowski: Suburban Daredevil a Disney XD.[30] El 10 de maig de 2011, va llançar el duet senzill "Hush" amb Josh Ramsay de Marianas Trench, i la cançó va assolir el número 90 al Canadà.[31] El 2011, Osment va protagonitzar la pel·lícula ABC Family sobre una dona jove que pateix ciberassetjament, anomenada Cyberbully, estrenada el 17 de juliol de 2011. ABC va treballar amb Seventeen per fer la pel·lícula amb l'esperança que ajudés a eliminar l'assetjament a Internet. Es va rodar a Mont-real i es va estrenar en DVD el 7 de febrer de 2012. La pel·lícula va rebre crítiques generalment positives i va tenir 3,4 milions d'espectadors a la seva estrena. Per promocionar la pel·lícula, va llançar el seu senzill, "Drift".

2013-present: Cleaners, Young & Hungry, i torna a la música com a Bluebiird[modifica]

El 2013, Osment va protagonitzar la sèrie de televisió Cleaners, que el 2014 es va anunciar per a una segona temporada. Osment va fer un cameo a "Life with Boys" i va aparèixer en quatre episodis de Family Guy. Va repetir el seu paper de veu com a Pep per a la tercera pel·lícula de "Beverly Hills Chihuahua", que es va estrenar en DVD el 18 de setembre de 2012 i va ser un dels seus últims treballs a Disney. Emily Osment va confirmar a través del seu compte oficial de Facebook que havia deixat el seu segell Wind-Up Records i que ha llançat un projecte independent amb aires folk, indie i country en una banda anomenada Ramshackle, formada per Osment i el seu amic Dan Schechter, actuant en bars com ara, el Troubadour i al Spiedie Fest 2013, interpretant covers de The Beatles, R. Kelly i "Lullaby". El 2013, Osment va fer una participació especial a l'episodi "Bazinga! Això és d'un programa de televisió" per a la sèrie de comèdia Two and a Half Men on va interpretar el paper d'Ashley. Osment va protagonitzar el curtmetratge "Seasick Sailor" dirigit per Devon Bostick i Torre Catalano. La pel·lícula s'ha presentat en alguns festivals de cinema i va guanyar el premi al millor curt narratiu al Festival de cinema de Los Angeles.

Osment també va participar en el drama, Kiss Me, dirigit per Jeff Probst en el qual va protagonitzar al costat de l'actriu irlandesa Sarah Bolger. A l'octubre, Osment va filmar una nova pel·lícula "No Way Jose". L'octubre de 2013, es va començar a rodar la tercera pel·lícula de la franquícia Nightmare, anomenada "A Daughter's Nightmare", que es va estrenar a Lifetime el 2014. Osment va gravar la cançó In Case Of Fire per a la banda sonora de la pel·lícula.[32] Osment també va acabar de gravar la segona temporada de la sèrie web Cleaners.

El 2014, va debutar com a protagonista a la nova sèrie de televisió de la família ABC "Young & Hungry", produïda per Ashley Tisdale. L'Osment interpreta a Gabi, una jove blogger lluitadora contractada com a xef personal d'un jove empresari tecnològic de San Francisco. L'episodi pilot, que es va emetre el 25 de juny de 2014, va obtenir 1,08 milions de visualitzacions als Estats Units.

El 2015, un dels projectes en què participa Osment és la pel·lícula Love Is All You Need? La pel·lícula, que també protagonitza Briana Evigan, és un drama independent ambientat en un món on ser gai és normal i les persones heterosexuals estan intimidades. L'agost de 2015, Osment va ser reservat per a un paper recurrent a la tercera temporada de la sèrie de CBS Mom. Va interpretar a Jodi, una noia que vivia al carrer que era una drogodependent; Christy (Anna Faris) i Bonnie (Allison Janney) la van ajudar a mantenir-se neta i a trobar feina. La tercera temporada es va estrenar el 5 de novembre de 2015.[33] Però Jodi va morir d'una sobredosi de drogues a mitja temporada, una decisió presa amb la creació del personatge.[34]

Emily Osment va confirmar a través de la seva pàgina oficial de Facebook que el 8 de març de 2019, Dia Internacional de la Dona, va llançar el seu primer senzill com a nou àlies musical Bluebiird, "Black Coffee Morning", seguit de "Sailor" el 26 d'abril[35] i "Good Girl" el 21 de juny, respectivament. Va llançar un EP amb l'àlies titulat When I Loved You el 27 de setembre.

També el 2018, va ser seleccionada per a un paper recurrent com Theresa, una estudiant d'actuació a "The Kominsky Method". La sèrie va durar tres temporades i Osment va rebre dues nominacions al Screen Actors Guild Award per la millor interpretació d'un conjunt en una sèrie de comèdia. La tercera i última temporada es va estrenar el 28 de maig de 2021.[36] El 8 d'octubre de 2021, la nova sitcom d'Osment, Pretty Smart, es va estrenar a Netflix.[37]

El 2022, es va unir al repartiment de Young Sheldon com Mandy, la noia del temps que es converteix en l'interès amorós de Georgie i, finalment, està embarassada del seu fill. Ha estat ascendida a sèrie regular a partir de la sisena temporada.[38]

El 2023, Osment va retratar Magan Fieramusca a la pel·lícula Lifetime Stolen Baby: The Murder of Heidi Broussard com a part dels seus llargmetratges "Ripped from the Headlines" que detallava els crims titulars del personatge d'Osment.[39]


Altres empreses[modifica]

Osment cantant al New Jersey Festival of Ballooning el 24 de juliol de 2010
Imatge i productes

El 2007, Osment va signar un acord per aparèixer en una campanya nacional anomenada "Smart Girls Rock" de la marca de denim amb seu a Nova York Vanilla Star. "És una línia nova per a noies, la roba és realment denim i femenina amb un punt de punk."[40] Va promocionar la seva cançó "I Don't Think About It" amb el llançament de la campanya i el comercial. A finals d'aquell estiu, Disney va llançar una col·lecció de roba de Hannah Montana. Osment va ajudar a dissenyar algunes de les peces de la col·lecció. La seva imatge es va utilitzar en algunes d'aquestes peces, així com en altres mercaderies de Hannah Montana (com ninots i DVD).[41]

Filantropia[modifica]

Osment va signar amb CosmoGIRL! samarretes per al president d'una subhasta benèfica en línia. L'any 2007, Osment va dissenyar una línia de samarretes per a "2lovecollection.com", els ingressos de la qual es van destinar a la "Fundació Make-A-Wish" i a l'Hospital de Recerca Infantil de St. Jude.

A principis de 2008, Osment va participar al "Disney Channel Earth Day", on ella i altres estrelles de Disney es van reunir amb "TreePeople" per ensenyar als nens a cuidar el medi ambient amb petits canvis a les seves cases i barris. Osment també va formar part del projecte verd, Disney's Friends for Change, una iniciativa per al medi ambient creada l'any 2009. La campanya vol que els joves coneguin la situació mediambiental actual i s'impliquin amb ella al seu voltant. Els nens van tenir l'oportunitat de triar com Disney invertirà un milió de dòlars en diversos programes ambientals.[42]

Osment és una ambaixadora global de "STOMP Out Bullying", l'organització nacional líder de lluita contra el bullying/ciberbullying al país per a nens i adolescents. Va ser votada com la celebritat U.G.L.Y. ("Unique Gifted Lovable You") del 2011 al setè premi anual "Celebrity of the Year", gràcies als vots de joves nord-americans impressionats amb l'actuació de l'actriu a la seva pel·lícula de televisió Cyberbully.[43]

Vida personal[modifica]

A partir del 2021, Osment ha estat en una relació amb Jack Anthony. Van anunciar el seu compromís el juny de 2023.[44]

Filmografia[modifica]

Film
Any Títol Rol Notes Ref.
1999 The Secret Life of Girls Miranda Aiken
2002 Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams Gerti Giggles
2003 Spy Kids 3-D: Game Over Gerti Giggles
2005 Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch Additional voices Rol de veu
2007 The Haunting Hour: Don't Think About It Cassie Keller Directe al vídeo
2008 Soccer Mom Becca Handler
Surviving Sid Start Girl Claire Rol de veu
2009 Hannah Montana: The Movie Lilly Truscott
2011 Beverly Hills Chihuahua 2 Pep (veu) Directe al vídeo
2012 Beverly Hills Chihuahua 3: Viva la Fiesta! Pep (veu) Directe al vídeo
2013 From Up on Poppy Hill Nobuko Yokoyama (veu) Doblatge en anglès [45]
Seasick Sailor Beck Pel·lícula curta
2014 Kiss Me Shelby
2015 No Way Jose Summer Stern
2016 Love Is All You Need? Kelly Williams
2018 Tea Time with Mr. Patterson Stacey Pel·lícula curta

Television[modifica]

Any Títol Rol Notes
1999 Sarah, Plain and Tall: Winter's End Cassie Witting Pel·lícula de televisió
3rd Rock from the Sun Dahlia Episodi: "Dick, Who's Coming to Dinner"
2000 Touched by an Angel Alyssa Sullivan Episodi: "With God as My Witness"
2001 Friends Lelani Mayolanofavich Episodi: "The One with the Halloween Party"
2002 Total Access 24/7 Ella mateixa / Gerti Giggles Episodi: "Spy Kids 2"
2006–11 Hannah Montana Lilly Truscott/Lola Luftnagle Repartiment principal
2006–08 Disney Channel Games Ella mateixa
  • Green Team (Season 1)
  • Yellow Team (Season 2)
2006 Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen Trick Rol de veu; especial
2007 Shorty McShorts' Shorts Tall Skunk Girl / Kelly Rol de veu; 2 episodis
2009 Dadnapped Melissa Morris Pel·lícula de televisió
The Suite Life on Deck Lilly Truscott/Lola Luftnagle Episodi: "Double-Crossed"
2010 Jonas Ella mateixa/Convidada Episode: "Boat Trip"
2010–12 Kick Buttowski: Suburban Daredevil Kendall Perkins Rol de veu recurrent
2011 Cyberbully Taylor Hillridge Pel·lícula de televisió
2012 Life with Boys Ella mateixa Episode: "Double Trouble with Boys"
  • 2012–17,
  • 2019–21
Family Guy Ruth Cochamer and various 24 episodis
2013 Two and a Half Men Ashley Episodi: "Bazinga! That's From a TV Show"
2013–14 Cleaners Roxie Repartiment principal
2014 Rainbow Brite Rainbow Brite 3 episod's; paper principal de veu (Season 1)
A Daughter's Nightmare Ariel Morgan Pel·lícula de televisió
2014–18 Young & Hungry Gabi Diamond Lead role
2015–16 Mom Jodi Hubbard 4 episodis; paper recurrent (Season 3)
  • 2018–2021
The Kominsky Method Theresa paper recurrent
2018 25 Kate Unsold Television Pilot
Christmas Wonderland Heidi Nelson Pel·lícula de televisió
2019 The Masked Singer Ella mateixa/Convidada 1 episodi; Return of the Masks: Group C
2019–20 Almost Family Roxy Doyle Paper principal
2021 Pretty Smart Chelsea Paper principal; Netflix original show
A Very Merry Bridesmaid Leah Taylor Pel·lícula de televisió (Hallmark)
2022–present Young Sheldon Mandy McAllister Paper recurrent (season 5)
Paper principal (season 6)
2022 Dead End: Paranormal Park Courtney Netflix original animated series
2023 Stolen Baby: The Murder of Heidi Broussard Magan Fieramusca Pel·lícula de televisió (Lifetime)

Videojocs[modifica]

Any Títol Rol Notes
2012 Family Guy: Back to the Multiverse Veu adicional


Discografia[modifica]

Àlbums d'estudi
Jocs estesos

Gires[modifica]

Capçalera

  • Clap Your Hands Tour (2010)
  • Fight or Flight Tour (2010)

Premis i nominacions[modifica]

Any Associació Categoria Treball Resultat Ref.
2000 Young Artist Awards Best Performance in a TV Movie or Pilot – Young Actress Age Ten or Under Sarah, Plain and Tall: Winter's End Nominat
2003 Young Artist Awards Best Performance In A Feature Film – Young Actress Age Ten or Younger Spy Kids 2: Island of Lost Dreams Nominat [46]
2004 Young Artist Awards Best Young Ensemble In A Feature Film (compartit amb el conjunt) Spy Kids 3-D: Game Over Nominat [47]
2007 Young Artist Awards Best Performance In A TV Series (Comedia o Drama) – Supporting Young Actress Hannah Montana Nominat [48]
2008 Young Artist Awards Best Young Ensemble Performance In A TV Series (compartit amb el conjunt) Hannah Montana Nominat [49]
2008 Young Artist Awards Best Performance In A TV Movie, Miniseries or Special – Leading Young Actress The Haunting Hour: Don't Think About It Nominat [49]
2009 Young Artist Awards Best Performance In A TV Series (Comedia o Drama) – Supporting Young Actress Hannah Montana Nominat [50]
2009 Teen Choice Awards Choice Movie: Fresh Face Female Hannah Montana: The Movie Nominat
2009 Teen Choice Awards Choice TV Sidekick Hannah Montana Guanyador [52]
2010 People's Choice Awards Favorite Breakout Movie Actress Herself Nominat [53]
2010 Bravo Otto Awards Shooting Star Herself Guanyador
2012 Prism Awards Best Performance In A TV Movie or Miniseries Cyberbully Guanyador [54]
2013 Canadian Screen Awards Best Performance by an Actress in a Leading Role in a Dramatic Program or Mini-Series Cyberbully Guanyador [55]
2014 Teen Choice Awards Choice Summer TV Star – Female Young & Hungry Nominat [56]
2015 Teen Choice Awards Choice TV Actress: Comedy Young & Hungry Nominat [57]
2016 Teen Choice Awards Choice Summer TV Star – Female Young & Hungry Nominat [58]
2019 Screen Actors Guild Awards Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series (compartit amb el conjunt) The Kominsky Method Nominat [59]
2019 Sunny Side Up Film Festival Award Best Supporting Actress Tea Time with Mr. Patterson Guanyador
2021 Screen Actors Guild Awards Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series (compartit amb el conjunt) The Kominsky Method Nominat [60]

Referències[modifica]

  1. Nordyke, Kimberly (January 27, 2019)./https://www.hollywoodreporter.com/lists/2019-sag-award-winners-complete-list-1172263/he Hollywood Reporter. Retrieved June 4, 2021.
  2. [enllaç sense format] https://music.apple.com/us/album/when-i-loved-you-ep/1478166551/September 27, 2019, retrieved January 15, 2022
  3. 3,0 3,1 3,2 [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20110718135628/http://sg.movies.yahoo.com/Emily+Osment/biography/145148/biography//Archived from the original on July 18, 2011. Retrieved October 16, 2007.
  4. [enllaç sense format] https://www.tvguide.com/celebrities/emily-osment/credits/3000414114/
  5. [enllaç sense format] https://www.tvguide.com/celebrities/emily-osment/credits/3000414114/
  6. 6,0 6,1 Navarro, Mireya (September 23, 2007)./https://www.nytimes.com/2007/09/23/fashion/23hollywood.html/The New York Times. Retrieved June 16, 2016.
  7. [enllaç sense format] https://www.boxofficemojo.com/release/rl1920173569//Box Office Mojo. Retrieved April 5, 2022.
  8. [enllaç sense format] https://www.boxofficemojo.com/release/rl1936950785//Box Office Mojo. Retrieved April 5, 2022.
  9. Jacques Steinberg (April 20, 2006)./https://www.nytimes.com/2006/04/20/arts/television/20cyru.html/The New York Times. Retrieved April 5, 2022.
  10. [enllaç sense format] https://eu.freep.com/retrieved on November 6, 2007, Detroit Free Press Archived January 10, 2016, at the Wayback Machine
  11. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20220623060924/https://www.moviefone.com/?sem=1/Moviefone. Archived from the original on June 23, 2022. Retrieved August 27, 2007.
  12. [enllaç sense format] https://www.amazon.com/Disneymania-Vol-6-Various-Artists/dp/B0015HZAPC//Amazon. Retrieved October 31, 2011.
  13. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20090227102138/http://www.zimbio.com/Pop+music/articles/124/Emily+Osment+dishes+New+Album+Not+Liking+Jonas/Zimbio. April 21, 2009. Archived from the original on February 27, 2009. Retrieved June 9, 2009.
  14. Lacey Rose (April 10, 2008)./https://web.archive.org/web/20080506123026/http://www.forbes.com/media/2008/04/09/entertainment-disney-lovato-biz-media-cx_lr_0409kidstars_slide_8.html?thisSpeed=15000/Forbes. Archived from the original on May 6, 2008. Retrieved April 5, 2022.
  15. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20120618185924/http://www.winduprecords.com//Wind-up Records. Archived from the original on June 18, 2012. Retrieved June 22, 2012.
  16. Gardner, Elysa (July 9, 2009)./https://eu.usatoday.com/USA[Enllaç no actiu] TODAY. Retrieved July 10, 2009.
  17. [enllaç sense format] https://www.ascap.com/Ascap.com. Retrieved October 31, 2011
  18. [enllaç sense format] https://www.billboard.com/charts/hot-100//Archived May 19, 2014, at the Wayback Machine
  19. 19,0 19,1 [enllaç sense format] https://www.billboard.com/artist/emily-osment/chart-history//Billboard. Retrieved May 13, 2010.
  20. 20,0 20,1 [enllaç sense format] https://www.billboard.com/artist/emily-osment/chart-history/heatseekers-albums//Billboard. Retrieved May 13, 2010.
  21. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20120313145202/http://www.disneydreaming.com/2009/08/18/disney-dreaming-emily-osment-interview-all-the-way-up//Disney Dreaming. August 18, 2009. Archived from the original on March 13, 2012. Retrieved January 13, 2012.
  22. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20100329203842/http://www.myfoxny.com/dpp/good_day_ny/emily-osment-20100325/MY FOX NY. March 24, 2010. Archived from the original on March 29, 2010. Retrieved March 26, 2010.
  23. 23,0 23,1 [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20170730070453/http://www.cambio.com/2010/06/07/exclusive-song-premiere-emily-osment-lets-be-friends//Cambio. June 7, 2010. Archived from the original on July 30, 2017. Retrieved October 31, 2011.
  24. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20100214150942/http://www.mtv.de/charts/germany/MTV Germany. September 22, 2011. Archived from the original on February 14, 2010. Retrieved February 16, 2012.
  25. [enllaç sense format] https://www.billboard.com/artist/emily-osment/chart-history/dance/club-play-songs/Billboard. Retrieved February 16, 2012.
  26. Norton, Jessica (October 21, 2010). /https://www.seventeen.com/celebrity/music/reviews/a12613/emily-osment-fight-or-flight/Seventeen. Retrieved February 16, 2012.
  27. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20120103104841/http://www.theofficialcharts.com/archive-chart/_/1/2011-04-23/Official Charts. April 23, 2011. Archived from the original on January 3, 2012. Retrieved February 16, 2012.
  28. [enllaç sense format] https://www.billboard.com/artist/emily-osment/chart-history//Billboard.com. Retrieved February 16, 2012.
  29. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20101005203107/http://officialemilyosment.com/default.aspx/Emilt Osment. Archived from the original on October 5, 2010. Retrieved October 25, 2010.
  30. [enllaç sense format] http://www.disneydreaming.com/2010/03/09/emily-osment-guest-starring-on-kick-buttowski-suburban-daredevil//Archived April 2, 2015, at the Wayback Machine. Retrieved March 10, 2010
  31. [enllaç sense format] https://music.apple.com/ca/album/hush-single/434125429/Apple Music. January 1, 2011. Retrieved April 5, 2022.
  32. [enllaç sense format] https://www.youtube.com/watch?v=jlH7U6V_T1E/Retrieved April 22, 2014.
  33. Ausiello, Michael (August 4, 2015)./https://tvline.com/2015/08/04/emily-osment-mom-season-3-cast/Retrieved August 4, 2015.
  34. Bitette, Nicole (February 19, 2016)/https://www.nydailynews.com/2016/02/19/twitter-users-shocked-saddened-when-latest-episode-of-mom-features-tragic-death/NY Daily News. Retrieved March 25, 2016.
  35. [enllaç sense format] https://www.idolator.com/7757703/premiere-bluebiird-sailor-emily-osment/idolator. April 25, 2019. Retrieved September 2, 2019
  36. Grobar, Matt (March 24, 2021)./https://deadline.com/2021/03/netflix-unveils-the-kominsky-method-release-date-season-3-first-look-photos-1234720654/Deadline. Retrieved June 4, 2021.
  37. [enllaç sense format] https://decider.com/2021/10/08/emily-osment-interview-pretty-smart//October 8, 2021.
  38. Schwartz, Ryan (April 27, 2022)./https://tvline.com/casting-news/young-sheldon-emily-osment-mandy-series-regular-season-6-1234823723/TVLine. Retrieved April 27, 2022.
  39. Chute, Nate (September 20, 2023)./https://eu.statesman.com/story/news/crime/2023/09/20/heidi-broussard-murder-magen-fieramusca-stolen-baby-lifetime/70900630007/Austin American-Statesman. Retrieved September 23, 2023.
  40. [enllaç sense format] https://wwd.com/fashion-news/designer-luxury/gallery/archive-ii-carolina-herreras-latest-take-on-prints/?target=%2Fsportswear%2Farticle%2F119795&articleId=119795&articleType=A&industryKw=sportswear&industryKw2=sportsweararticle/retrieved on Friday, November 9, 2007, By Julee Greenberg WWD.com Archived May 29, 2008, at the Wayback Machine
  41. Samantha Critchell (June 20, 2007)./https://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/06/20/AR2007062001741.html/The Washington Post. Retrieved April 30, 2008.
  42. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20090519223045/http://www.disneychannelmedianet.com/web/showpage/showpage.aspx?program_id=3121352&type=lead/Disney Channel. May 15, 2009. Archived from the original on May 19, 2009. Retrieved June 5, 2009.
  43. [enllaç sense format] https://web.archive.org/web/20150402132258/http://www.heyugly.org/heyugly.org/NEWS_EmilyOsment2011_UGLY_CelebArticle.html/ HeyUGLY.org. Archived from the original on April 2, 2015. Retrieved March 14, 2014.
  44. Walcott, Escher (June 26, 2023)./https://people.com/emily-osment-is-engaged-to-boyfriend-jack-anthony-7553083/People. Retrieved June 27, 2023.
  45. «Jamie Lee Curtis, Bruce Dern Dub Ghibli's Poppy Hill» (en anglès). Anime News Network [Consulta: 11 desembre 2017].
  46. «24th Annual Young Artist Awards Nominations». Young Artist Awards. Arxivat de l'original el 7 setembre 2014.
  47. «25th Annual Young Artist Awards – Winners and Nominations». Young Artist Awards.
  48. «28th Annual Young Artist Awards – Nominations / Special Awards». Young Artist Awards. Arxivat de l'original el 27 juny 2014. [Consulta: 9 febrer 2013].
  49. 49,0 49,1 «29th Annual Young Artist Awards – Nominations / Special Awards». Young Artist Awards. Arxivat de l'original el 6 juliol 2008.
  50. «2009 Nominees». Young Artist Awards. Arxivat de l'original el 19 juliol 2011. [Consulta: 9 febrer 2013].
  51. «Teen Choice Awards 2009 nominees». Los Angeles Times, 15-06-2009.
  52. 52,0 52,1 «Announcing the Winners of the 2009 Teen Choice Awards!». Arxivat de l'original el 12 octubre 2013. [Consulta: 9 febrer 2013].
  53. «People's Choice Awards 2010». People's Choice Awards.
  54. «EIC Announces TV Nominees for 16th Annual Prism Awards». NextTV, 09-02-2012. [Consulta: 5 abril 2022].
  55. @Academy_NET. «Best Performance by an Actress in a Leading role in a Dramatic Program or Series goes to @EmilyOsment for Cyberbully! #CdnScreenAwards», February 28, 2013.
  56. Vote for Emily Osment TEEN CHOICE AWARDS 2014. Retrieved August 22, 2014.
  57. «Wave 1 Nominees!». Teen Choice Awards. Arxivat de l'original el 14 abril 2016. [Consulta: 5 juny 2015].
  58. Eliahou, Maya. «Teen Choice Awards 2016—Captain America: Civil War Leads Second Wave of Nominations». E! Online. NBC Universal, 09-06-2016.
  59. «SAG Awards Nominations: 'A Star Is Born', 'Mrs. Maisel', 'Ozark' Lead Way – The Full List», 12-12-2018. [Consulta: 12 desembre 2018].
  60. ; Coates, Tyler«SAG Awards: 'House of Gucci,' 'The Power of the Dog' Lead Film Nominations», 12-01-2022. [Consulta: 15 gener 2022].

Enllaços externs[modifica]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Emily Osment
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Emily Osment