Juan Ramón Rallo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJuan Ramón Rallo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 març 1984 Modifica el valor a Wikidata (40 anys)
Benicarló (Baix Maestrat) Modifica el valor a Wikidata
Professor d'universitat
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Ideologia políticaLiberalisme, llibertarisme i anarquisme filosòfic Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de València
Universitat Rei Joan Carles Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJesús Huerta de Soto Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPolítica i economia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescriptor, professor d'universitat, economista, columnista, conferenciant Modifica el valor a Wikidata
OcupadorLibertad Digital
esRadio
La Razón
Vozpópuli
El Confidencial
Francisco Marroquín University (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereEconomia i agitador Modifica el valor a Wikidata
MovimentLiberalisme, llibertarisme, anarcocapitalisme, minarquisme, Escola Austríaca i anarquisme filosòfic Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjuanramonrallo.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: JuanRamonRallo Twitter (X): juanrallo Telegram: juanrallo Youtube: UCBLCvUUCiSqBCEc-TqZ9rGw Modifica el valor a Wikidata

Juan Ramón Rallo Julián (Benicarló, Castelló, 13 de març de 1984) és un economista, escriptor i professor universitari valencià resident a Madrid d'orientació liberal i en concret de l'Escola Austríaca. Rallo és conegut per la seva presència mediàtica en espais d'anàlisi econòmica.[1][2][3] És soci fundador de l'Institut Juan de Mariana, del qual va ser director.

Biografia[modifica]

És llicenciat en Dret i en Economia per la Universitat de València, màster i doctor en Economia per la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid.[4] Actualment és professor i co-director del màster en economia del Centre d'Estudis Superiors Online de Madrid Manuel Ayau (OMMA) i a l'Escola Superior de Negocis ISEAD.[5]

Ha estat reconegut amb el Premi Julián Marías 2011, i el Tercer Premi Vernon Smith 2009 Destrucción y reconstrucción de la estructura de capital de ECAEF.[6] El 2012 va rebre el premi de la Comunitat de Madrid al millor investigador menor de 40 anys en humanitats.[7]

Col·labora amb diversos mitjans de comunicació com a tertulià d'àmbit econòmic, a més d'articulista a Libertad Digital, El Confidencial, Expansión o Vozpópuli. Els últims anys ha desenvolupat la seva faceta de conferenciant en universitats i jornades sobre economia, és analista econòmic d'esRadio, La Sexta Noche, Al Rojo Vivo o Espejo Público. També col·labora habitualment en premsa escrita amb els diaris La Razón o Expansión.

Diversos dels seus llibres s'han col·locat entre els més venuts de la secció d'economia en diversos canals de distribució.

Polèmica per la crítica als mitjans de comunicació estatals[modifica]

El setembre de 2014, Juan Ramón Rallo, president de l'Institut Juan de Mariana, després de diverses intervencions en diversos mitjans i xarxes socials defensant obertament i pública el tancament de tots els mitjans de comunicació estatals, va ser vetat en el mitjà de comunicació estatal Televisió Espanyola (TVE) a petició de l'UGT. Aquesta prohibició a col·laborar en aquesta mitjà va ser efectuada pel Partit Popular, responsable del govern i de la gestió d'aquesta televisió estatal al moment del veto.[8][9][10] La petició pública de veto emesa per la UGT va ser la següent:

« Des de l'UGT exigim que se suspengui immediatament qualsevol relació laboral amb Juan Ramón Rallo, és més, demanem per part de la nostra direcció que sàpiga qui són i què han de defensar, i que en conseqüència impedeixin la presència d'aquest senyor a les nostres instal·lacions. »

Ni Televisió Espanyola ni el Partit Popular van emetre cap comunicat oficial al respecte d'aquesta prohibició en cap moment, tot i que Juan Ramón Rallo ja col·laborava al programa La mañana de la TVE.

Llibres[modifica]

  • Una crisis y cinco errores (juntament amb Carlos Rodríguez Braun, 2009)
  • El liberalismo no es pecado (juntament amb Carlos Rodríguez Braun, 2011)
  • Crónicas de la Gran Recesión (2011)
  • Un modelo realmente liberal (coordinador, 2012)
  • Una alternativa liberal para salir de la crisis (2012)
  • Los errores de la vieja economía (2012)
  • Crónicas de la Gran Recesión II (2013)
  • Una Revolución Liberal para España (2014)
  • Podemos: Deconstruyendo a Pablo Iglesias (juntament amb John Müller [coordinador], José Fernández-Albertos, Lorenzo Bernaldo de Quirós, Pablo Rodríguez Suanzes, Paloma Cuevas, Marisa Gallero, Esteban Hernández, Fran Carrillo, Anna Grau, 2014)
  • Contra la Modern Monetary Theory: los siete fraudes inflacionistas de Warren Mosler (2014)
  • Contra La Renta Básica (2015)
  • La Pizarra de Juan Ramón Rallo (2016)
  • Contra la Teoría Monetaria Moderna (2017)
  • Liberalismo: los 10 principios básicos del orden político liberal (2019)
  • Una crítica a la teoría monetaria de Mises: un replanteamiento de la teoría del dinero y del crédito dentro de la Escuela Austriaca de Economía (2019)
  • Anti-Marx: Crítica a la economia política Marxista (2022)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]