Inspector Lestrade

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'inspector Lestrade és un agent de Scotland Yard fictici que apareix en diverses històries de Sherlock Holmes, el personatge creat per Arthur Conan Doyle. La seua primera inicial és G., revelat en La caixa de cartó (del llibre La seua última reverència, publicat en 1917).

Lestrade en l'obra de Conan Doyle[modifica | modifica el codi]

En la novel·la Estudi en escarlata, Holmes afirma que Lestrade i un altre detectiu, Tobias Gregson, tenen una rivalitat permanent.

« Gregson és l'home més agut de Scotland Yard[...]. Ell i Lestrade són el millor d'un grup d'obtusos. Actuen amb rapidesa i energia, però sense eixir-se de la rutina. Són odiosament rutinaris. A més, s'acoltellen l'un a l'altre. Són tan gelosos com una parella de beutats professionals. »
— Estudi en escarlata.

En El gos dels Baskerville, Holmes comenta al Dr. Watson que Lestrade "és el millor dels professionals, a la meua opinió" volent diferenciar als detectius professionals empleats per Scotland Yard d'ell mateix. Lestrade és descrit com "un home prim, paregut a una fura i de mirada furtiva i astuta" en El misteri de la vall de Boscombe (Les aventures de Sherlock Holmes).

Lestrade s'exaspera amb freqüència pels mètodes poc convencionals de Holmes. En El misteri de la vall de Boscombe afirma que "sóc un home pràctic". No obstant això, amb el temps realment arriba a apreciar i respectar el registre d'èxits del detectiu no oficial. En Els sis Napoleons (El retorn de Sherlock Holmes), Lestrade li diu a Holmes: "No estem gelosos de vosté en Scotland Yard. No, senyor, estem molt molt orgullosos de vosté". Watson pren nota que aquest comentari és un dels pocs casos en els que Holmes es mostra visiblement commogut.