Vés al contingut

Asian Film Festival Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:49, 15 des 2019 amb l'última edició de Joan Beltri Soria (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Asian Film Festival Barcelona
Dades generals
Nom oficialAsian Film Festival Barcelona
SiglesAFFBCN
OrganitzadorCasa Àsia
Col·laboradorsCinemes Girona, Filmoteca de Catalunya, Obra social de La Caixa, B Travel the Brand Experience
Edició
Primera edició2011
UbicacióBarcelona
Edició
DirectoraMenene Gras Balaguer
Duració30 d'octubre - 10 de novembre
Sales de projeccióCinemes de Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya
PremisMillor pel·lícula, millor director i millor guió
Web oficialhttps://asianfilmfestival.barcelona/

L'Asian Film Festival Barcelona[1] (AFFBCN) és un festival de cinema organitzat per Casa Asia[2] que es celebra anualment a la ciutat de Barcelona des de l'any 2011. Aquest festival està especialitzat en produccions cinematogràfiques procedents del continent asiàtic i actualment és l'únic dedicat de forma exclusiva a aquest sector del cinema en tota la ciutat. L'AFFBCN busca recuperar la millor filmografia procedent d'Àsia i facilitar l'accés de la mateixa a tot el públic a través de la projecció de centenars de films i curtmetratges.

Origen

L'AFFBCN va néixer com a resposta al tancament del BAFF, un festival sobre cinema asiàtic que fou celebrat entre 1999 i 2010, any en què va ser cancel·lat a causa de la crisi econòmica que afectà a les empreses promotores del festival i la dissolució de 100000 retinas, l'associació que fins aleshores organitzà el certamen.[3] Així doncs, Casa Asia, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i CineAsia es van proposar crear un nou festival que reemplacés al BAFF, arribant així a celebrar l'any 2011 la primera edició del festival conegut com Casa Asia Film Week, actualment conegut com Asian Film Festival Barcelona.[4]

Edicions

1ª Edició (2011)

Entrada de l'edifici dels Cinemes Girona, Barcelona

La primera edició de l'AFFBCN (llavors anomentat Casa Asia Film Week) tingué lloc entre el 6 i el 12 de juny de l'any 2010 i va comptar amb la projecció d'un total de 30 films. Aquesta entrega es va centrar, sobre tot, en el cinema de Hong Kong i va tenir com a invitades especials a les cineastes xineses Ann Hui i Hu Mei. El certamen va ser estructurat en dues parts: la primera (del 6 al 8 de juny), anomenada Portal Asia, va consistir en la realització d'activitats culturals i la projecció de documentals espanyols creats a Àsia; i el propi festival, amb exposicions a les 3 sales dels Cinemes Girona. Les projeccions es van dividir en tres grups diferents:

  • Secció oficial: competició entre 11 pel·lícules asiàtiques de recent producció
  • Secció Panorama: compilació de 6 pel·lícules asiàtiques dels darrers dos anys.
  • Secció Retrospectiva: secció dedicada a la directora de Hong Kong Ann Hui, amb la projecció de 5 de les seves millors obres.

Durant la resta del festival es van projectar dues de les produccions més importants de l'any a Hong Kong: Reign of Assassins de John Woo i The Stool Pigeon de Dante Lam. A més, tingueren lloc també dues sessions especials amb motiu de l'exposició de de dues pel·lícules en concret: Confucio, dirigida pe Hu Mei i interpretada per Chow-Yun Fat i Space Battleship Yamato de Takashi Yamazaki.

Amb l'aparició de l'Casa Asia Film Week va néixer també el Premi Casa Asia Film Week 2011, un guardó al millor llargmetratge dels 11 que compongueren la Secció oficial, premi que obtingué la pel·lícula Buddha Mountain, dirigida per la cineasta xinesa Li Yu.[5] Finalment, el festival va atorgar a Ann Hui el Premi Honorífic Casa Asia Film Week amb motiu de la seva trajectòria en el món del cinema.


2ª Edició (2014)

La segona edició de l'AFFBCN tingué lloc entre el 12 i el 16 de novembre de l'any 2014, encara sota el nom de Casa Asia Film Week i va comptar amb més de 40 projeccions entre films, curtmetratges i documentals. En aquesta ocasió el certamen va estar especialment enfocat al gènere del drama i va seleccionar la pel·lícula Seven Weeks del cineasta japonès Nobuhiko Obayashi com a estrena inaugural del festival. Pel que respecta a l'estructuració del certamen, la organització va decidir conservar la divisió de projeccions entre la Secció oficial i la Secció Panorama, sense ninguna secció especial afegida.

A més de les produccions procedents de països amb una indústria cinematogràfica potent (ex: Índia, Xina, Japó, Singapur), el Casa Asia Film Week va voler donar més visió també en aquesta edició a aquelles pel·lícules produïdes de països amb menys oportunitats en el circuit comercial, tals com Mongòlia, Pakistan o Malàsia, donant un especial protagonisme al cinema d'Iran.

També es va realitzar durant el certament la presentació del documental de la directora Maritza García anomenat El Llanto de la Gacela, amb una tertúlia amb els propis actors de la producció i la projecció de la trilogia de Hitoshi Matsumoto (Big Man Japan, Symbol i Scabbard Samurai). A més, en aquesta ocasió l'AFFBCN va crear una secció d'animació amb programari destinat al públic infantil.

Durant el festival es va realitzar l'entrega de 3 premis:

  • Premi Casa Asia Film Week 2014: d'igual manera que en l'entrega anterior, el festival entrega aquest guardó a la millor producció del total de pel·lícules projectades a la Secció oficial. En aquest cas, la pel·lícula guanyadora del premi fou Wajma , digirida pel cineasta afganès Barmak Akram.[6]
  • Premi Jurat Jove: un jurat format per estudiants d'audiovisuals procedents de diferents centres va concedir aquest premi també a Wajma de Barmak Akram.
  • Premi del públic: aquest preci fou concedit a aquella pel·lícula més votada pels assistens al festival, la qual va ser Seven Weeks.


3ª Edició (2015)

La tercera edició de l'AFFBCN tingué lloc entre l'11 i el 15 de novembre de l'any 2015 (última edició sota el nom de Casa Asa Film Week) i va comptar amb la projecció d'un total de 52 de pel·lícules, repartides de la següent manera:

  • Pel·lícula inaugural: The Golden Era, d' Ann Hui.
  • Secció Oficial: 18 pel·lícules dels anys 2014 i 2015 que competeixen pel Premi Casa Asia Film Week 2015.
  • Secció Panorama: 18 pel·lícules representatives dels anys 2013, 2014 i 2015.
  • Secció Especial: 15 pel·lícules de cinema emergent.

Aquesta entrega va comptar amb una presència majoritària de produccions procedents de 4 països en concret: Japó, Iran, Xina i Corea del Sud, sense deixar de banda la resta de països del continent asiàtic. De forma similar a les anterirors edicions, el festival buscava amb aquesta 3ª entrega retratar la societat asiàtica en els diversos films projectats i donar més a conèixer aquest tipus de produccions. En aquesta ocasió, l'AFFBCN va realitzar l'entrega dels següents premis:

Premi a la millor pel·lícula Premi al millor director Premi al millor guió
Secció Oficial Haemoo de Shim Sung- bo

(Premi Casa Asia Film Week 2015'')[7]


Ju AnQi, per Poet on a Business Trip Jakrawal Nithamrong, per Vanishing Point
Secció Panorama A tale of love d' Ahmad Ramezan Zadeh Hong Sang-Soo, per Hill of freedom A tale of love d' Ahmad Ramezan Zadeh
Jurat jove A few cubic meters of love de Jamshid Mahmoudi Keiichi Hara, per Miss Hokusai The Court de Chaitanya Tamhane
Premi del públic Margarita with a straw de Shonali Bose

4ª Edició (2016)

La quarta edició de l'AFFBCN tingué lloc entre el 4 i el 13 de novembre de l'any 2016 (aquest cop sota el nom de Casa Asia Film Festival[8]) i va comptar amb la projecció d'un total de 75 pel·lícules, curtmetratges i documentals. Les projeccions tingueren lloc als Cinemes Girona i al CaixaForum Barcelona i es van organitzar en seccions de manera similar a les edicions anteriors, però amb l'afegit de noves seccions:

  • Pel·lícula inaugural: Dongju: el retrat d'un poeta, de Lee Joon-ik.
  • Secció Oficial: competició entre 20 noves produccions dels anys 2015 i 2016.
  • Secció Panorama: competició entre 18 noves produccions dels anys 2015 i 2016.
  • Secció Discoveries: 14 pel·lícules inèdites o poc conegudes.
  • Secció Especial: 11 pel·lícules emergents i 5 curtmetratges del cineasta malaisi Sherman Ong projectats en una sessió retrospectiva del director[9].
  • Secció Clàssics Filipins: 5 pel·lícules pròpies del cinema dels anys 70 de Filipines.
  • Pel·lícula de cloenda: Hunt for the Wilderpeople, de Taika Waititi.

Durant el certamen es van etregar un total de 3 premis (millor pel·lícula, millor director i millor guió) per cada un dels 3 jurats (jurat oficial, jurat panorama i jurat jove). A més, el jurat jove i el jurat oficial van comptar també amb un premi a la millor fotografia. Finalment, es va realitzar la entrega d'un premi honorífic i del Premi del Públic. Aquest és el palmarès del CAFF 2016:

Premi a la millor pel·lícula Premi al millor director Premi al millor guió Premi a la millor fotografia
Secció Oficial Mina Walking de Yosef Baraki (Premi Casa Asia Film Festival 2016)[10] Bahram, Bahman Haj Bol Loo Ark, per Coldness Journey to the Shore de Kiyoshi Kurosawa Paths of the Soul de Zhang Yang
Secció Panorama The Throne de Lee Joon-ik Ariel Kleiman, per Partisan Tajrish… an unfinished story de Pourya Azarbayjani
Jurat jove Mina Walking de Yosef Baraki (Premi Casa Asia Film Festival 2016) Nagraj Manjule, per Sairat Coldness de Bahram, Bahman Haj Bol Loo Ark Paths of the Soul de Zhang Yang
Premi del públic Pecoross’ Mother and Her Days d' Azuma Morisaki
Premi honorífic Redha de Tunku Mona Riza

5ª Edició (2017)

La cinquena edició de l'AFFBCN (Aquest cop ja sota el nom d'Asian Film Festival Barcelona) tingué lloc entre el 2 i el 12 de novembre de 2017 i va comptar amb la projecció d'un total de 119 pel·lícules, curtmetratges i documentals procedents de 25 països d'Àsia diferents que foren exposats a les següents seus: Cinemes Girona, CaixaForum Barcelona, Filmoteca de Catalunya, Hotel Generator, Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, Soho House de Barcelona i Biblioteca Singuerlin de Santa Coloma de Gramenet. Aquest cop, el certament va comptar amb un total de 6 seccions principals i 3 sessions dedicades a la pre-inauguració, la inauguració i la cloenda. A més de les pel·lícules projectades en aquestes seccions, l'AFFBCN va obrir també un programa de curtmetratges que va comptar amb un total de 22 projeccions.

  • Pel·lícula pre-inaugural: Bench Cinema de Mohammad Rahmanian.
  • Pel·lícula inaugural: Hikari. Hacia la Luz de Naomi Kawase.
  • Secció Oficial: 19 pel·lícules a concurs.
  • Secció Panorama: 19 pel·lícules a concurs.
  • Secció Netpac: 18 pel·lícules a concurs.
  • Secció Discoveries: 13 films inèdits o poc coneguts.
  • Secció Especial: 13 pel·lícules.
  • Secció Retrospectiva "Hsiao Hsien-Hou": projecció de 15 pel·lícules del cineasta taiwanès.
  • Pel·lícula de cloenda: Memoir of a Murderer de Won Shin-yun.

En aquesta ocasió, l'AFFBCN va atorgar 3 premis (a la millor pel·lícula, millor director i millor guió) en les seccions Oficial i Panorama, conjuntament amb un premi a la millor fotografia (secció oficial, panorama i Cathay Pacific) i l'afegiment del Premi Cathay Pacific. Aquest fou el palmarès resultant de l'AFFBCN 2017:

Premi a la millor pel·lícula Premi al millor director Premi al millor guió Premi a la millor fotografia
Secció Oficial Ta'ang de Wang Bing[11] Andy Lo, per Happiness Dawn of the felines de Kazuya Shiraishi Bangkok Nites de Katsuya Tomita
Secció Panorama Wolf and sheep de Shahrbanoo Sadat Hamid Reza, per A house of 41st street Mad World de Wong Chun Districts de Akan Satayev
Secció Netpac Diamond Island de Davy Chou
Jurat Jove A Flickering Truth de Pietra Brettkelly Jang Woo-Jin, per Autumn, Autumn Houra de Gholamreza Sagharchiyan
Premi Cathay Pacific Memoir of a Murderer de Won Shin-yun Dastan Zhapar Uulu, per A Father's Will Mad World de Wong Chun The Children of Genghis de Zolbayar Dorj
Premi del públic Memoir of a Murderer de Won Shin-yun


6ª Edició (2018)

7ª Edició (2019)

Projeccions

1ª Edició (2011)

Portal Asia
Títol Director/a Any Duració (min)
Kinatay Brillante Mendoza 2009 105'
Miantiao (Abierto 24 horas) Xavi Campreciós 2009 29'
Banaras Me David Varela 2010 126'
Cambodja, 30 anys esperant justícia Josep Vidal 2010 80'
Secció Oficial
Títol Director/a Any Duració (min)
Reign of Assassins Chao-Bin Su 2010 117'
The Stool Pigeon Dante Lam 2010 113'
Hello Stranger Banjong Pisanthanakun 2010 130'
Pinoy Sunday Wi Ding Ho 2010 84'
The Journals of Musan Park Jung-bum 2010 127'
Aftershock Feng Xiaogang 2010 135'
A Better Tomorrow Song Hae-sung 2010 124'
Buddha Mountain Li Yu 2011 125'
Bruce Lee, My Brother Manfred Wong 2010 129'
Confessions Tetsuya Nakashima 2010 106'
Ex Heiward Mak 2010 95'
Dont Go Breaking My Heart Johnnie To 2010 115'
Guzaarish Sanjay Leela Bhansali 2010 126'
Secció Panorama
Títol Director/a Any Duració (min)
Moss Kang Woo-suk 2010 163'
The Man From Nowhere Lee Jeong-beom 2010 119'
Yoyochu. In The Land of the Rising Sex Masato Ishioka 2010 116'
Haru's Journey Masahiro Kobayashi 2010 134'
I Wish I Knew Jia Zhang Ke 2010 125'
I Saw the Devil Kim Ji-woon 2010 141'
Secció Retrospectiva: Ann Hui
Títol Director/a Any Duració (min)
All About love Ann Hui 2010 105'
Boat People Ann Hui 1982 109'
Ah Kam - The Stuntwoman Ann Hui 1996 95'
July Rhapsody Ann Hui 2002 103'
The Postmodern Life of My Aunt Ann Hui 2006 111'
Sessions especials
Títol Director/a Any Duració (min)
Confuci Hu Mei 2010 117'
Space Battleship Yamato Takashi Yamazaki 2010 131'


2ª Edició (2014)

Pel·lícula inaugural
Títol Director/a Any Duració (min)
Seven Weeks Nobuhiko Obayashi 2014 171'
Secció Oficial
Títol Director/a Any Duració (min)
Josh (Against the Grain) Iram Parveen Bilal 2013 104'
Sun Station Saman Salur 2014 90
The Journey Chiu Keng Guan 2014 103'
Fireflies Sabal Singh Shekhawat 2013 103'
Snow Mehdi Rahmani 2014 86'
Wajma Barmak Akram 2013 85'
The Owners Adilkhan Yerzhanov 2014 93'
The Teacher's Diary Nithiwat Tharathorn 2014 110'
Nomadic Childhood Christophe Boula 2014 94'
Nuoc Nghiem-Minh Nguyen-Vo 2013 98'
Comic 8 Anggy Umbara 2014 98'
500 Miles Ashlee Jensen 2014 82'
Miracle in Cell No. 7 Lee Hwan-kyung 2013 127'
Ankhon Dekhi Rajat Kapoor 2014 107'
3.50 Chhay Bora 2013 107'
Norte. The End of History Norte. The End of History 2013 171'
Secció Panorama
Títol Director/a Any Duració (min)
Zinda Bhaag Meenu Gaur 2013 115'
Bending the rules Behnam Behzadi 2013 94'
Humpty Sharma Ki Dulhania Shashank Khaitan 2014 133'
Haji Backpacker Danial Rifki 2014 81'
We Came Home Ariana Delawari 2013 80'
Buzkashi Boys Sam French 2012 28'
The Snow on the Pines Peyman Moaadi 2013 91'
Big Man Japan Hitoshi Matsumoto 2007 113'
Symbol Hitoshi Matsumoto 2009 93'
Scabbard Samurai Hitoshi Matsumoto 2011 103'
Innocents Chen-Hsi Wong 2012 88'
9 Summers 10 Autumns Ifa Isfansyah 2013 114'
Giovanni’s Island Mizuho Nishikubo 2013 115'
These Final Hours Zak Hilditch 2013 87'
The Network Eva Orner 2012 97'
Iranian Mehran Tamadon 2014 105'
Beijing Flickers Zhang Yuan 2012 96'
The Face Reader Han Jae-rim 2013 142'
El Profesor Layton y la Diva Eterna Masakazu Hashimoto 2009 97'
For The Sake of Pooneh Hatef Alimardani 2012 90'
El llanto de la gacela Maritza García 2014 52'
Capitán Harlock: El pirata espacial Shinji Aramaki 2013 115'
Firestorm Alan Yuen 2013 118'
Chocolate Strawberry Vanilla Stuart Simpson 2013 85'

3ª Edició (2015)

Pel·lícula inaugural
Títol Director/a Any Duració (min)
The Golden Era Ann Hui 2014 179'
Secció Oficial
Títol Director/a Any Duració (min)
A Few Fubic Meters of Love Jamshid Mahmoudi 2014 90'
The Last Reel Kulikar Sotho 2014 106'
Poet on a Business Trip Ju AnQi 2014 103'
Haemoo (Niebla) Shim Sung-Bo 2014 111'
Madonna Shin Su-won 2015 121'
Bwaya (Crocodile) Francis Pasion 2014 83'
Court Chaitanya Tamhane 2013 95'
Margarita with a Straw Shonali Bose 2014 100'
Cahaya Dari Timur: Beta Maluku Angga Dwimas Sasongko 2014 151'
Night Shift Niki Karimi 2015 92'
Sharing Makoto Shinozaki 2014 94'
Miss Hokusai Keiichi Hara 2015 90'
Walnut Free Yerlan Nurmukhambetov 2015 81'
Pereezd (The Move) Marat Sarulu 2014 178'
King of Mahjong Adrian Teh 2015 110'
The Dark Horse James Napier Robertson 2014 124'
Vanishing Point Jakrawal Nilthamrong 2015' 100
Gentle Le-Van Kiet 2014 100'
Secció Panorama
Títol Director/a Any Duració (min)
Pipra Bidya (Ant Story) Mostofa Sarwar Farooki 2013 93'
Ruin Amiel Courtin-Wilson 2013 90'
River Sonthar Gyal 2015 94'
Ata Chakme Rinpoche 2014 92'
Cart Boo Ji-young 2014 102'
Jayueui Onduk (Hill of Freedom) Hon Sang-Soo 2014 66'
Ek Hazarachi Note (1000 Rupee note) Shrihari Sathe 2014 89'
A tale of love Ahmad Ramezan Zadeh 2015 90'
The Long Farewell Farzad Motamen 2015 90'
Today Reza Mirkarimi 2014 88'
The Light Shines Only There Mipo Oh 2014 120'
Tent Kenjebek Shaikakov 2014 105'
Men Who Save the World Liew Seng Tat 2014 93'
The Second Life of Thieves Woo Ming Jin 2014 87'
Dukhtar Afia Serena Nathaniel 2014 93'
My Beloved Dearest Sanif Olek 2013 86'
Onthakan Anucha Boonyawatana 2015 97'
The Inseminator Kim Quy Bui 2014 87'
Secció Especial
Títol Director/a Any Duració (min)
Gayby Baby Maya Newell 2015 85'
Before the Fall Ian White 2014 98'
The Scared Arrow Pema Tseden 2014 97'
The Ancestral Hall Xiaojiang Li 2015 80'
Sonata Peque Gallaga 2013 110'
Lauriana Mel Chionglo 2013 120'
Ano ang kulay ng mga nakalimutang pangarap? Jose Javier Reyes 2013 95'
Jazireh-ye rangin (The Rainbow Island) Khosrow Sinai 2015 103
The World of Kanako Tetsuya Nakashima 2014 118'
Ghost in the Shell Kazuchika Kise 2014-2015 55'
Lupin III vs Detectiu Conan Hajime Kamegaki 2013 102'
The Voice of the Steppe Ermek Shinarbaev 2014 90'
Housebound Gerard Johnstone 2014 107
The Dead Lands Toa Fraser 2014 108'
03-Flats Lei Yuan Bin 2014 90'

4ª Edició (2016)

Pel·lícula inaugural
Títol Director/a Any Duració (min)
Dongju: el retrat d'un poeta Lee Joon-ik 2016 111'
Secció Oficial
Títol Director/a Any Duració (min)
Amanat Satybaldy amanat 2015 127'
Assassination Choi Dong-hoon 2015 140'
Beautiful 2016 Jia Zhangke 2016 89'
Being Good Mipo O 2015 121'
Broke Heath Davis 2016 105'
Coldness Bahram and Bahman Haj Abol Loo 2015 87'
Dream Land Steve Chen 2015 90'
Hailstone & Sunlight Reza Karimi 2015' 90'
I Am Hope Adilla Dimitri 2016 115'
Journey to the Shore Kiyoshi Kurosawa 2015 127'
Mina Walking Yosef Baraki 2015 110'
Motel Mist Prabda Yoon 2016 115'
Paths of the Soul Zhang Yang 2015 117'
Redha Tunku Mona Riza 2015 115'
Sairat Nagraj Manjule 2016 174'
Thanatos, Drunk Chang Tso-chi 2015 107'
Under Heaven Dalmira Tilepbergenova 2015 88'
Yen's Life Dinh Tuan Vu 2015 107'
Yourself and Yours Hong Sang-soo 2016 87'
Secció Panorama
Títol Director/a Any Duració (min)
A Tale of Three Cities Mabel Cheung 2015 130'
Cease Fire 2 Tahmineh Milani 2014 102'
Estoerika: Maynila Elwood Perez 2014 99'
Jia Shumin Liu 2015 282'
Kunanbay Doshkan Zholzhaksynov 2015 98'
Partisan Ariel Kleiman 2015 98'
Qazaq Eli Batyrkhan Daurenbekov 2016 76'
7 Letters Eric Khoo 2016 116'
Stones from the Desert Bruno Jubin 2015 90'
Sweet Taste of Imagination Kamal Tabrizi 2014 90'
Tajrish... an unfinished story Pourya Azarbayjani 2015 85'
The Great Maiden's Blush Andrea Bosshard 2016 108'
The Island Funeral Pimpaka Towira 2015 105'
The Other's Father Yadollah Samadi 2015 100'
The Throne Lee Joon-ik 2015 125'
Train Station Xavier Agudo 2015 97'
Yellow Flowers on the Green Grass Victor Vu 2015 103'
Zhol Askar Uzabev 2014 94'
Secció Discoveries
Títol Director/a Any Duració (min)
An Kubo Sa Kawayanan Alvin Yapan 2015 83'
Arzy. Dumb Ruslan Mashrapov 2015 71'
Ava Siamak Kashef Azar 2014 80'
Battle of Surabaya Aryanto Yuniawan 2015 99'
Born to Dance Tammy Davis 2016 96'
Court Executor Murat Mackhan 2015 51'
Goksung (The Strangers) Na Hong-Jin 2016 156'
Mor Thengari Aung Rakhine 2015 51'
Snap Kongdej Jaturanrasmee 2015 105'
Ten Years Kwok Zune 2015 104'
The day before the end Lav Díaz 2016 17'
The Dog Lam Canzhao 2015 88'
Under Construction Rubaiyat Hossain 2015 88'
Utopia Hassan Nazer 2015 85'
Secció Especial
Títol Director/a Any Duració (min)
2045 Carnival Folklore Naoki Kato 2015 100'
5 to 9 Tay Bee Pin 2014 90'
Chaar Sahibzaade: Rise of Banda Singh Bahadur Harry Baweja 2016 150'
Dil Dhadakne Do Zoya Akhtar 2015 170'
El Jardín de las Flores del Melocotonero Oriol Martinez 2016 90'
Fourth Place Jung Ji-woo 2014 119'
Look Love Yun Ye 2015 209'
Pecoross' Mother and Her Days Azuma Morisaki 2013 113'
I Want to Remember Sherman Ong 2011 59'
Motherland: Xiao Jing Sherman Ong 2011-2015 13'
Motherland: Agnes Sherman Ong 2011-2015 10'
Motherland: Jesmen Sherman Ong 2011-2015 12'
Motherland: Verena Sherman Ong 2011-2015 11'
The Rocking Sky Chang Chao-wei 2016 98'
Vere Vazhi Ille M. S. Prem Nath 2015 84'
Secció Clàssics Filipins
Títol Director/a Any Duració (min)
Damortis Briccio Santos 1982 97’
Ginauhow Ako, Ginagutom Ako Quin Baterna 1977 103'
Noli Me Tangere Gerardo De Leon 1961 178'
Pagdating Sa Dulo Ishmael Bernal 1971 117'
Turumba Kidlat Tahimik 1981 95'
Pel·lícula de cloenda
Títol Director/a Any Duració (min)
Hunt for the Wilderpeople Taika Waititi 2015 101'

5ª Edició (2017)

Pel·lícula pre-inaugural
Títol Director/a Any Duració (min)
Bench Cinema Mohammad Rahmanian 2016 117'
Pel·lícula inaugural
Títol Director/a Any Duració (min)
Hikari. Hacia la Luz Naomi Kawase 2017 101'
Secció Oficial
Títol Director/a Any Duració (min)
77 Heartbreaks Herman Yau 2017 97'
A Father's Will Dastan Zhapar Uulu 2016 120'
Baby Beside Me Son Tae Gyum 2016 112'
Bangkok Nites Katsuya Tomita 2016 83'
Burning Birds Sanjeewa Pushpakumara 2016 84'
Dawn of the Felines Kazuya Shiraishi 2016 84'
Don't Tell Tori Garrett 2017 108'
Happiness Andy Lo 2016 114'
Mah e Mir Anjum Shahzad 2016 150'
Rama Rama Re... D Satya Prakash 2016 112'
Sara & Aida Maziar Miri 2017 86'
Solo Solitude Yosep Anggi Noen 2016 98'
Ta'ang Wang Bing 2016 48'
Taraz Nurtas Adambay 2016 82'
The Rehearsal Alison Maclean 2016 102'
Winter Story Tulga Bayarkhuu 2017 93'
Secció Panorama
Títol Director/a Any Duració (min)
A House on 41st Hamid Reza Ghorbani 2016 90'
Aroused by Gymnopedies Isao Yusikada 2016 83'
Delta Boys Ko Bong-soo 2016 126'
Districts Akan Satayev 2016 90'
Emma Riri Riza 2016' 77'
Fantasy of the Girls Ahn Jung-min 2016 109'
Gangster Girls Zolbayar Tsagaantogtokh 2017 103'
Gashang & Farang Vahid Mousaaian 2016 90'
Gukoroku - Traces of Sin Kei Ishikawa 2016 120'
Hers Galbayar Dashkhuu 2017 83'
Lathe Joshi Mangesh Joshi 2016 104'
Mad World Wong Chun 2016 101'
Prochecy Zuri Rinpoche 2015 96'
Railway Children Prithvi Konanur 2016 120'
Qiyue y Ansheng (Soul Mate) Derek Tsang 2016 110'
That's Not Me Gregory Erdstein 2015 85'
The Rule of Violence Kang Hyo-jin 2016 137'
Weeds on Fire Steve Chan Chi Fat 2016 95'
Wolf and Sheep Shahrbanoo Sadat 2016 86'
Secció Netpac
Títol Director/a Any Duració (min)
The Road to Mother Akan Satayev 2016 130'
Children Are Not Afraid Of Death, Children Are Afraid Of Ghosts Guangrong Rong 2017 85'
The Children of Genghis Zolbayar Dorj 2017 101'
Diamond Island Davy Chou 2016 101'
Kushuthara Karma Deki 2017 92'
Mountain Cry Larry Yang 2016 107'
Mr. No Problem Mei Feng 2016 144'
My Dad and Mr. Ito Yuki Tanada 2016 119'
Suffering of Ninko Norihiro Niwatsukino 2016 70'
The Mother Erdenetsetseg Bazarragchaa 2016 84'
The Prison Na Hyun 2017 125'
The Road to Mandalay Midi Z 2016 108'
This Is Not What I Expected Derek Hui 2017 106'
Town in a Lake Jet Leyco 2015 87'
White Blessing Janchivdorj Sengedorj 2016 104'
Secció Discoveries
Títol Director/a Any Duració (min)
Autumn, Autumn Jang Woo-Jin 2016 77'
Cyanide Vahid Mousaaian 2016 109'
Dagsin Atom Magadia 2016 119'
Free and Easy Geng Jun 2017 90'
Ho Mann Jahaan Asim Raza 2016 170'
Houra Gholamreza Sagharchiyan 2015 79'
Lila Sergio Racanati 2017 180'
Retournée Sabit Kurmanbekov 2017 95'
Sand Paper B. Suresha 2016 120'
The Swim He Xiangyu 2017 96'
The Table Kim Jong-kwan 2016 72'
The Tail Job Bryan Moses 2016 90'
Secció Especial
Títol Director/a Any Duració (min)
A Flickering Truth Pietra Brettkelly 2015 91'
Balkan Roots Chris Rabbitt 2016 83'
Faceless Ali Akbar Akbar Kamal 2016 90'
I Am Chinese Shen Shaomin 2007 73'
Lost Manchurian Shamans Kin Taii 2016 67'
Norbu my Beloved Yak Pelden Dorji 2015 90'
Saving Sally Avid Liongoren 2016 94'
Tasfiya Sharofat M. Arabova 2015 73'
The Dream of Water Farhad Mehranfar 2016 103'
The Ring Around the Rose Jenner Rose 2017 118'
Tokyo Ghoul Kentaro Hagiwara 2017 119'
Until Ahmad Returns Sadegh Sadegh Daghighi 2015 82'
When Heaven Wept Briccio Santos 2017 85'
Secció Retrospectiva "Hsiao Hsien-Hou"
Títol Director/a Any Duració (min)
A City of Sadness Hou Hsiao Hsien 1989 157'
A Summer at Grandpa's Hou Hsiao Hsien 1984 93'
Café Lumière Hou Hsiao Hsien 2003 108'
Daughter of the Nile Hou Hsiao Hsien 1987 91'
Dust in the Wind Hou Hsiao Hsien 1986 109'
Flight of the Red Balloon Hou Hsiao Hsien 2007 115'
Flowers of Shanghai Hou Hsiao Hsien 1998 130'
Good Men, Good Women Hou Hsiao Hsien 1995 108'
Goodbye South, Goodbye Hou Hsiao Hsien 1996 124'
Millennium Mambo Hou Hsiao Hsien 2001 119'
The Assassin Hou Hsiao Hsien 2015 105'
The Boys from Fengkuei Hou Hsiao Hsien 1983 101'
The Puppetmaster Hou Hsiao Hsien 1993 142'
The Time to Live and the Time to Die Hou Hsiao Hsien 1985 115'
Three Times Hou Hsiao Hsien 2005 139'
Pel·lícula de cloenda
Títol Director/a Any Duració (min)
Memoir of a Murderer Won Shin-yun 2017 118'


Referències

  1. «Asian FIlm Festival Barcelona» (en anglès, català i castellà), 2019. [Consulta: 7 novembre 2019].
  2. «Casa Asia» (en castellà), 2019. [Consulta: 16 novembre 2019].
  3. «El BAFF se convierte en un festival de cine de autor» (en castellà), 03-12-2010. [Consulta: 16 novembre 2019].
  4. «Naixement de la Casa Asian Film Week» (en castellà), 2011. [Consulta: 16 novembre 2019].
  5. «Buddha Mountain gana el premio Casa Asia Film Week 2011 a la mejor película» (en castellà), 12-06-2011. [Consulta: 28 novembre 2019].
  6. «La pel·lícula afganesa "Wajma" guanya el premi a la millor pel·lícula del Casa Asia Film Week» (en català), 16-11-2014. [Consulta: 3 desembre 2019].
  7. «El film surcoreano Haemoo gana el premio a mejor película del Casa Asia Film Week 2015» (en castellà), 18-11-2015. [Consulta: 4 desembre 2019].
  8. «Crònica del CAFF per la revista Ecos de Asia» (en castellà), 12-12-2016. [Consulta: 12 desembre 2019].
  9. «Projecció de "Motherland" de Sherman Long a la Facultat de Belles Arts de la UB» (en català), 11-04-2013. [Consulta: 12 desembre 2019].
  10. «“Mina Walking” (Afganistán) premio a la mejor película del CAFF 2016» (en castellà), 14-11-2016. [Consulta: 12 desembre 2019].
  11. «Ta’ang, mejor película de la sección oficial del Asian Film Festival Barcelona» (en castellà), 13-11-2017. [Consulta: 15 desembre 2017].