InFamous (videojoc)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
InFamous

Publicació
26 maig 2009 (Amèrica del Nord)
29 maig 2009 (Europa)
4 juny 2009 (Australàsia)
5 novembre 2009 (Japó) Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc d'acció i aventura i videojoc de ciència-ficció Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesCole MacGrath Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers d'InFamous Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaPlayStation 3 Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatBlu-ray Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradaDualShock Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Sucker Punch Productions Modifica el valor a Wikidata
EditorSony Interactive Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorPlayStation Now Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
CERO

Més informació
Lloc websuckerpunch.com… (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesinfamous Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1458923 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: InFamous Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

InFamous és un videojoc d'acció en tercera persona desenvolupat per Sucker Punch. El videojoc no compta amb mode online, és a dir, no es pot jugar amb altres persones, però conté una interessant narració de novel·la gràfica que ens acompanyarà en tot moment. InFamous està disponible exclusivament per a Play Station 3 i el seu primer llançament es va produir el passat mes de maig de 2009 als Estats Units. És apta a partir dels 16 anys.

Història[modifica]

La història comença amb una explosió nuclear immensa al centre d'Empire City, ocasionada per un paquet que es detona en mans del protagonista, Cole. Immediatament se'l relaciona amb la bomba i és perseguit per les autoritats. Empire City queda sense policia, sense lleis i sense ordre. El govern en assabentar-se de la tràgica notícia, decideix posar a Empire City en quarantena, de manera que no es pot ni entrar ni sortir de la ciutat. En l'explosió només aconsegueix sobreviure-hi Cole. Aquest no només assoleix salvar la seva vida sinó que a més obté uns poders que amb el pas del temps aconseguirà dominar i fins i tot n'obtindrà de nous. Sucker Punch ens dona l'oportunitat de ser un autèntic heroi per a Empire City o bé ser el seu pitjor malson, això variarà en funció de les accions que duguem a terme.

Personatges[modifica]

Principals[modifica]

Cole McGrath
És un repartidor de correus que un dia sense adonar-se'n transporta un explosiu que farà destruir quasi tota la ciutat d'Empire City. A causa de l'explosió, Cole aconsegueix increïbles poders que amb el pas del temps aconseguirà dominar.
Zeke Dunbar
És el millor amic de Cole. A en Zeke li apassionen les històries de por i les teories conspiratives.
Trish Dailey
Trish és la dona d'en Cole. La germana de la Trish mor a causa de l'explosió que causa el paquet que el seu nuvi transporta i aquesta culpa a Cole de la mort de la seva familiar.

Secundaris[modifica]

Moya Jones
Moya és una agent de l'FBI que li proporciona a en Cole tota la informació que aquest necessita per a poder restaurar l'ordre civil a Empire City.
John
És el marit de Moya Jones. S'infiltra a Los Primeros Hijos per l'FBI. Poc després de l'explosió en John desapareix i cap a la meitat del joc ens el tornem a trobar. Al final de la historia, siguis bo o dolent, en John mor.
Dallas
Dallas ofereix imatges televisives pirates sobre la situació d'Empire City. També mor cap al final del joc, en mans de Kessler.

Enemics[modifica]

Kessler
És el cap de Los Primeros Hijos, un grup malvat que pretén dominar el món. Kessler compta amb aliats dins i fora del govern.
Sasha
Sasha és la líder de Los Segadores.
Alden
Alden és el fill de Kessler. Aconsegueix el poder de Los Hombres de Polvo després de ser abandonat pel seu pare, que mor.
Los Segadores
Són extremadament perillosos, ja que compten amb armes i alguns fins i tot amb poders. Tiren uns vòmits negres. Es dediquen a matar persones.
Los Hombres de Polvo: Són persones sense sostre que posseeixen un arsenal d'armes pesants i unes aranyes de ferro anomenades Crackers.
Los Primeros Hijos
Aquest malvat grup vesteix amb mascares antigàs i posseeix tecnologia punta i un important equip d'assalt professional.

Crítica[modifica]

La gran majoria de crítiques d'InFamous són molt favorables,[1][2][3] tant per a la gran diversitat de poders que Sucker Punch ofereix com per a la trama original que el videojoc conté. En canvi, pel que fa a la diversitat d'enemics, molts jugadors opinen que és massa limitada. També desagrada l'ambient, que durant tota la història és exactament el mateix.

Saga[modifica]

Sucker Punch ja ha enunciat que hi haurà una continuació d'aquest videojoc, que està previst que surti cap al mes de maig de 2012.

Referències[modifica]

  1. «inFamous PlayStation 3». GameRankings. [Consulta: 25 agost 2009].
  2. «inFAMOUS Acclaim». Metacritic. Arxivat de l'original el 2012-06-26. [Consulta: 5 agost 2009].
  3. «inFamous Review». GameInformer, juliol 2009 [Consulta: 20 maig 2009]. Arxivat 2012-06-26 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]