Portal Discussió:Còmics

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Icona parla di Wikipedia.svgEspai per parlar del portal de Còmic. Aquí podeu deixar els vostres comentaris, suggeriments, dubtes i tot el relacionat amb el CÒMIC.Icona parla di Wikipedia.svg


Retoc de pagina[modifica]

No dic que aquesta contribució en concret sigui un acte vandàlic, però aquest usuari té un historial de contribucions vandàliques. Millorar vigilar la pàgina. 81.37.69.45 19:46, 8 nov 2006 (CET)

Perquè aquest portal de còmics?[modifica]

L'únic contingut que hi ha de moment és tot relacionat amb l'Anime i el Manga, continguts que ja es troben al Portal d'Anime i Manga; i a part d'això només hi ha 4 enllaços a altres portals.

Així doncs, ¿perquè aquest portal? Jo diria que no té cap utilitat... Ferrannn 17:44, 10 set 2007 (CEST)

Resultat de la proposta d'esborrament[modifica]

La pàgina principal d'esta discussió es va proposar per a ser esborrada el 15 de setembre de 2007

El resultat de les votacions ha estat el següent:

Es conserva per 0 vots a favor de l'esborrament, i 5 en contra al cap al cap de 8 dies

Resultat obtingut amb Viquiestris

Lohen11 00:24, 23 set 2007 (CEST)

Acabada la votació, d'ara en avant em pose a treballar en el portal; si algú té idea de com funciona el tema, agraïria que em tirara una maneta (que jo en açò encara estic molt verd)... --Arnandis (Sí o sí?) 02:56, 23 set 2007 (CEST)
Et recomano que creis un Viquiprojecte:Còmic per a la coordinació de l'ajuda. Dóna un cop d'ull a Viquipèdia:Viquiprojecte.

Allman

Notícies d'actualitat[modifica]

Anit vaig crear l'entrada sobre l'Astèrix i els pictes, que s'ha publicat fa poc a tot el món, i estaria bé tindre una secció d'actualitat com la de la portada o els portals en anglés (congelada en 2012) o francés per a anar afegint notícies relacionades amb els còmics: publicacions destacades, canvis d'autors, girs argumentals sonats, necrològiques d'autors, premis, etc. El cas és que no sé on podria cabre la nova caixa ni m'atrevisc a fussar el codi de la pàgina, aixina que si algú s'atrevix... --Arnandis (parle vosté...) 08:17, 29 oct 2013 (CET) P.S: altres portals com l'alemany o l'italià tenen una llista d'últims articles creats, que tampoc estaria mal; potser podríem ajuntar els dos conceptes.

La secció d'actualitat, ja està en marxa, la idea dels últims articles creats, també és bona, si no i ha cap voluntari, caldrà provar de fer-lo. Gràcies per les idees, i per donar una empenta al portal de còmic. Esperem que s'hi vagi afegint més gent. Salut. --JordiE (disc.) 15:30, 29 oct 2013 (CET)
En referència a Astèrix i els pictes no sé si us pot interessar això. Salut! --Judesba (digues...) 16:51, 29 oct 2013 (CET)
Abans de destacar-ho al portal, jo miraria de comprovar si això els ho diuen a tots. No m'imagino un autor intentant vendre llibres a la Conxinxina que quan li preguntin per quan toca un "Asterix a la Conxinxina" respongui que no és una bona idea i que no en faran mai cap.--Pere prlpz (disc.) 16:24, 30 oct 2013 (CET)
A mi també em pareix una bufonada del guioniste, que l'Ara i VilaWeb l'han donada com a bona, però a falta de més notícies sobre còmics com a anècdota no està malament; més avant, quan publiquen Astèrix a la Cotxinxina els podrem retraure que no feren mai un Astèrix pel Corredor del Mediterrani. --Arnandis (parle vosté...) 18:19, 30 oct 2013 (CET)
El que dieu crec que teniu raó, vaig dubtar de publicar-ho i malgrat que com diu Arnandis, com anècdota no esta malament. Es probable que faci baixar el nivell de la "secció". Jo per la meva part vaig a desfer l'edició. El còmic es prou viu per generar noticies, mica a mica la secció, agafarà gruix i importància. --JordiE (disc.) 21:02, 30 oct 2013 (CET)

Historietista[modifica]

Historietista, es el qui es fa el guio, els dibuixos, se'l ròtula etcètera. Aquesta paraula crec que no existeix en català. Quina seria la paraula per definir a l'autor de còmic mes complert? Necessito suggeriments. --JordiE (disc.) 12:31, 9 nov 2013 (CET)

El Termcat recull "historietista" com a "autor d'historietes il·lustrades."--Pere prlpz (disc.) 13:27, 9 nov 2013 (CET)
Gracies Pere. Axó de que la paraula no existeix, he quedat descansat. Potser caldrà incorporar la paraula al Glossari de termes de còmic i al wikiprojecte de còmic per nomena als autors de còmic. Gracies --JordiE (disc.) 11:49, 10 nov 2013 (CET)

Article[modifica]

He trobat l'article Diez tebeos de diez, a la revista Jot Down, totes elles obres del 2013. Potser us pot interessar. Salut! --Judesba (digues...) 11:38, 17 gen 2014 (CET)

Identificar autors[modifica]

Hola carinyos. Vos deixe unes demandes d'identificació d'autor que vaig fer al Viquiprojecte d':es i que ningú no va ser capaç de contestar. Per si vosaltres podeu identificar als autors (i per tant, vore si és PD o no).--Coentor (disc.) 00:04, 22 abr 2015 (CEST)


Joan Navarro ha publicado escaneos de revistas de principios de siglo XX, y he estado mirando si había algo en PD. Me he encontrado con un trabajo firmado por un tal C. Argelaguer, cuyo nombre no aparece ni en tebeosfera ni en el Cuadrado de 1998. ¿Podemos encontrar algo? Hay manera de identificar al autor de los dibujos no firmados (y ver si están en PD?). Gracias.--Coentor (discusión) 18:46 12 feb 2013 (UTC)

Dos años después vuelve a aparecer Argelaguer... Y vuelve a ser erótico. ¿Puede que se esfumara de la faz de la tierra como le ocurrió a algunos colaboradores de La Traca?--Coentor (discusión) 23:08 23 ene 2015 (UTC)

Identificar autors (2)[modifica]

Ací em van donar com a idea contactar amb l'autor del bloc. Ho vaig fer però no sabia res.--Coentor (disc.) 00:07, 22 abr 2015 (CEST)

Información sobre Alberto Mateos[modifica]

Editando sobre temas relacionados con el Valencia CF, he encontrado una caricatura de un futbolista firmada por lo que parece ser "Alberto Mateos". El autor estaba en activo hasta los años veinte, pero tras buscar en google y en el diccionario de Cuadrado, no he podido encontrar ni la fecha de nacimiento ni la de defunción, por lo que me es imposible saber si el dibujo se encuentra o no en dominio público. Mi edición de Cuadrado es del 96-97, desconozco si en la edición de (2004?) se incluye más información. Un saludo.--Coentor (discusión) 10:58 2 feb 2013 (UTC)

En tebeosfera no tenemos mucha más información--Coentor (discusión) 10:59 2 feb 2013 (UTC)
En este artículo se enlaza a otras caricaturas, imágenes de cromos, colecciones... si alguien identifica a alguno de sus ilustradores, sería de gran ayuda.--Coentor (discusión) 11:01 2 feb 2013 (UTC)
Sobre el Cuadrado, en mi edición (de 2000) tampoco viene ni la fecha de nacimiento ni de defunción. Cito la entrada:
« Mateos, Alberto. Dibujante. Humorista gráfico o colaborador en la prensa satírica de Madrid, al menos, en la primera época de La Hoja de Parra (1911-1916) o en Gutiérrez (1927-1934). También, obra en la prensa de otras regiones, como el diario murciano El liberal. »
Lobo (howl?) 17:22 2 feb 2013 (UTC)

Más o menos como en mi edición. Si en el 34 colaboraba con "Gutiérrez", sabemos al menos que este año no está en dominio público. ¡Gracias!--Coentor (discusión) 18:06 2 feb 2013 (UTC)

Por otra parte, he buscado otras ilustraciones y he encontrado esta, cuyo estilo gráfico me suena mucho. Creo que es de un ilustrador conocido de ésos años. ¿Sois capaces de identificar al autor? Otra fuente de ilustraciones de la época son los cromos de las chocolatinas Amatller ¿Sabéis si tienen autor identificado? porque si no, creo que entonces ésas sí están en dominio público. Un saludo.--Coentor (discusión) 18:06 2 feb 2013 (UTC)
A mí también me suena, pero no sé.--Manu Lop (discusión) 19:57 2 feb 2013 (UTC)

Gracias, seguiré investigando a ver si encuentro algo que me sirva.--Coentor (discusión) 08:47 3 feb 2013 (UTC)

Pues ya nos informas, Coentor, si descubres algo más. Yo he empezado a crear el artículo de un historietista español, Ricardo Peregrina, que publica en El Jueves. Últimamente estoy un poco vago.--Manu Lop (discusión) 10:36 3 feb 2013 (UTC)
Por si acaso no lo has intentado, creo que sería bueno contactar con Salvador Raga Navarro, el creador del blog donde sale la caricatura del primer equipo, y preguntarle sobre si tiene más información sobre quien podría ser el autor (hay un mail de contacto). También podría aprovecharse para preguntarle sobre si podría proporcionar algún otro material que estuviera en el dominio público, quizás quiera colaborar si le informas de que estás mejorando el artículo sobre el Valencia C.F. Lobo (howl?) 14:40 5 feb 2013 (UTC)
Lo leo ahora, casi medio años después. Pues sí, lo haré. Gracias por el consejo.!!!--Coentor (discusión) 20:40 15 sep 2013 (UTC)

Millores del Viquiportal[modifica]

@Arnandis: Recupero discussió del tema que està a la taverna sobre els viquiportals per poder parlar en possibles millores sobre aquest en concret. Potser tens raó que cal millorar les seccions de Destacat i Actualitat.--Manlleus (disc.) 17:30, 23 nov 2019 (CET)

No, les plantilles eixes jo les veig bé, de moment; jo començaria per renovar el disseny del portal, la maqueta, la organització general. Si saps com fer-ho, t'ho agraïria. --Arnandis (parle vosté...) 17:32, 23 nov 2019 (CET)
@Arnandis: Renovació de portal? Doncs millor hauria de saber què vols que es mostri i el que sobra abans de cap canvi.--Manlleus (disc.) 18:45, 23 nov 2019 (CET)

Sobre la part de "Destacats" entre demà fins el 26 de novembre no hi ha contingut, i em temo que molts dies de l'any passa el mateix. Si vols, recupero els articles i informacions dels Destacats i els passo en una llista de menor nombre però més polits i sense necessitat d'afegir-n'he cada dia.