Four Thirds

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Per a altres significats sobre relació d'aspecte 4:3, vegeu «Relació d'aspecte».
Una Olympus E-420, amb una lent "pancake". La sèrie E-4XX s'anuncià com la més petita DSLR del món.[1]

El sistema Four Thirds ( Four thirds System ) és un estàndard creat per Olympus, Kodak, Fuji i Panasonic per càmeres digitals DSLR. El sistema enceta un estàndard que, un cop hi hagi prou quantitat de càmeres "Four Thirds"al mercat, permetrà intercanviar objectius i cossos de diferents fabricants.

A diferència d'altres sistemes DSLR, el sistema Four Thirds ha estat dissenyat des de zero. El disseny dels objectius ha estat adaptat als requeriments dels sensors digitals,[2] mitjançant dissenys tele-centralitzats. El sistema inclou entre altres avantatges uns teleobjectius més compactes (un teleobjectiu de 300 mm de distància focal del sistema Four Thirdspot cobrir el mateix angle que un tele de 600mm de distància focal amb un "Full frame" de 35mm) i millora la forma en què la llum arriba al sensor.

La mida del sensor és més petita que la del negatiu/positiu utilitzat en les càmeres de 35 mm. La mida del sensor normalment influeix en la qualitat de la imatge, però els fabricants implicats afirmen que és possible superar la qualitat de la pel·lícula de 35mm utilitzant aquest sistema i que les òptiques (sent de més qualitat) tindran clars avantatges sobre les dels sensors basats en l'estàndard de 35mm.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Olympus E400 Digital Camera Review letsgodigital.org
  2. [enllaç sense format] http://www.four-thirds.org/en/special/index.html STORY.2:"..First de division had to study the practicality of the 4/3-type image sensor. As the size of the image sensor is the basis of the product planning.."

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]