Benvingut al Portal del Cinema de la Viquipèdia. Aquest lloc neix amb la voluntat d'estructurar tota la informació existent sobre Cinema, així com per fer que vagi creixent més i més, per tal que pogueu trobar tot el que us interessa del cinema.
En aquests moments tenim en marxa la vuitena onada del Viquiprojecte:Cinema relacionat amb ampliar/millorar/traduir articles sobre el món del cinema. Si hi esteu interessats us hi poden apuntar o simplement col·laborar.
modifica
El 8 de gener morí el guioniste Buck Henry; el 9, el cineasta txec Ivan Passer; el 21, l'ex membre dels Monty Python Terry Jones, realitzador de llurs pel·lícules; el 4 de febrer, el director manxec José Luis Cuerda; el 8, l'actor alemany Volker Spengler.
El 8 de març morí l'actor Max von Sydow; el 24, el realitzador Stuart Gordon.
El 13 d'abril morí la cineasta afrogascona Sarah Maldoror; el 22, l'actriu estatunidenca Shirley Knight; el 29, l'actor indi Irrfan Khan.
El primer de maig morí a presó el jove realitzador egipci Shady Habash, crític amb el govern; el 12, l'actor parisenc Michel Piccoli.
Casablanca és una pel·lícula nord-americana del 1942 dirigida per Michael Curtiz i protagonitzada per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman. Va guanyar tres Oscars i ha estat freqüentment valorada com una de les millors pel·lícules de la història. Va obtenir un èxit immediat que ha perdurat des de la seva estrena. Els crítics han lloat les interpretacions carismàtiques de Bogart i Bergman, l'alquímia entre aquests dos actors, la profunditat dels personatges, la finesa del guió i l'impacte emocional de la pel·lícula en la seva globalitat.
Es tracta d'un drama situat a la ciutat marroquina de Casablanca durant la segona guerra mundial, controlada aleshores pel govern de Vichy, i té com a protagonista Rick Blaine, un líder de la resistència francesa. El tema principal de la pel·lícula és el conflicte de Rick, que ha d'escollir entre el seu amor per Ilsa i la necessitat de fer el que és just tot ajudant el marit d'aquesta.
...la idea de HAL 9000, l'ordinador de 2001: una odissea de l'espai i 2010, va ser concebuda als anys 1960? Les dades del mega-ordinador fictíci, que s'acaba tornant boig, són emmegatzemades en una memòria hologràfica gegant. Avui dia, aquesta futurista tecnologia és objecte de seriosa recerca per part de la comunitat científica i considerada com la pròxima evolució de la informàtica!