Pascual de Gayangos y Arce: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 21: Línia 21:
'''Pascual de Gayangos y Arce''' ([[Sevilla]], [[Andalusia]], [[21 de juny]] de [[1809]] - [[Londres]], [[Regne Unit]], [[5 d'octubre]] de [[1897]]) fou un savi [[orientalista]] i [[historiador]] espanyol.
'''Pascual de Gayangos y Arce''' ([[Sevilla]], [[Andalusia]], [[21 de juny]] de [[1809]] - [[Londres]], [[Regne Unit]], [[5 d'octubre]] de [[1897]]) fou un savi [[orientalista]] i [[historiador]] espanyol.


S'educà a [[França]], havent cursat la primera ensenyança a [[Pontlevoy]] ([[Loir i Cher]], i a [[París]] estudià l'[[àrab]], tenint per mestres a [[Silvestre de Sacy]]. Des de [[1831]] fins [[1836]] restà emprat en el ministeri d'[[Estat]] com a intèrpret de llengües orientals, i havent-se casat amb una jove anglesa, residí cert temps a Londres i assoli posseir tant perfectament la llengua anglesa, que assoli certa reputació entre els savis d'aquell país pels seus escrits sobre la [[literatura]] i els literats orientals, publicats en la ''Penny Cyclopaedia'', la ''Revista d'Edimburg'', el ''Dicionary biogràfic'' de la Societat de Coneixements útils, i la ''Revista de Westminster''.


El [[1843]] publicà la ''Història de les dinasties mahometanes d'Espanya'', servint-se del text àrab d'[[Al-Maqqarí]], i va escriure una noticia històrica dels reis de [[Granada]] per a l'obra clàssica de [[Jules Goury]] i [[Owen Jones]] sobre l'[[Alhambra]], passant el mateix any a [[Madrid]] a ocupar la càtedra d'àrab en la seva Universitat, que desenvolupà durant molts anys.


== Bibliografia ==
== Bibliografia ==

Revisió del 13:50, 12 set 2014

Infotaula de personaPascual de Gayangos y Arce

Pascual de Gayangos y Arce
Biografia
Naixement21 juny 1809 Modifica el valor a Wikidata
Sevilla (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 octubre 1897 Modifica el valor a Wikidata (88 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata
Senador al Senat espanyol
Catedràtic d'universitat
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatEspanya Espanya
FormacióÉcole nationale des langues orientales vivantes Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEstudis d'Àsia Oriental, àrab i bibliophilia (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciólingüista, professor d'universitat, professor titular, orientalista, historiador, escriptor, polític, bibliòfil Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Central Modifica el valor a Wikidata
Membre de
MovimentRomanticisme Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsJoan Artigues i Ferragut Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Project Gutenberg: 46740

Pascual de Gayangos y Arce (Sevilla, Andalusia, 21 de juny de 1809 - Londres, Regne Unit, 5 d'octubre de 1897) fou un savi orientalista i historiador espanyol.

S'educà a França, havent cursat la primera ensenyança a Pontlevoy (Loir i Cher, i a París estudià l'àrab, tenint per mestres a Silvestre de Sacy. Des de 1831 fins 1836 restà emprat en el ministeri d'Estat com a intèrpret de llengües orientals, i havent-se casat amb una jove anglesa, residí cert temps a Londres i assoli posseir tant perfectament la llengua anglesa, que assoli certa reputació entre els savis d'aquell país pels seus escrits sobre la literatura i els literats orientals, publicats en la Penny Cyclopaedia, la Revista d'Edimburg, el Dicionary biogràfic de la Societat de Coneixements útils, i la Revista de Westminster.

El 1843 publicà la Història de les dinasties mahometanes d'Espanya, servint-se del text àrab d'Al-Maqqarí, i va escriure una noticia històrica dels reis de Granada per a l'obra clàssica de Jules Goury i Owen Jones sobre l'Alhambra, passant el mateix any a Madrid a ocupar la càtedra d'àrab en la seva Universitat, que desenvolupà durant molts anys.

Bibliografia