Llac de Constança
El llac de Constança (en alemany Bodensee) és un llac de l'Europa central travessat pel Rin.
Està situat a una altitud de 395 m sobre el nivell del mar. La seva superfície és de 536 km², tot i que el 2004 es va calcular que arribava als 571 km² en el nivell de crescuda. És el tercer llac més gran de l'Europa central, després del Balaton i del llac Léman. El volum d'aigua aproximat és de 55 km³. La màxima profunditat és de 252 metres al centre de la part oriental (l'Obersee). Es divideix en quatre parts: l'Obersee, l'Überlinger See, el Zeller See i l'Untersee.
El llac de Constança fa de frontera entre Alemanya al nord, Suïssa al sud i Àustria a l'est; la ciutat alemanya de Constança forma un enclavament a la riba suïssa. Les seves ribes densament poblades toquen els estats federals alemanys de Baden-Württemberg i de Baviera, els cantons suïssos de Turgòvia i Sankt Gallen i l'estat austríac de Vorarlberg.
En l'antigor fou esmentat com a Lacus Brigantinus, Lacus Brigantiae, Lacus Venetus (més aviat la part nord) i Lacus Acronius (més aviat la part sud). L'emperador romà Tiberi va derrotar els vindèlics a les seves aigües.
El 2 de juliol de 1900 el Comte Ferdinand von Zeppelin i 5 persones més volen en el vol inicial del primer dirigible de Zeppelin, el Zeppelin LZ 1. El vol, que comença a l'hangar flotant del Llac de Constança, té una durada d'aproximadament 20 minuts.[1]
Llista (no exhaustiva) de poblacions que envolten el llac[modifica]
Àustria[modifica]
Alemanya[modifica]
- A Baviera
- A Baden-Württemberg
Suïssa[modifica]
- Al cantó de Sankt Gallen
- Al cantó de Turgòvia
Referències[modifica]
![]() |
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llac de Constança |
- ↑ De Syon, Guillaume. Zeppelin!: Germany and the Airship, 1900-1939 (en anglès). JHU Press, 2007, p.23. ISBN 0801886341.