Eric Hoeprich

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEric Hoeprich
Biografia
Naixement5 setembre 1955 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Baltimore (Maryland) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióclarinetista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorConservatoire de Paris Modifica el valor a Wikidata
InstrumentClarinet i Corno di bassetto Modifica el valor a Wikidata
Artistes relacionatsOrchestra of the Eighteenth Century
Philippe Herreweghe
Jos van Immerseel
Frans Brüggen
Christopher Hogwood
Nicholas McGegan
Roger Norrington
Carles Riera i Pujal Modifica el valor a Wikidata

Spotify: 2vM0O4qQJupCDsN8NohR5G Musicbrainz: 6659fdc3-ec8b-49ec-a778-22c5b90671a5 Discogs: 937141 Allmusic: mn0002181612 Modifica el valor a Wikidata

Eric Hoeprich és un clarinetista, especialitzat en la interpretació del clarinet històric i dels repertoris d'aquest instrument als segles xviii i xix. És professor al Conservatori de París i al de la Haia.

Biografia[modifica]

Eric Hoeprich va néixer a Baltimore el 1955. Realitza els seus estudis superiors a la Universitat Harvard[1] i es gradua l'any 1976. A continuació realitza un Màster al Conservatori de la Haia l'any 1982.[2]

Aquell mateix any, participa com a membre fundador en l'Orquestra del segle xviii amb Frans Brüggen, amb la plaça de primer clarinet.

Durant la dècada de 1980 va fundar també dos conjunts de música de cambra per a instruments de vent: el conjunt Nachtmusique i el Trio Stadler, dedicat al repertori de corni di bassetto. Amb aquests conjunts, ha enregistrat repertori de Mozart, Beethoven i Franz Krommer.


Eric Hoeprich també ha acumulat amb el temps una important col·lecció d'un centenar de clarinets antics, ell mateix ha restaurat aquests instruments o bé ha fabricat les còpies que formen la col·lecció.[3] Entre els seus instruments, hi destaca la còpia d'un corno di bassetto d'Anton Stadler, construida pel mateix Hoeprich i amb el qual ha enregistrat, sota la direcció de Hans Bruggen, el Concert per clarinet de Mozart amb el segell Glossa.[4][2]

Publicacions[modifica]

Eric Hoeprich ha col·laborat amb les revistes especialitzades, Early Music, Galpin Society Periòdic, The Clarinet, Tíbia i Scherzo.

Discografia[modifica]

Eric Hoeprich ha gravat per als segells Accent, Decca, Deutsche Grammophon, EMI, Erato, Glossa, Harmonia Mundi, Philips, Teldec i Sony.

Notes i referències[modifica]

  1. (anglès) Biographie sur smithsonianchambermusic.org.
  2. 2,0 2,1 (anglès) Eric Hoeprich sur indiana.edu.
  3. (anglès) Biographie Arxivat 2017-08-20 a Wayback Machine. sur koncon.nl.
  4. (anglès) Biographie sur glossamusic.com.

Enllaços externs[modifica]