Fiscal General de l'Estat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióFiscal General de l'Estat
Spanish Judiciary Badge-Public Prosecutor.svg
Dades bàsiques
Tipus entitat càrrec
Història
Fundació 1978
Activitat
Organització i govern
Seu central 
Modifica les dades a Wikidata
Seu de la Fiscalia General de l'Estat, a Madrid.

El Fiscal General de l'Estat és l'òrgan unipersonal més important dins la jerarquia del Ministeri fiscal espanyol. Des del 15 de juny de 2018, la titular d'aquest càrrec és María José Segarra Crespo.[1]

Funcions[modifica]

El fiscal general de l'Estat dirigeix el Ministeri fiscal espanyol, integrada per la Inspecció Fiscal, la Secretaria Tècnica, la Unitat de Suport, i pels fiscals de sala que es determinin a la plantilla. Correspon al fiscal general de l'Estat, a més de les facultats reconegudes en altres preceptes de la llei 50/1981,[2] proposar al Govern espanyol els ascensos i nomenaments per als diferents càrrecs, amb l'informe previ del Consell Fiscal, escoltat el fiscal superior de la comunitat autònoma respectiva, quan es tracti de càrrecs a les fiscalies del seu àmbit territorial.

Elecció i nomenament[modifica]

És el cap del Ministeri Fiscal, nomenat pel Rei a proposta del govern espanyol després de sentir l'opinió del Consell general del poder judicial.

Requisits[modifica]

Caldrà que sigui triat entre juristes prestigiosos amb més de quinze anys d'exercici professional, sense que necessàriament hagi de ser integrant de la carrera judicial o fiscal.

Titulars[modifica]

Notes[modifica]

  1. Data en què José Manuel Maza Martín morí a causa d'una infecció renal.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]