Ferrero Rocher

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarFerrero Rocher
Característiques
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Data de creació1982 Modifica el valor a Wikidata
FabricantFerrero Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusbombó Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsavellana i xocolata Modifica el valor a Wikidata
Lloc web oficialferrerorocher.com… Modifica el valor a Wikidata

Els Ferrero Rocher són uns bombons de la casa Ferrero que contenen avellanes i ametlles. A banda de la recepta original, hi ha els Ferrero Rocher Garden amb varietats com farcit de llimona o festucs.

S'associen al luxe entre els dolços, idea reforçada per l'embolcall daurat i pels anuncis televisius, protagonitzats per personatges famosos i rodats en un ambient aristocràtic. La model catalana Judit Mascó participà en alguns d'ells.

Història de la gianduja[modifica]

La gianduja va néixer al Piemont el 1806.[1] La seva creació s'atribueix als pastissers torinesos, que davant l'escassetat de cacau que es patia al Regne de Sardenya-Piemont, a causa del bloqueig econòmic ordenat per Napoleó contra els productes de manufactura britànica, en vigor fins al 1813,[2] van combatre aquestes restriccions substituint part del cacau utilitzat en les seves xocolates, per pasta d'avellana de Langhe per, més barata i abundant a la zona.[3]

Els xocolaters Michele Prochet i Paul Caffarel, propietaris de la xocolateria Caffarel, van perfeccionar la recepta el 1852 torrant les avellanes i molent-les.

Consum[modifica]

Se solen menjar durant el Nadal o bé per celebrar alguna festa important. Tanmateix, a causa de la seva política de qualitat, Ferrero no comercialitza els Ferrero Rocher i els Mon Chéri en alguns establiments durant l'època més càlida de l'any per evitar que la xocolata es fongui.

Productes relacionats[modifica]

  • El gelat de xocolata i avellana del mateix nom, té origen a Suïssa, de la mateixa forma que la fondue Gianduja. Un producte relacionat és la Nutella de Ferrero, que originàriament es va anomenar Pasta Gianduja com a estratègia comercial per atraure els nens.
  • Els Gianduiotti, marca registrada de Caffarel, són una especialitat torinesa en forma de bombons de xocolata d'aspecte semblant a un pot girat del revés, elaborats amb una barreja de cacau i pasta d'avellana.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Elena Kostioukovitch (2009) Why Italians Love to Talk About Food p.95, Farrar, Straus and Giroux, ISBN 978-0374289942
  2. «"Turin's chocolatiers" (Feb 2013) Gourmet Traveller Magazine». Arxivat de l'original el 2020-04-11. [Consulta: 2 març 2021].
  3. «Caffarel – Finest Chocolate and the Best Hazelnuts».
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ferrero Rocher