Plantilla Discussió:Infotaula guerra

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Idees de millora[modifica]

Aspecte[modifica]

 1. Deixar "font", "part de" i "conflicte" a la part superior, com tenim amb la plantilla antiga i a la majoria de vesions en:Allied invasion of Sicily
D'acord. Pau Cabot · Discussió 13:36, 12 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 18:12, 12 oct 2018 (CEST)
La "operació" de Batalla de Waterloo no podria sortir també a dalt? --Jey (disc.) 22:39, 8 nov 2018 (CET)
Hi ha tres paràmetres locals que són operació, front i campanya. Tots tres haurien d'anar a l'above?
En general, hauríem de pensar més en els paràmetres de WD (que són el futur) que en els locals. En el futur, de ben segur que aquestes infotaules es quedaran sense (o gairebé sense) paràmetres en local. En aquesta línia de feina aniria pensant amb usar Part de (P361) com a eina per fabricar l'arbre de batalles, operacions, campanyes, fronts i guerres de la mateixa manera que tenim l'arbre taxonòmic del Tigre de Bengala o l'arbre lingüístic del còrnic. Pau Cabot · Discussió 07:35, 9 nov 2018 (CET)
 1. Adaptar amplada amb les plantilles tipus {{Navegació Campanya}}. Sembla que la {{FixHTML}} ja no funciona en aquest context...
Això és més aviat un problema d'aquestes plantilles de navegació, més que de l'infotaula. En general, les plantilles de navegació s'haurien de traslladar al final de l'article. Al principi, s'ha de prioritzar la informació important relativa al tema de l'article, funció que fa la infotaula. Més informació a Categoria Discussió:Plantilles de navegació verticals. Pau Cabot · Discussió 13:04, 12 oct 2018 (CEST)
 1. (relacionat amb l'anterior) Augmentar un xic tipus de lletra en la part inferior de la taula, quan està partida. Especialment quan està en +2 parts Guerra Civil siriana.
Ho podem discutir, però a mi precisament m'agradava això perquè feia la infotaula més compacta i no tan alta. Si feim la lletra més grossa, les taules encara seran més altes, sobretot en casos com aquest en que hi ha tres bàndols (informats, perquè com a mínim, en aquest cas concret haurien de ser quatre, com diu a en:Syrian Civil War). Una cosa que podríem pensar és si fer desfixar l'amplada en casos de més de dos bàndols. Pau Cabot · Discussió 13:11, 12 oct 2018 (CEST)

Dades[modifica]

 1. En exemples com Campanya de Sinaí i Palestina, si bé s'inclouen els participans de WD, no es distingeix entre bàndols, generals, combatents, estats... es una mala pràctica que ens acostumem a deixar-ho així, enlloc de classificar-ho. Es podria com a mínim separar els elements que son Ésser humà (Q5) com a "comandants" o "combatents".
Això, certament és un problema, però serà així mentre no hi hagi una millor diferenciació a WD entre persones i exèrcits (i entre bàndols). Però si t'hi fixes, veuràs que aquest garbuix d'informació només apareix si no hi ha la informació manual. Vaig pensar que millor la informació mesclada que cap informació. Si vols provar de separar-la, segur que serà una millora. Pau Cabot · Discussió 13:25, 12 oct 2018 (CEST)
 1. Tinc dubtes sobre "estat". Cal tenir-lo? Suposarem que sempre s'utilitza bé a WD (guerres de l'Edat antiga, canvis territorials, denominacions històriques...). També tinc dubtes sobre el "tipus" per complex (Guerra del Francès) o per simplista (Segona Guerra Púnica)
Aquestes dues importacions estan sobretot pensades per infotaules sense paràmetres manuals, perquè almanco et diguin si va ser un setge, una batalla o una guerra i aproximadament on varen ser. Pau Cabot · Discussió 13:26, 12 oct 2018 (CEST)
 1. "Format per" no sembla que avui en dia s'utilitzi extensivament (Segona Guerra Mundial), de moment el trauria també
De moment, l'he comentada, idò. Pau Cabot · Discussió 13:19, 12 oct 2018 (CEST)
 1. No sé si la plantilla gestiona bé dades com "baixes3" a Guerra Civil espanyola (no sé com caldria fer-ho)
Aquí, supòs que el més senzill seria utilitzar els camps extra. Potser n'hi hauria d'afegir que tenguessin encapçalament. Pau Cabot · Discussió 13:35, 12 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! Afegits diversos camps addicionals. Solució ja funcional a Guerra Civil espanyola. Pau Cabot · Discussió 18:16, 12 oct 2018 (CEST)

Migració[modifica]

 1. Caldrà revisar a fons duplicacions en front/part de... Guerra de la Independència Argentina, Batalla d'Athens (1864)
Sí. Supòs que haurem de fer la migració manual i anar repassant aquestes incoherències tot mirant de confiar en el màxim d'informació de Wikidata. Pau Cabot · Discussió 13:14, 12 oct 2018 (CEST)
De moment, he fusionat lloc i territori i conflicte i part de. El major problema és compatibilitzar l'estructura local (escenari, lloc, territori) amb les propietats de Wikidata: Situat a la unitat administrativa (P131), Ubicació (P276), Situat a la unitat geogràfica (P706), Estat (P17) i País d'origen (P495). Pau Cabot · Discussió 18:42, 12 oct 2018 (CEST)
 1. El mateix amb textos en castellà/anglès obsolets (Batalla de Malplaquet)
Si et refereixes als paràmetres en castellà o en anglès com bajas3 o casualties3, sí, estaria molt bé fer la traducció tal com férem al seu moment a {{IEV}}, però això es pot fer més tard quan tenguem un bot disponible. Tanmateix, la plantilla actual té el mateix problema ... Pau Cabot · Discussió 13:32, 12 oct 2018 (CEST)

Com més ho miro més veig que és un canvi complex però important. Segueixo mirant! :) --Jey (disc.) 12:32, 12 oct 2018 (CEST)

@Jey: Com ho veus, ara? Pau Cabot · Discussió 20:38, 21 oct 2018 (CEST)
@Paucabot: si vols fem algunes dotzenes d'inclusions més i seguim mirant. No acabo de veure clar el tema de la mida de la font i la diferència amb l'amplada de la plantilla {{Navegació Campanya}}. Gràcies per la feina! --Jey (disc.) 00:10, 22 oct 2018 (CEST)

Noves aportacions[modifica]

Obro aquesta entrada pels que hem arribat més tard i parlem de temes no tractats més amunt. Felicitacions per la feina feta. Realment a WD són pacifistes, per dir-ho irònicament.

 • Potser la Té el factor contribuent (P1479) serviria per "antecedents".
 • Sobre la discussió de l'amplada de les infoboxes de navegació del peu, podrien mirar d'integrar-se com està el medaller a la infotaula persona en els esportistes (veure Michael Phelps). No estic segur que tècnicament sigui factible, però si us sembla bé, hi dedicaria alguna neurona a estudiar-ho.
 • En relació al punt anterior, algú té clar quants nivells d'agrupació seria raonable tenir ?. Vull dir: guerres napoleòniques conté guerra del francès que conté revolta a Espanya que conté campanya de Catalunya,... Cal tants nivells ?. Ho dic, perquè estaria bé que aquests continguts es generessin automàticament agafant les Format per (P527) de l'item que tingui com a Part de (P361). És a dir, pujar al nivell superior propi, per agafar tots els que hi ha per sota. Però això no pot ser recursiu per no fer-ho enorme i ingovernable.
 • he mirat com es podria fer servir la Participant (P710) per construir es taules de bàndols enfrontats i he arribat a la conclusió de que la P170 no és fiable per manca d'homogeneïtat, pot tenir estats, regiments o persones. Tot barrejat. Ex: Operation Trident (Q2623909)
 • Si els que heu dedicat més hores teniu una idea clara de quines propietats farien falta per poder recollir correctament la informació que ajuda a muntar les taules de bàndols, podríem mirar de fer una proposta de creació de propietats a WD.

Molt bona feina !. --amador (disc.) 08:03, 22 oct 2018 (CEST)

només una cosa, sobre nivells, el més raonable és el màxim de 5: guerra / guerra a X o esclat X / campanya / batalla / acció concreta (com un setge). Més no ho veig--barcelona (disc.) 09:07, 22 oct 2018 (CEST)
 • P1479: Pot ser una bona idea.
 • Integrar la navegació de guerres com el medaller: el medaller parla del subjecte de l'article. La plantilla de navegació, no. Jo seguesc pensant que hauria d'anar al peu com la resta de plantilles de navegació.
 • P710: Tal com vaig comentar més amunt, només té sentit importar-la si no tenim paràmetres manuals. La informació que té és molt millorable però és millor que res.
 • Entre propietats i qualificadors, supòs que es podria millorar Participant (P710). Ho hauríem de pensar bé. Pau Cabot · Discussió 09:37, 22 oct 2018 (CEST)
Per la navegació no veig clar l'exemple del medaller, pel que comenta en Paucabot (no pertany a la plantilla sinó que va just a sota), però de moment tampoc passaria les plantilles a sota. Exemple a Batalla de Trafalgar que dona molt bona informació de context a 3 nivells amb 3 plantilles diferents, sense haver de baixar al final de l'article. En la versió anglesa ho tenen igual. --Jey (disc.) 22:56, 22 oct 2018 (CEST)
Sobre el punt dels bàndols, demanaria una categoria de manteniment per articles sense aquests paràmetres que haurien de ser "obligatoris" i de moment han de romandre manuals.--Jey (disc.) 23:45, 22 oct 2018 (CEST)
Ja entenc que tota la vida s'havia fet així (o que a :en ho fan així), però estam fent aquesta feina per tal d'unificar coses i ens trobam en què aquestes són de les poques plantilles de navegació que van a dalt de tot i que havíem decidit usar els encapçalaments per a les infotaules, que tenen informació directament relacionada amb l'article. També podem fer-ho com comenta Amadalvarez però així, aquests articles serien diferent de la resta. El típic debat tradició vs unificació de disseny, vaja. Donat que les nostres opinions estan clares, potser estaria bé sentir més veus.
Addenda: Si ho decidim així, hauríem d'anar alerta de no obrir la caixa dels trons a d'altres articles: Diego Armando Maradona#Enllaços externs. Aquí també es podria esgrimir que les plantilles de navegació de les seleccions donen molt bona informació de context... Pau Cabot · Discussió 07:45, 23 oct 2018 (CEST)
Sobre la categoria de manteniment, no hi veig inconvenient. Pau Cabot · Discussió 07:12, 23 oct 2018 (CEST)

Baixes/forces[modifica]

Crec que a la plantilla actual hi ha una espècie de control perquè no es pugui subdividir en +2 per l'apartat "baixes" si no hi ha +2 "combatents". Ho comento per tenir-ho en compte a Guerra Civil angolesa. --Jey (disc.) 01:11, 26 oct 2018 (CEST)

Com que el problema és el mateix que a Guerra Civil espanyola, he creat un camp addicional ad-hoc baixesglobals: Guerra Civil angolesa. Millor no complicar la plantilla definitiva amb ifs només per qüestions de migració. Pau Cabot · Discussió 07:28, 26 oct 2018 (CEST)

Fusió[modifica]

Si no hi ha més aportacions ni aquí ni a l'altra discussió, procediré a fer la fusió amb {{Infotaula conflicte militar}} properament. Pau Cabot · Discussió 14:33, 30 des 2018 (CET)