Llista de governadors de Sonora

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut de Sonora
Guillermo Padrés Elías

Aquesta és la llista de governadors de Sonora. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora i que és elegit per a un període de 6 anys no reeligibles per cap motiu. El període governamental comença el dia 13 de setembre de l'any de l'elecció i acaba el 12 de setembre després d'haver transcorregut sis anys.

L'estat de Sonora va ser creat en 1824 (amb la proclamació de la primera constitució mexicana) com un dels estats originals de la federació, per la qual cosa al llarg de la seva vida històrica ha passat per tots els sistemes de govern vigents a Mèxic, tant el sistema federal com el sistema central, i cosa la denominació de l'entitat ha variat entre estat i departament; variant juntament amb ella, la denominació del titular del Poder Executiu de l'Estat.

Anteriorment, la Reial Ordre expedida a Sevilla el 12 de març de 1732 va autoritzar l'establiment del Govern de Sonora i Sinaloa a càrrec d'un governador i capità general.[1]

Los individuos que han ocupado la Gubernatura del Estado de Sonora, en sus diferentes denominaciones, han sido los siguientes:

Governadors de l'Estag de Sonora i Sinaloa (Estado de Occidente)[modifica]

Governadors de la província de Sonora[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (govern central)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (règim federal)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (dictadura de Santa Anna)[modifica]

Governadors de l'Estat de Sonora (Pla d'Ayutla)[modifica]

Governadors de l'Estat Lliure i Sobirà de Sonora[modifica]

Referències[modifica]

  1. Almada, Francisco R. Gobierno del Estado de Sonora, Instituto Sonorense de Cultura. Diccionario de Historia, Geografía y Biografía Sonorenses. Cuarta Edición, 2009, p. 746. ISBN 968-5755-39-6. «Pag. 274 Gobernadores del Estado» 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de governadors de Sonora