Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Hola,

No trobo la manera de passar una pàgina de prova a una pàgina a la wiki, també voldria saber si puc posar la foto de la persona a qui li estic fent la biografia directament.

Gràcies,

Laura

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Laura Golanó Al menú, a dalt a la dreta, al costat de la caixa de cerca, hi ha un "reanomena" (potser al teu navegador no és veu i apareix "Més" amb una fletxeta). Cliques aquí i t'apareixerà un formulari per a que indiquis el nom que ha de tenir. Vigila que apareix també un desplegable que diu "Usuari" i l'has de canviar a "Principal". Això és degut a que estaràs no només canviant el nom de l'article, sinó canviant-lo de l'àrea de pàgines d'usuari a pàgines d'articles.

Pel que fa a imatges, et recomano que llegeixis Ajuda:Ús d'imatges i Ajuda:Carregar un arxiu.

Si tens dubtes, ja ho diràs.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Laura Golanó (discussiócontribucions)

Hola,

Sí és aquesta. Em falta posar tota la bibliografia, conferències i tot això. He seguit un model d'una professora universitària que ja està a la a la viquipèdia.

També tinc un dubte: per penjar una foto, primer l'he de descarregar a creative commons o puc baixar-la des del meu pc mateix? És una foto que m'ha passat el propi professor

Mil gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si has seguit un model d'un altre article (i si entenem el mateix per seguir un model), has trobat un article molt problemàtic. Quin article és?

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per contestar tan ràpid! Ho provaré i si tinc algun dubte tornaré a escriure.

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

Si es tracta d'aquesta prova, independentment de l'admissibilitat, té alguns aspectes de redacció i presentació que es podrien millorar (per exemple, comparant amb un article molt treballat com Ramon Margalef i López) Pots trobar ajuda a aquesta pàgina d'introducció a l'edició.

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Hola Jordi,

Si si es tracta d'aquesta prova. De fet, és una estructura que estem preparant pels professors d'una facultat i de cadascun d'ells tractarem els temes a que es dediquen. Tinc un dubte per això. A bibliografia poso el que ells han escrit, però cal que posi també un apartat de recursos quan els he anat citant amb anterioritat?

Gràcies

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

Jo tracto per una banda, allò que han publicat els biografiats, i ho llisto en un apartat d'Obres. En segon lloc, les cites bibliogràfiques dels textos consultats en fer l'article els poso en notes i apareixen a l'apartat de referències. I en tercer lloc, en un apartat de bibliografia molt opcional (depèn del relleu públic del personatge), poso els escrits més rellevants que s'han publicat sobre el biografiat i la seva obra, per si algun lector desitja aprofundir en el tema.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Laura Golanó: Compte que la Viquipèdia no és un lloc on penjar currículums, que és el que es veu a la teva prova. Per no perdre el temps, el més important és buscar els llibres i altres publicacions que s'hagin escrit SOBRE cada professor (no els que hagi escrit ell), i si no existeixen o no en parlen prou com per fer l'article a partir d'aquestes fonts que parlin sobre ell, no cal que el facis. De fet, la gran majoria de professors universitaris normals, igual que la gran majoria de professionals de qualsevol altre ofici, no compleixen Viquipèdia:admissibilitat i si se'n pengés la biografia o el currículum serien candidats bastant evidents a esborrar la pàgina.

Laura Golanó (discussiócontribucions)

La idea no és penjar els curriculums és donar a conèixer persones que són interessants dins el seu camp. Intentaré omplir-ho amb més dades i ja direu.

De totes formes ho pensavem tirar endavant perquè ja n'hi ha varis penjats.

Gràcies,

Laura

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La Viquipèdia no és per donar a conèixer res sinó per difondre la informació del que ja és conegut. A més de Viquipèdia:Admissibilitat, que suposo que ja has llegit, et recomano Viquipèdia:No feu treballs inèdits. A la Viquipèdia no més hi posem el que ja ha estat publicat en altres llocs. Que algú sigui un gran professional, una bona persona i tingui un col·laborador amb ganes de donar-lo a conèixer no té res a veure amb tot això i no és motiu per que hi hagi un article que en parli.

I que hi hagi articles semblants no és un motiu per fer-ne més sinó un motiu per seguir fent neteja. Hi ha moltíssima gent que ve a la Viquipèdia a "difondre" els seus amics, els seus discos, els seus llibres, els seus clients, els seus productes o les seves organitzacions, i per qualsevol mancança d'un article per poc que busquis en trobaràs un de pitjor.

Saps qui són aquests que ja estan penjats?

Resposta a «Passar pàgina de prova a pàgina»