Luis Gil-Orozco Roda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLuis Gil-Orozco Roda
Biografia
Naixement1931 Modifica el valor a Wikidata
Requena Modifica el valor a Wikidata
Mort23 juny 2013 Modifica el valor a Wikidata (81/82 anys)
Requena Modifica el valor a Wikidata
  Governador civil de Ciudad Real
18 de desembre de 1981[1] – 18 de desembre de 1982
  Diputat a les Corts Valencianes
2 de juliol de 1987 – 16 de juny de 1991
CircumscripcióValència
Dades personals
FormacióUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióAdvocat i enòleg
PartitCDS

Luis Gil-Orozco Roda[2] (Requena, Plana d'Utiel, 18 d'agost de 1931 - 23 de juny de 2013) va ser un polític, advocat i enòleg valencià, diputat a les Corts Valencianes en la II Legislatura.

Biografia[modifica]

Llicenciat en dret per la Universitat de València, també era perit en Enologia i Viticultura. Anys més tard va decidir endinsar-se al món de la política després de la defunció de Francisco Franco, dos anys posteriors es va presentar com a candidat a les llistes del Centre Popular de València per les Eleccions generals espanyoles de 1977 i posteriorment va entrar en el partit polític Centro Democrático y Social (CDS) de la Comunitat Valenciana, on va integrar la va integrar la primera comissió permanent i el primer comitè executiu i polític del partit en tota l'autonomia.

Entre els anys 1981 i 1982, va ser nomenat Governador Civil de Ciudad Real per l'executiu de la Unió de Centre Democràtic (UCD). Després va passar a la política autonòmica en la Comunitat Valenciana, sota el Consell del País Valencià presidit per Enrique Monsonís, en el que Gil-Orozco va ser diputat a les eleccions a les Corts Valencianes de 1987, Secretari de Presidència i Director General d'Agricultura de la Generalitat. Després va ser Cap de la Secció Immobiliària i Assistència Jurídic-Agrària de la Direcció general de Desenvolupament Agrari de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.[3]

Luis Gil-Orozco, en l'àmbit local va ser un gran impulsor del Moviment Cooperatiu Agrari de la Comarca Requena-Utiel, on va dirigir diferents cooperatives i en la seva labor també ha participat en congressos tant nacionals com a internacionals.

A més va ser el major lletrat de l'Ajuntament de Requena en el qual va ser impulsor de nombrosos projectes municipals i com a diputat en les Corts s'implico perquè el govern del president Joan Lerma col·laborés en tot això.

Va morir a l'edat de 81 anys,[4] el dia 23 de juny de l'any 2013 en Requena, sent enterrat en el cementiri de la població.

Referències[modifica]


Càrrecs públics
Precedit per:
Ricardo Jerez Amador de los Ríos
Governador civil de Ciudad Real

1981-1982
Succeït per:
Pedro Valdecantos García