Vés al contingut

Arxiver: diferència entre les revisions

m
Corregit: els procesos > els processos
m (Corregit: nordamericanes > nord-americanes)
m (Corregit: els procesos > els processos)
* Història i ciències auxiliars de la història. La història és molt important sobretot per conèixer la història de la institució que genera l'arxiu ja que no es pot tractar un fons sense conèixer el funcionament i la història de l'organització. També és important tenir coneixements de paleografia i diplomàtica per poder llegir i interpretar textos antics.
* Administració d'empreses. Com que actualment l'arxiver també s'ocupa de documents de gestió i d'empresa, l'arxiver ha de tenir també nocions d'administracions d'empreses.
* Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L'adveniment de les noves tecnologies i sobretot dels documents electrònics està fent que cada cop els arxivers necessitin un coneixement major de Tecnologies de la Informació. És important, per tant, conèixer els sistemes de recuperació de representació i recuperació de la informació, els procesosprocessos de digitilització i emmagatzematge en suports electrònics.
*Gestió Cultural. L'arxiver necessita tenir certes habilitats en gestió cultural i comunicació. L'arxiu és un patrimoni que s'ha de difondre a la societat. L'arxiver ha de{{què}} amb els usuaris i orientar-los en la seva cerca.
*Coneixements bàsic de conservació. Són necessaris per ajudar a entendre la vida útil dels documents. Molts suports (com fotografies, papers àcids, vídeos i altres) es poden deteriorar si no s'emmagatzemen i es mantenen pròpiament.
1.166.425

modificacions