Al di là delle nuvole: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 10 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q768966
mCap resum de modificació
Línia 56: Línia 56:


== Al voltant de la pel·lícula ==
== Al voltant de la pel·lícula ==
* Els fragments ''Your Blue Room'' i ''Beach Sequence'' han estat composats per [[U2]] (projecte "''[[Original Soundtracks 1]]''" per ''The Passengers'').
* Els fragments ''Your Blue Room'' i ''Beach Sequence'' han estat compostos per [[U2]] (projecte "''[[Original Soundtracks 1]]''" per ''The Passengers'').


== Premis ==
== Premis ==

Revisió del 05:37, 24 juny 2013

Infotaula de pel·lículaAl di là delle nuvole
Fitxa
DireccióMichelangelo Antonioni
Wim Wenders
Protagonistes
Director artísticThierry Flamand
ProduccióPhilippe Carcassonne, Stéphane Tchalgadjieff, Vittorio Cecchi Gori, Ulrich Felsberg, Brigitte Faure i Danièle Gegauff
Dissenyador de produccióThierry Flamand Modifica el valor a Wikidata
GuióMichelangelo Antonioni, Tonino Guerra i Wim Wenders
MúsicaVan Morrison i Laurent Petitgand
FotografiaAlfio Contini i Robby Müller
MuntatgeMichelangelo Antonioni i Claudio Di Mauro / Peter Przygodda i Lucian Segura
VestuariEsther Walz
ProductoraSunshine (en) Tradueix, Ciné B (en) Tradueix, France 3 Cinéma, Cecchi Gori Group i Road Movies Filmproduktion Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia
França
Alemanya
Estrena1995
Durada112 min.
Idioma originalitalià
RodatgeAis de Provença Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama romàntic
Temameeting, sublimació i amor Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióFerrara, Portofino, París i Ais de Provença Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0114086 Filmaffinity: 570128 Allocine: 13871 Rottentomatoes: m/beyond_the_clouds Letterboxd: beyond-the-clouds Mojo: beyondtheclouds Allmovie: v135064 TCM: 442765 Metacritic: movie/beyond-the-clouds TV.com: movies/beyond-the-clouds TMDB.org: 33517 Modifica el valor a Wikidata

Al di là delle nuvole és una pel·lícula de Michelangelo Antonioni i Wim Wenders, coproduïda entre Itàlia, França i Alemanya, i estrenada el 1995.

Argument

Quatre històries d'amor, rodada cadascuna en una ciutat diferent, la mirada d'un cineasta que es passeja per ciutats de França i d'Itàlia proveït d'una màquina de fotografiar. A la nit de Ferrara (ciutat natal d'Antonioni), un noi i una noia es troben, gaudeixen, van al llit però no fan l'amor ni el faran, per a ell la renuncia a viure la passió és un plaer que allarga el desig.
Sota la pluja a Portofino, Sophie Marceau li diu al director John Malkovich que ha matat el pare amb molts ganivets, el fantasma del crim gairebé multiplica el cop de la breu trobada.
En un París ennuvolat, els jocs amorosos de Fanny Ardant, Peter Weller, Chiara Caselli, Jean Reno es fan cansins i permet fascinar-nos de cop amb una noia que parla de l'ànima.
A la foscor plujosa d'Ais de Provença, Vincent Pérez s'enamora de cop d'Irène Jacob que ja està enamorada de Déu, ja que entrarà en un convent l'endemà.

Repartiment

Al voltant de la pel·lícula

  • Els fragments Your Blue Room i Beach Sequence han estat compostos per U2 (projecte "Original Soundtracks 1" per The Passengers).

Premis

Enllaços externs