Q (novel·la)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreQ
Tipusobra escrita Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorLuther Blissett
Llenguaitalià
PublicacióItàlia, 1999
Creació1999
Dades i xifres
Temaprotestantisme, anabaptisme, Inquisició, concili de Trento, Guerra dels camperols i Contrareforma Modifica el valor a Wikidata
Gènerenovel·la històrica
Personatges
Lloc de la narracióAlemanya
Frankenhausen (en) Tradueix
Allstedt
Mühlhausen
Nuremberg
Anvers
Estrasburg
Amsterdam
Augsburg
Münster
Basilea Modifica el valor a Wikidata
Sèrie
Altai
Goodreads work: 414

Q és una novel·la històrica de Luther Blissett, "nom múltiple sota el qual actua programàticament un nucli de desestabilització del sentit comú",[1] publicada per primera vegada a Itàlia el 1999.

Darrere del nom col·lectiu hi havia quatre escriptors residents a Bolonya: Roberto Bui, Giovanni Cattabriga, Federico Guglielmi i Luca Di Meo, més tard coneguts amb el pseudònim col·lectiu Wu Ming.

Publicat a Itàlia per Einaudi, ha estat traduït a l'anglès, castellà, euskera, alemany, holandès, francès, portuguès, danès, polonès, grec, rus, txec, coreà i turc.

Com tots els llibres escrits per Luther Blissett i Wu Ming des de 1996, es permet la reproducció de l'obra sense fins comercials.[2] Es tracta d'un precedent important, ja que és la primera obra publicada per un segell gran amb una fórmula anti-copyright.[3]

Referències[modifica]

  1. Libri - Autori - Luther Blissett (en italià). «nome multiplo sotto il quale agisce programmaticamente un nucleo di destabilizzatori del senso comune» 
  2. Wu Ming - Scarica i nostri libri - Romanzi, saggi e racconti (en italià). «Si consente la riproduzione parziale o totale dell'opera e la sua diffusione per via telematica, purché non a scopi commerciali e a condizione che questa dicitura sia riprodotta» 
  3. Intervista su La Repubblica (en italià).