NetPositive

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
NetPositive

TipusNavegador web
Versió estable2.2.2 / 1 de novembre del 2001
LlicènciaPrivativa
Característiques tècniques
Sistema operatiuBeOS
Equip
Desenvolupador(s)Be
Més informació
Lloc webN/D

NetPositive (també conegut com a Net+) és el navegador web natiu desenvolupat per Be per equipar el seu sistema operatiu BeOS.[1]

La seva lleugeresa (llançament gairebé instantani i petita utilització de memòria RAM), la seva interfície elegant i el fet que ha estat l'únic navegador web gràfic de la plataforma durant diversos anys, han fet el seu èxit.

Característiques[modifica]

NetPositive és un navegador que pot ser considerat com minimalista en el seu suport de les tecnologies web. Ell, òbviament, suporta l'HTML, però no fulls d'estil CSS o JavaScript.[2] La seva última versió oficial és la 2.2.2, i la versió 3.0 va oferir un suport inicial per a JavaScript, però mai va avançar més enllà de la versió beta després de la fallida de Be.

NetPositive també utilitza la tecnologia BeOS replicant,[3] que permet a qualsevol aplicació BeOS incrustar-se en un navegador web, el que també han fet algunes aplicacions com BeHappy, per llegir la documentació per a la interfície de programació que és en HTML, o Mail-It per llegir missatges de correu electrònic que contenen pàgines HTML.

Ús[modifica]

Encara utilitzat per alguns usuaris de BeOS, serveix principalment per a mostrar les pàgines HTML de la documentació, deixant el centre d'atenció a Firefox per la navegació a Internet.

Missatges d'error[modifica]

Els errors 404 anunciant que una pàgina web no es va poder trobar, eren anunciats per NetPositive a través d'un haiku (un petit poema japonès).[4] És en memòria d'allò què la versió lliure de BeOS va ser anomenada Haiku.

Referències[modifica]

  1. «Networking: NetPositive» (en anglès). Be Inc., 2000. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 17 maig 2010].
  2. Scot Hacker. «Workhorse BeOS Apps» (en anglès), 28-06-2000. [Consulta: 17 maig 2010].
  3. «Que es BeOS?» (en castellà). [Consulta: 17 maig 2010].
  4. «The messages» (en anglès). [Consulta: 17 maig 2010].

Enllaços externs[modifica]