Llista de governadors de Durango

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Escut de Durango

Aquesta és la llista dels governadors de Durango. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Durango, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Durango i que és elegit per a un període de 6 anys no reeligibles per cap motiu. El període governamental comença el dia 15 de setembre de l'any de l'elecció i acaba el 14 de setembre després d'haver transcorregut sis anys.

L'estat de Durango va ser creat en 1824, i és un dels estats originals de la federació, per la qual cosa al llarg de la seva vida històrica ha passat per tots els sistemes de govern vigents a Mèxic, tant el sistema federal com el sistema central, per la qual cosa la denominació de l'entitat ha variat entre estat i departament; variant juntament amb ella, la denominació del titular del Poder Executiu de l'Estat.

Els individus que han ocupat la Governatura de l'Estat de Durango, en les seves diferents denominacions, han estat els següents:

Governadors de l'Estat Lliure i Sobirà de Durango[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de governadors de Durango