Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Criteri d'admissibilitat i articles de còmics i sèries (especialment Anime i manga)

4
Hienafant (discussiócontribucions)

Trobe que hi ha una llarga llista d'articles dedicats a còmics i sèries que no veig que puguen tindre pes per a ser mereixedores d'articles. Per a veure-ho en global soles cal explorar la Categoria:Manga i Categoria:Anime

El meu dubte és si el fet d'estar doblat al català i tindre fonts fiables és suficient. O si tindre una font (sí, una sola font) fiable és prou com per donnar-li la característica d'admissibilitat.

Em sap mal que tota aquesta muntonada d'articles s'eliminen. Així que escric perquè es pose a examen i que per a compensar la pèrdua d'articles irrellevants i costosos (per als qui els han escrit) s'afegisca (jo mateixa ho faré ara en mitja hora) als articles Anime i Manga en les seccions de "Vegeu també" una sèrie d'enllaços a bases de dades i altres fonts secundàries.

Resum:

1) El fet d'estar doblat al català i tindre fonts fiables és suficient?

2) Tindre una font (sí, una sola font) fiable és prou com per donnar-li la característica d'admissibilitat? (el cas de Strike witches)

Vriullop (discussiócontribucions)

Que no tingui fonts només vol dir que cal millorar i posar-les. En l'exemple, la versió en anglès en té 30. Que siguin en japonès i difícils de comprovar no vol dir que no sigui admissible. Ho seria si algú coneixedor del tema no fos capaç de trobar-les.

Paucabot (discussiócontribucions)

El criteri d'admissibilitat és bastant clar: cobertura significativa en fonts fiables. Per tant, jo entenc que si una sola font fiable en parla de manera significativa, ja basta per verificar-ne la seva admissibilitat. Això sí: 1. La font ha de ser fiable 2. La cobertura ha de ser significativa 3. Molt millor per l'article si hi ha més fonts.

En aquest cas concret, crec que l'article és admissible ja que a la versió anglesa de l'article (en:Strike Witches) hi ha nombroses fonts que en parlen. El capítol andorrà no donaria per un article segurament, però sí per citar-lo en l'article de la sèrie (tal com s'ha fet).

Sorenike (discussiócontribucions)

El problema no és si és admissible l'article sobre una obra concreta, perquè el més possible és que existeixin diverses fonts de caràcter fiable, però òbviament caldria trobar-les, més que res perquè hi ha la barrera idiomàtica del japonès en el cas de manga/anime. Jo crec que són tan admissibles com els articles sobre pel·lícules, la discografia d'un cantant, etc.

El que si trobo que no és admissible és, per exemple, l'existència d'articles per a cada un dels personatges d'una sèrie. Tot i que hi ha personatges que són prou rellevants i probablement comptin amb fonts que en parlin, no és així en el cas dels secundaris. Poso com exemple en el cas de Shin-chan, de la qual hi ha articles derivats sobre els amics del protagonista com en Kazama i la Nené, i fins i tot un article pel Parvulari Futaba, que a totes llums no són rellevants i poden ser incorporats a l'article principal o bé crear-se un article sobre personatges de la sèrie, la qual també tindria un problema d'admissibilitat si no tingués referències.