Vés al contingut

Núria Vergés i Bosch: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
He canviat el primer paràgraf, la informació introductòria
He afegit enllaços externs
Línia 14: Línia 14:
Destaca també la seva vinculació a l'activisme social i feminista. És cofundadora de la [[DonesTech|col·lectiva d'investigacció sobre gènere i tecnologia Donestech]]. Ha participat també com a membre de l'Associació de Dones per a la Recerca i Acció (Alia) i, al seminari interdisciplinari de recerca feminista SIMREF i [[Ca la Dona]]. Ha estat implicada en projectes activistes com l'Ateneu La Base o la comunitat de creadors audiovisuals [[Telenoika]].
Destaca també la seva vinculació a l'activisme social i feminista. És cofundadora de la [[DonesTech|col·lectiva d'investigacció sobre gènere i tecnologia Donestech]]. Ha participat també com a membre de l'Associació de Dones per a la Recerca i Acció (Alia) i, al seminari interdisciplinari de recerca feminista SIMREF i [[Ca la Dona]]. Ha estat implicada en projectes activistes com l'Ateneu La Base o la comunitat de creadors audiovisuals [[Telenoika]].


Els seus temes d'investigació i acció se centren en l'àmbit del gènere i els treballs, la relació gènere i TIC, l'Estat del Benestar i les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes, així com les metodologies feministes. En relació a totes aquestes temàtiques ha participat i liderat diversos projectes, recerques i altres accions relacionades, així com ha publicat multitud en més de 100 articles i llibres de diversa índole. Entre d'altres destaquen el llibre Gènere i TIC: fent i desfent gèneres i tecnologies (2023), el llibre ''Redes Sociales en perspectiva de genero'' (2018) o la coordinació del monogràfic 47 de la revista Idees sobre Feminisme (s). Els seus resultats de recerca han estat publicats en revistes acadèmiques de prestigi com, entre d'altres, [[The Lancet]], Journal of Gender Studies, Women's Studies International Forum, Athenea Digital, Teaching Sociology o la Revista Española de Investigaciones Sociológicas.
Els seus temes d'investigació i acció se centren en l'àmbit del gènere i els treballs, la relació gènere i TIC, l'Estat del Benestar i les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes, així com les metodologies feministes. En relació a totes aquestes temàtiques ha participat i liderat diversos projectes, recerques i altres accions relacionades, així com ha publicat en més de 100 articles i llibres de diversa índole. Entre d'altres destaquen el llibre [https://www.alfonselmagnanim.net/libro/genere-i-tic_147163/ Gènere i TIC: fent i desfent gèneres i tecnologies] (2023), el llibre ''[https://donestech.net/files/redessociales.pdf Redes Sociales en perspectiva de genero]'' (2018) o la coordinació del [https://revistaidees.cat/monografics/feminismes/ monogràfic 47 de la revista Idees sobre Feminisme (s)]. Els seus resultats de recerca han estat publicats en revistes acadèmiques de prestigi com, entre d'altres, [[The Lancet]], Journal of Gender Studies, Women's Studies International Forum, Athenea Digital, Teaching Sociology o la Revista Española de Investigaciones Sociológicas.


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 10:44, 8 feb 2024

Infotaula de personaNúria Vergés i Bosch
Biografia
Naixement1976 Modifica el valor a Wikidata (47/48 anys)
Igualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
Núria Vergés i Bosch
Núria Vergés i Bosch

Núria Vergés i Bosch (Igualada, 1976) és una activista i acadèmica feminista catalana i des del 23 de setembre de 2021, exerceix les funcions de Directora General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs al Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.[1]

És Professora Agregada del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Ha estat directora de la Unitat d'Igualtat de la mateixa Universitat. També membre del grup de recerca Copolis sobre Benestar, Comunitat i Control Social i de l'Institut Interuniversitari d'estudis de Dones i Gènere.[2]

Biografia

Núria Vergés Bosch es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1998. Té un Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Johns Hopkins (2005). És Diploma d'Estudis Avançats (DEA) en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (2003).[3]  És Doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya, amb una tesi titulada Gènere i TIC: el procés d'autoinclusió de les dones en les TIC.

Entre d'altres, ha estat investigadora visitant al Centre of Women and Gender Studies del Trinity College Dublin (2010), la Universitat de Konstanz (2015) i l'Instituto Gino Germani de la Universitat de Buenos Aires (2018)

Destaca també la seva vinculació a l'activisme social i feminista. És cofundadora de la col·lectiva d'investigacció sobre gènere i tecnologia Donestech. Ha participat també com a membre de l'Associació de Dones per a la Recerca i Acció (Alia) i, al seminari interdisciplinari de recerca feminista SIMREF i Ca la Dona. Ha estat implicada en projectes activistes com l'Ateneu La Base o la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika.

Els seus temes d'investigació i acció se centren en l'àmbit del gènere i els treballs, la relació gènere i TIC, l'Estat del Benestar i les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes, així com les metodologies feministes. En relació a totes aquestes temàtiques ha participat i liderat diversos projectes, recerques i altres accions relacionades, així com ha publicat en més de 100 articles i llibres de diversa índole. Entre d'altres destaquen el llibre Gènere i TIC: fent i desfent gèneres i tecnologies (2023), el llibre Redes Sociales en perspectiva de genero (2018) o la coordinació del monogràfic 47 de la revista Idees sobre Feminisme (s). Els seus resultats de recerca han estat publicats en revistes acadèmiques de prestigi com, entre d'altres, The Lancet, Journal of Gender Studies, Women's Studies International Forum, Athenea Digital, Teaching Sociology o la Revista Española de Investigaciones Sociológicas.

Referències

  1. «Nomenaments» (en anglès). [Consulta: 16 gener 2024].
  2. «Núria Vergés Bosch», 08-01-2020. [Consulta: 16 gener 2024].
  3. «Núria Vergés Bosch». [Consulta: 16 gener 2024].