Màrius Bernadó i Tarragona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMàrius Bernadó i Tarragona

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1961 Modifica el valor a Wikidata (62/63 anys)
Lleida Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Ramon Llull Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómusicòleg Modifica el valor a Wikidata

Màrius Bernadó i Tarragona (Lleida, 1961) és un musicòleg i docent català.[1]

Bernadó és llicenciat en Filosofia i Lletres i en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i a l'École Practique des Hautes Études de París, ha estudiat música al Conservatori Municipal de Barcelona, com també estudis de litúrgia a la Facultat de Teologia de la Universitat Ramon Llull. En l'àmbit de la musicologia s'ha especialitzat en els himnes medievals, en el cant pla dels segles XV i XVI i en la vida i obra de Ricard Viñes.[2] Des de l'any 1995 és professor d'història de la música de la Universitat de Lleida.[1] És director del Servei Cientificotècnic Laboratori de Musicologia i de l'Aula de Música d'aquesta universitat. És director de la col·lecció DeMusica de Edition Reichenberger (Kassel) i responsable d'altres sèries editorials dedicades a estudis de música i musicologia. Des de les seves diverses responsabilitats professionals ha desenvolupat una important activitat de gestió cultural i difusió musical com a programador, crític i assagista.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Bernadó i Tarragona, Màrius. Història de la música catalana, valenciana i balear. Barcelona: Edicions 62, 2003, p. 85. ISBN 84-297-5283-8 [Consulta: 20 octubre 2015]. 
  2. Solé i Martí, Esther. L'Art i la vida artística a les terres de Lleida, 1875-1936: lectura sistèmica d'una perifèria (Tesi doctoral CC-BY-SA). Lleida: Universitat de Lleida. Departament de Història de l'Art i Història Social, 2015 [Consulta: 17 abril 2016]. 
  3. Memòria de Granados, dins Granados, 4 diàlegs [programa de mà]. Barcelona: Museu de la Música de Barcelona, 2018.