Galaxy Quest

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaGalaxy Quest
Fitxa
DireccióDean Parisot
Protagonistes
ProduccióMark Johnson
Charles Newirth
Dissenyador de produccióLinda DeScenna Modifica el valor a Wikidata
GuióDavid Howard
Robert Gordon
MúsicaDavid Newman
FotografiaJerzy Zielinski
MuntatgeDon Zimmerman Modifica el valor a Wikidata
VestuariAlbert Wolsky Modifica el valor a Wikidata
ProductoraDreamWorks
DistribuïdorDreamWorks Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena25 de desembre de 1999
Durada102 minuts[1]
Idioma originalAnglès
RodatgeLos Angeles, Malibu i Utah Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost45 milions de dòlars
Recaptació90.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia, ciència-ficció
Temavida extraterrestre Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLos Angeles Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0177789 Filmaffinity: 449869 Allocine: 26079 Rottentomatoes: m/galaxy_quest Letterboxd: galaxy-quest Mojo: galaxyquest Allmovie: v181269 TCM: 341477 Metacritic: movie/galaxy-quest TV.com: movies/galaxy-quest AFI: 61161 TMDB.org: 926 Modifica el valor a Wikidata


Galaxy Quest és una comèdia cinematogràfica estatunidenca de ciència-ficció estrenada el 1999, que va estar dirigida per Dean Parisot i escrita per David Howard i Robert Gordon. Mark Johnson i Charles Newirth van produir-la per DreamWorks.

La pel·lícula parodia sèries de televisió com Star Trek i els seus fandom, i és protagonitzada per Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell i Daryl Mitchell. El títol fa referència a una antiga sèrie de televisió amb el mateix nom, en la qual la tripulació d'una nau espacial s'embarca en diverses aventures intergalàctiques. Enrico Colantoni interpreta el líder d'una raça alienígena que demana ajuda als actors, creient que les peripècies de la sèrie són un fet real. A la pel·lícula també hi participen secundaris com Robin Sachs, que dona vida al senyor de la guerra Sarris, o Patrick Breen, que interpreta un altre alienígena. Justin Long participà en la seva primera pel·lícula encarnant un seguidor obsessionat per la sèrie de televisió.

El llargmetratge va rebre molts elogis de la crítica, i al llarg des anys va rebre l'estatus de pel·lícula de culte, convertint-se en popular entre els seguidors, treballadors i actors de la sèrie Star Trek per la seva afectuosa paròdia.[2] Va guanyar el prestigiós premi Hugo a la millor presentació dramàtica, així com un premi Nebula al millor guió, un premi Hochi a la millor producció internacional, a més de ser nominada per deu premis Saturn, incloent els de millor pel·lícula de ciència-ficció, millor director per Parisot, millor actriu per Weaver i millor actor secundari per Rickman, guanyant el de millor actor Allen. La pel·lícula també va ser inclosa a la llista, de la revista Reader's Digest, de les 100 pel·lícules més divertides de tots els temps.[3][4]

Repartiment[modifica]

La veu de Kevin McDonald participa com a presentador a la convenció de fans.

Referències[modifica]

  1. «GALAXY QUEST (PG)». British Board of Film Classification, 07-02-2000. [Consulta: 15 març 2015].
  2. «Interviews: Patrick Stewart – Galaxy Quest (Star Trek Cult)». BBC. Arxivat de l'original el 2014-01-13. [Consulta: 9 setembre 2015].
  3. «The Top 100+ Funniest Movies of All Time | Reader's Digest». Rd.com. Arxivat de l'original el 2012-03-29. [Consulta: 8 juny 2012].
  4. «George Takei Is Ready To Beam Up». Syfy. Arxivat de l'original el 2009-03-25. [Consulta: 25 setembre 2016].

Enllaços externs[modifica]