Vés al contingut

Teràpia gestalt: diferència entre les revisions

m
Corregit: es dona una > es dóna una
m (Corregit: Es -> És)
m (Corregit: es dona una > es dóna una)
Estrat fòbic: Suposa les pors davant allò que desconeixem de nosaltres mateixos, el descontrol, les inseguretats. Allò que s'evita mostrar als altres, ferides profundes, pena, [[dolor]], [[tristesa]] o [[desesperació]].
 
Estrat implosiu: Un cop descobert l'estat anterior, es donadóna una sensació de buit, de manca d'energia. El procés aquí ha tocat fons. L'estrat implosiu suposa un punt d'inflexió, de canvi, un estat temporal de confusió, immobilització.<ref> Serret Taixà, Jordi. (2010). [http://www.jserret.com/psicoleg-barcelona/articles/ansietat/crisi.htm ''Crisi, procés inaugural del benestar.'']</ref> Apareixen les crisis d'identitat o existencials. Posterior a l'estrat [[fòbia|fòbic]] i anterior a l'estrat explosiu, és el lloc on es troba tota l'energia estancada per mantenir les capes anteriors. La vitalitat congelada o dirigida cap a nosaltres per a mantenir les nostres [[Mecanismes de defensa|defenses]].<ref>Vásquez Olcese, César. (2004). [http://www.espaciologopedico.com/articulos/articulos2.php?Id_articulo=571 ''Psicoterapia Gestalt: conceptos, principios y técnicas.'']</ref>
 
Estrat explosiu: S'expressen les energies estancades, es detona l'autenticitat per a donar pas al “jo” [[Veritat|vertader]] que es mantenia amagat. Es connecta amb el goig, el [[Valor (axiologia)|valor]], el [[plaer]] i l'allò autèntic.
1.166.425

modificacions