Gríma

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula personatgeGríma
Tipushome de l'univers Tolkien Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEl Senyor dels Anells i El Senyor dels Anells: El retorn del rei Modifica el valor a Wikidata
Universllegendari de Tolkien Modifica el valor a Wikidata
Dades
Espècieròhirrim Modifica el valor a Wikidata
Sexemasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióassessor Modifica el valor a Wikidata
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata

Gríma, fill de Galmod, és un personatge fictici de l'univers de J.R.R. Tolkien, la Terra Mitjana. És el conseller principal del rei Théoden de Ròhan, i és conegut amb el sobrenom de Llenguadeserp.

Tot i pertànyer a la raça i a la cultura dels rohirrim, és probable que Gríma tingués ascendència terrafoscana, donada la seva estatura menuda i els seus cabells foscos.

Biografia[modifica]

Llenguadeserp va trair a la seva gent i al seu rei i es va vendre al mag Sàruman, proporcionant-li informació sobre tot el que passava a la cort de Ròhan i aconsellant el rei Théoden segons convenia al mag.

Quan, amb l'arribada de Gàndalf va perdre el favor del rei i es van trobar en possessió seva alguns objectes de valor que havien estat robats, se li va presentar l'opció de cavalcar a la batalla amb els rohirrim o fugir a l'exili. Va decidir fugir amb en Sàruman a Òrthanc.

Durant la confrontació entre en Gàndalf i en Sàruman, va llençar el palantir contra els visitants pensant-se que només era una pedra.

Més tard, Sàruman va fugir d'Ísengard i ell el va acompanyar a la Comarca. Allí Sàruman va intentar venjar-se tiranitzant els hòbbits, fent servir llenguadeserp per les feines més brutes, com ara l'assassinat de Lotho Vilabossot i de Saquet.

Després de la derrota de Sàruman i davant la humiliació a què aquest el va sotmetre, li va obrir el coll amb un ganivet. A l'instant va morir travessat per diverses fletexes dels hòbbits.

Adaptacions[modifica]

En la versió cinematogràfica de Peter Jackson, l'actor Brad Dourif interpreta a Gríma Llenguadeserp. La veu en el doblatge en català li posa Pep Anton Muñoz.