Nicolas Chambon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNicolas Chambon

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 setembre 1748 Modifica el valor a Wikidata
Limeil-Brévannes (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort2 novembre 1826 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Batlle de París
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómetge militar, polític, metge Modifica el valor a Wikidata
PartitGirondí Modifica el valor a Wikidata

Nicolas Chambon de Montaux (alias Joseph Chambon) (Brévannes, Val-de-Marne, 21 de setembre de 1748 - París, 2 de novembre de 1826) fou un metge i polític francès, alcalde de París entre desembre de 1792 i febrer de 1793.

Biografia[modifica]

Abans de la Revolució[modifica]

Treballà com a metge en cap de la Salpêtrière, primer metges dels exèrcits, inspector d'hospitals militars, membre de la Societat Reial de Medicina i autor de nombroses obres. En iniciar-se en 1789 els fets de la Revolució francesa decidí dedicar-se a la política.

Durant la Revolució[modifica]

En 1789 fou comissari per a la proclamació dels capellans constitucionals de París, administrador d'impostos i finances de la vila (1790) i membre del Club dels Jacobins. Metge de Jacques Pierre Brissot, fou elegit alcalde de París l'1 de desembre de 1792 com a successor de Jérôme Pétion de Villeneuve. Acceptà el càrrec a contracor i aviat es va veure desbordat pels esdeveniments i acusat de moderantisme. Va dimitir el 4 de febrer de 1793 a causda de les protestes provocades per la prohibició de L'Ami des lois, obra de Jean-Louis Laya. Es retirà a Blois i no se'n va sentir parlar més.

Obres[modifica]