Escola Diplomàtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Escola Superior de Diplomàtica».
Infotaula d'organitzacióEscola Diplomàtica
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscivil servant training institution (en) Tradueix
school of international relations (en) Tradueix
universitat Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballdiplomàcia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1942
FundadorSociety of International Studies (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webmaec.es… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Escola Diplomàtica és una institució pública depenent del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya. Està situada al Passeig de Juan XXIII, 5 (C.P. 28040), al barri de Ciutat Universitària de la ciutat de Madrid.

Fundació i Activitats[modifica]

Va ser creada l'any 1942 a iniciativa de la Societat d'Estudis Internacionals (SEI) i la seva principal comesa és la formació de funcionaris diplomàtics espanyols en pràctiques. Així mateix, l'Escola Diplomàtica posseeix una important oferta formativa per a postgraduats espanyols i estrangers.

Màster[modifica]

L'Escola organitza anualment, des de fa més de trenta anys, un màster en relacions internacionals en col·laboració amb les principals universitats espanyoles, entre elles la Universitat Complutense de Madrid. Anteriorment el màster es titulava Curs d'Estudis Internacionals. El màster reuneix tant a estudiants espanyols, com a estrangers, i imparteix una formació general enfocada cap a les relacions internacionals, abastant des de Dret Internacional fins a Història, passant per Economia, Sociologia, Unió Europea i idiomes.

Cursos[modifica]

L'Escola Diplomàtica organitza, a part del Curs selectiu per a funcionaris en pràctiques de la Carrera Diplomàtica, entre altres, els següents cursos:

SS. MM. els Reis d'Espanya assisteixen cada any a la clausura del curs acadèmic de l'Escola Diplomàtica juntament amb el Ministre d'Afers exteriors.

Director-Ambaixador[modifica]

Directors de l'Escola Diplomàtica des de 1942:[1]

Alumni[modifica]

Entre els seus antics alumnes cal destacar a les següents personalitats: Miguel Ángel Moratinos, Ministre d'Afers exteriors i Cooperació (2004-2010); Carlos Westendorp, Ministre d'Afers exteriors (1995-1996); Fernando Morán, Ministre d'Afers exteriors (1982-1985); Gustavo de Arístegui, diputat del Partit Popular; Jorge Moragas, diputat del Partit Popular; Santiago de Mora-Figueroa y Williams, Marquès de Tamarón, escriptor i ExDirector del Institut Cervantes; Fernando Schwartz, novel·lista; José María Ridao, escriptor i periodista; pare Apel·lis, advocat i periodista; Isabel Sartorius, aristòcrata.

Professorat[modifica]

El professorat de l'Escola està integrat tant per diplomàtics i funcionaris en actiu, com per acadèmics de prestigi. Entre els seus professors il·lustres es troben:

Intèrprets jurats[modifica]

A la seva seu tenen lloc els exàmens anuals d'Intèrpret jurat, de l'Oficina d'intèrprets jurats del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya.

Uns altres[modifica]

En les seves instal·lacions tenen la seva seu l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals (AEPDIRI) i la Comissió Espanyola de Cooperació amb la Unesco. Existeix també l'Associació d'antics alumnes de l'Escola diplomàtica.

Referències[modifica]

  1. «(p. 13)». Arxivat de l'original el 2016-03-07. [Consulta: 17 gener 2016].

Enllaços externs[modifica]