Holmes Chapel

Infotaula de geografia físicaHolmes Chapel
Imatge
TipusPoble i parròquia civil d'Anglaterra Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaCheshire East (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 53° 12′ 14″ N, 2° 21′ 11″ O / 53.204°N,2.353°O / 53.204; -2.353
Limita ambCranage (en) Tradueix
Sproston (en) Tradueix
Brereton (en) Tradueix
Twemlow (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud63 m Modifica el valor a Wikidata

Holmes Chapel és un poble i una parròquia civil en l'àrea d'autoritat unitària de Cheshire Oriental, al comtat cerimonial de Cheshire, Anglaterra. Fins a 1974 la parròquia va ser coneguda com Church Hulme.[1] Holmes Chapel es troba a uns 13 km a nord de Crewe i a 34 km a sud de Manchester.

La població del poble es va registrar en 5.605 segons el cens del 2011. No obstant això, ha crescut a causa de nombroses urbanitzacions importants. Segons l’Índex de privació, el poble ocupa el lloc número 18 del districte menys desfavorit del Regne Unit (de 8.414). L'estació de ferrocarril de la Capella Holmes ofereix serveis a Manchester i Crewe, cosa que fa que el poble sigui convenient per als viatgers. La reserva natural de Swettenham Meadows es troba a 4,0 km a l'est del poble i Goostrey al nord.

El poble té diverses cases públiques. Hi ha un supermercat important (Aldi), diversos supermercats més petits, un recinte i nombrosos punts de venda, incloent una botiga de peix i patates fregides, sense llicència, pizzeria, agent immobiliari, una farmàcia i una biblioteca i una fleca. La ciutat té una escola secundària, Holmes Chapel Comprehensive School, i dues escoles primàries: Holmes Chapel Primary School i Hermitage Primary School. Té un metge de capçalera a London Road.

Cotton Hall, on John Cotton residia el 1400, va romandre la seu familiar fins al segle xviii quan Daniel Cotton es va casar als estands de Twemlow; una branca cadet de la família es va crear baronets i després vescomtes Combermere. Cotton Hall data almenys del segle xv amb algunes addicions als segles XVII, XIX i XX. Cotton Hall, una granja i finca, just al costat de Middlewich Road, avui figura al grau II * segons la Llei de planificació (edificis i àrees de conservació catalogades) de 1990, modificada, pel seu especial interès arquitectònic o històric.[2]

Geografia[modifica]

Holmes Chapel, situada dins de la plana de Cheshire, es troba en les rodalies del riu Dane, el qual serpenteja en el seu camí per tot l'extrem nord del llogaret. El poble es troba al districte d'autoritat unitària de Cheshire Oriental, i és administrat per la propera ciutat de Congleton.

Holmes Chapel té un acord d'agermanament amb la ciutat de bessancourt, a França, des de 1980.[3]

Punts d'interès[modifica]

L'Església de Sant Lluc (Sant Luke's Church) va ser construïda al voltant de 1430. Originalment enmaderada, les parets de maó que encaixonen la nau i el cor són addicions posteriors. Va ser designada com "Edifici de Tipus I" el 14 de febrer de 1967.[4]

Persones notables[modifica]

Referències[modifica]

  1. GENUKI. «Genuki: Church Hulme, Cheshire» (en anglès). [Consulta: 4 maig 2021].
  2. «COTTON HALL, Holmes Chapel - 1231500 | Historic England» (en anglès). [Consulta: 4 maig 2021].
  3. «Twin towns - Complete France», 05-07-2013. Arxivat de l'original el 2013-07-05. [Consulta: 4 maig 2021].
  4. «CHURCH OF ST LUKE, Holmes Chapel - 1231322 | Historic England» (en anglès). [Consulta: 4 maig 2021].