Sunifred II de Cerdanya

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sunifred II de Cerdanya i Besalú (v. 915 - Cuixà, 968) fou comte de Cerdanya i de Conflent (927 - 968) i comte de Besalú (957 - 968).

Orígens familiars[modifica | modifica el codi]

Fill de Miró II de Cerdanya i I de Besalú i Ava de Cerdanya, heretà del seu pare el comtat de Cerdanya, i el de Besalú del seu germà, Guifré II de Besalú.

Vida política[modifica | modifica el codi]

L'any 927, a la mort del seu pare, rebé en herència el comtat de Cerdanya i el de Conflent. Tingué fins al 941 el domini de la comtessa-vídua Ava.

El 951 viatjà fins a Roma, d'on obtingué una sèrie de butlles de privilegis per als monestirs de Ripoll i de la Grassa. Impulsà la construcció de l'església de Sant Miquel de Cuixà, consagrada el 953, i la construcció del monestir. Va protegir també el monestir de Sant Pere de Rodes.

Títols i successors[modifica | modifica el codi]

El 957 en morir el seu germà Guifré II de Besalú fou designat hereu d'aquest, per la qual cosa uní novament els dominis del seu pare sota un mateix domini. Enmig d'una revolta dels seus vassalls intervingué per posar pau entre els vassalls decretant la confiscació dels béns dels rebels. Fou succeït pel seu germà Miró III.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Sunifred II de Cerdanya
Naixement: v. 915 Mort: Cuixà 968
Títols
Precedit per:
Miró II de Cerdanya
(pare)
Comte de Cerdanya
(Llista de comtes de Cerdanya)
Comtat de Cerdanya, Comtat de Berga, Comtat de Conflent
(927-968)
Succeït per:
Miró III de Cerdanya
(germà)
Precedit per:
Guifré II de Besalú
(germà)
Comte de Besalú
(Llista de comtes de Besalú)
(957–968)