Fiscal General de l'Estat

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióFiscal General de l'Estat
Història
Fundació 1978
Modifica dades a Wikidata
Seu de la Fiscalia General de l'Estat, a Madrid.

El Fiscal General de l'Estat és l'òrgan unipersonal més important dins la jerarquia del Ministeri fiscal espanyol. Des del 28 de novembre de 2016 ostenta el càrrec José Manuel Maza Martín.

Funcions[modifica | modifica el codi]

El fiscal general de l'Estat dirigeix el Ministeri fiscal espanyol, integrada per la Inspecció Fiscal, la Secretaria Tècnica, la Unitat de Suport, i pels fiscals de sala que es determinin a la plantilla. Correspon al fiscal general de l'Estat, a més de les facultats reconegudes en altres preceptes de la llei 50/1981,[1] proposar al Govern espanyol els ascensos i nomenaments per als diferents càrrecs, amb l'informe previ del Consell Fiscal, escoltat el fiscal superior de la comunitat autònoma respectiva, quan es tracti de càrrecs a les fiscalies del seu àmbit territorial.

Elecció i nomenament[modifica | modifica el codi]

És el cap del Ministeri Fiscal, nomenat pel Rei a proposta del govern espanyol després de sentir l'opinió del Consell general del poder judicial.

Requisits[modifica | modifica el codi]

Caldrà que sigui triat entre juristes prestigiosos amb més de quinze anys d'exercici professional, sense que necessàriament hagi de ser integrant de la carrera judicial o fiscal.

Titulars[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]