Llista de governadors de Michoacán

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut de Michoacan
Fausto Vallejo

Aquesta és la llista de governadors de Michoacán. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Michoacán de Ocampo, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Michoacán de Ocampo i que és elegit per a un període de 6 anys no reeligibles per cap motiu. El període governamental comença el dia 15 de febrer de l'any de l'elecció i acaba el 14 de febrer després d'haver transcorregut sis anys.

L'estat de Michoacán va ser creat en 1824 i és un dels estats originals de la federació, per la qual cosa al llarg de la seva vida històrica ha passat per tots els sistemes de govern vigents a Mèxic, tant el sistema federal com el sistema central, per la qual cosa la denominació de l'entitat ha variat entre estat i departament; variant juntament amb ella, la denominació del titular del Poder Executiu de l'Estat.

Els individus que han ocupat la Governatura de l'Estat de Michacán, en les seves diferents denominacions, han estat els següents:

Governadors de l'Estat Lliure i Sobirà de Michoacán de Ocampo[modifica]

Enllaços externs[modifica]