Llista de governadors de Sonora

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Escut de Sonora
Guillermo Padrés Elías

Aquesta és la llista de governadors de Sonora. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora i que és elegit per a un període de 6 anys no reeligibles per cap motiu. El període governamental comença el dia 13 de setembre de l'any de l'elecció i acaba el 12 de setembre després d'haver transcorregut sis anys.

L'estat de Sonora va ser creat en 1824 (amb la proclamació de la primera constitució mexicana) com a un dels estats originals de la federació, per la qual cosa al llarg de la seva vida històrica ha passat per tots els sistemes de govern vigents a Mèxic, tant el sistema federal com el sistema central, i cosa la denominació de l'entitat ha variat entre estat i departament; variant juntament amb ella, la denominació del titular del Poder Executiu de l'Estat.

Anteriorment, la Reial Ordre expedida a Sevilla el 12 de març de 1732 va autoritzar l'establiment del Govern de Sonora i Sinaloa a càrrec d'un governador i capità general.[1]

Los individuos que han ocupado la Gubernatura del Estado de Sonora, en sus diferentes denominaciones, han sido los siguientes:

Governadors de l'Estag de Sonora i Sinaloa (Estado de Occidente)[modifica]

Governadors de la província de Sonora[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (govern central)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (règim federal)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (dictadura de Santa Anna)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (Pla d'Ayutla)[modifica]

Governadors de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora[modifica]

Referències[modifica]

  1. Almada, Francisco R. Gobierno del Estado de Sonora, Instituto Sonorense de Cultura. Diccionario de Historia, Geografía y Biografía Sonorenses. Cuarta Edición, 2009, p. 746. ISBN 968-5755-39-6. «Pag. 274 Gobernadores del Estado» 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de governadors de Sonora