Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Proposo votacio sobre bloquetjos

19
Resum per Paucabot

Proposta de normativa d'un novell.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Bon dia a thotom avui us vull proposar una proposta. La proposta es que NO hi hagin mes bloquet-jos permanents. O sigui, proposo fer una votació per decidir si es que continuem fent servir bloquet-jos permanents. La rao de la meva proposta es que considero que TOTA PERSONA a aquest món pot sempre madurar i que mantenir-la bloquejada potser li posa trist quan la persona potser ja ha canviat. Pero bueno, expresaré tots els motius de per que a mes de INJUST un bloqueig per sempre es INUTIL:

1. Les persones canvien: Potser algú te 14 anys i es totalment inmadur -ja vaig fer anteriorment una pressa per aixo- pero es converteix despres amb el temps amb algu madur de 18 anys i la persona encara es bloquejada pero si que ha canviat i te molt a aportar a viquipedia. Li dexaria-ho bloquejat/da?

2. Es inútil un bloqueig per a tota la vida: Una persona pot ser bloquejada per sempre, pero clar, la persona pot fer-se un usuari titere i un checkuser potser que no pugi fer verificacions o bé perque la persona s'ha mudat (ara viu a una altre casa i te altre ip /altre ordenador/ etc) o bé perque han pasat molts anys i ja no hi es pot fer verificacio per la inactivitat del usuari.

3. Fer vandalisme a viquipedia no potser pitjor que cometre un assesinat etc: A molts paisos ja no es fa servir ni la pena de mort ni la cadena perpetua, i a alguns paisos els maxim per homicidi, violacio, segrest,fer venta de drogues de manera no llegal i tot aixo, te un maxim d'anys de presso pel delincuent com 20 o 40 anys o menys,o sigui a viquipedia el vandal que te un usuari per vandalizar, s'ha li ha de donar advertencies i despres un bloqueig menor. Mai s'hauria de ficar un bloqueig permanent sense avisar / sense donar bloqueitjos menors com aqui o com s'ha fet a molts cassos. I abans que digueu "aquests usuaris son creats per cometre actes de vandalisme" tingueu en consideracio tot el que he dit fins ara.

En resum, proposo que es faci una pressa de edicions per veure si continuen o no els bloquetjos permanents i proposo tambe que es fixi un maxim de temps de bloquetjament que s'ha de proposar a la votacio que pot ser o 4 anys o els que es propsin. Jo faig aixo per que la proposta pasi pels admins. Donaré un temps, mes o menys com 1 setmana per aquest comentari abans de la pressa. Salutacions.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Bona nit.

  1. No ens pertany a nosaltres decidir si algú de 14, 14 i mig o 18 és madur, a més a més es tracta d'un subjectivitat.
  2. Efectivament una persona pot canviar d'usuari o d'IP i seguir editant sense problemes tot i així penso que no és inútil bloquejar a "infinit". S'utilitza poques vegades i tinc confiança de que els Admins coneixen les possibles problemàtiques derivades de realitzar un bloqueig d'aquestes característiques.
  3. Si revises Viquipèdia:Bloqueig podràs veure que clarament les polítiques comunitàries no estan encarades al càstig. Qualsevol persona bloquejada pot apel·lar via email o la seva pàgina de discussió. Mai s'ha negat el dret de qualsevol bloquejat a mostrar disconformitat i a proposar una solució dialogada al conflicte (Viquipèdia:Contacte/Blocatge). No tinc números en mà però la veritat és que es realitzen molt pocs bloquejos en general.
  4. Els bloquejos a "infinit" també ajuden més enllà de bloquejar usuaris, per exemple quan es realitzen atacs massius des d'algunes direccions IP.

Comparteixo amb tu que s'ha de millorar amb el tema d'avisos, així com de bloquejos menors en primera instància. En el cas de l'usuari Amiiics personalment no hagués pres la mateixa decisió que en Lohen però aquest usuari pot demanar un desbloqueig i n'estic segur que se li respondrà amb la major brevetat possible. Si ha de canviar alguna cosa que sigui la política que s'aplica i no les eines, benvingut el debat, en contra d'una votació i més en els termes de "maduresa" i coses estranyes. Salutacions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Benvolgut @Nobita931: Tens força raó en algunes de les coses que esmentes. Això no vol dir que qui ara bloqueja ho estigui fent malament, ni que no siguin necessaris per mantenir l'ordre. La Viquipèdia, com qualsevol comunitat és dota de les seves pròpies normes i és bo que es puguin canviar, si hi ha motius i és una voluntat col·lectiva i majoritària.

També és bo que quan algú s'incorpora en una nova cultura o comunitat, miri de respectar-la, observar-la, entendre-la, integrar-se i quan ja s'hi identifiqui i l'identifiquin com a membre, llavors tindrà l'autoritat moral per a fer propostes de canvi de la seva forma de fer.

SI jo em traslladés a Japó o a la Xina, no sé quan trigaria en entendre perquè fan les coses com les fan i no com les fem al mediterrani, però mai se'm passaria pel cap dir-los que han de canviar quan només portés dos mesos (com tu aquí), quasi no conegués a ningú (com tu aquí) i pràcticament no sabés la seva llengua (portes 300 edicions).

Contingut retirat per donar unes dades personals. Doncs, cap lloc millor per aprendre que aquest. És bo que ho esmentis per a que encara tinguem més consideració amb tu, però no per això deixarem d'avisar-te quan t'equivoquis. Si més no et pot servir per a no repetir les teves enganxades i bloquejos a l'edició castellana, de la que -sembla- que has marxat. No puc evitar, per tant, pensar que fas una proposta que intenti evitar que aquí et passi el que ja t'ha passat allà.

El meu consell, en aquest cas, és que tanquis aquest fil i et dediquis a observar perquè cadascú dels que col·laborem ho fem com ho fem, mentre mires de copiar el que creguis que és bo de cadascú de nosaltres. No pensis que la gent bloqueja perquè és malvada, ni que no han pensat mai que bloquejar a perpetuïtat no dóna oportunitat a la reconversió. Tot té una raó, observa i aprèn de allò que és bo i també d'allò que no has de copiar o has d'evitar. No jutgis ràpidament als demés, corres el risc de ser superficial i que et vegin com a superb.

Quan portis sis mesos i un parell de milers d'edicions sense que t'hagin bloquejat, torna a llegir la teva proposta i, si continues pensant que és enraonada, presenta-la !.

Salut i benvingut,

Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, jo crec que no fa falta esperar 6 messos per fer-la votació, aquesta presentació, tecnicament hauria de ser válida i per tant la mantinc durant 1 setmana i després faig la pressa. Aquest fil no es per donar opinions sobre si fer o no la pressa, només opinions del tema de la pressa, siusplau. Ará els punts que estaveu comentant:

1- Jo no he dit res de res sobre interrogar els nens de dades personals, em sembla que no has entes bé al que m'estava referint - ho posaré de diferent manera ará doncs. El que volía dir es que si per example algu fa vandalisme al 2010 i es bloquejada la persona fins al infinit, pero després al 2014 ha canviat i ja aporta, doncs crec que es inutil mantenir-la bloquejada.

2- Ni si vol fa falta que la persona es canvii de pais, amb només canviar-se de la seva companya com de Jazztel al Ono ja te altre IP.

3- Qualsevol pot demanar que se li tregui el bloqueig, pero potser la peticio es declina o sigui, que no es accepta el desbloquetja del seu compte. Jo conec gent que ha estat 2 anys bloquejat i després li rechazen la peticio. No donaré molts detalls pero estic bloquejat a un altre lloc web -si ho sapigueu no doneu la informacio- fa 2-3 anys i he fet varies peticions de desbloqueig I CAP LA han acceptat.

4-Respecte a aquest punt que esteu mencionant dels atacs masius, potser es pot fer com una excepcio.

Que vull dir? Simple: Que alguns casos, com els noms inacceptables, o les evasions, o els proxies i aquestes coses si que han de ser bloquejades per sempre, fent una excepcio.

Per acabar, dic que al comentari anterior al meu, hi habien certes dades molt personals que he hagut de retirar i no vull que es repeteixin. Aquest no es lloc de anar donant dades personals.

Aixo es tot. Salutacions

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Nobita931Res més lluny de la meva intenció que perjudicar-te difonen unes dades classificatòries (nen) que tu havies aportat. Res de dades personals: ni noms, ni adreces, ni dates específiques, ni biografia prèvia.

No has estat capaç d'adonar-te que, precisament, et volia protegir davant respostes "normals per algú que et consideri un adult". Algunes de les teves intervencions a la WP-ES:

Si hom considera que són fetes per un adult, són com a mínim prepotents i maleducades, i així t'ha anat. Si aquí pretens actuar d'igual forma, rebràs similars respostes. "canvi i fora!".

Que tinguis sort !.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Per cert, el usuari al que li vaig dir ho de deja a los niños en paz, em va dir una cosa que no va agradar-me.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Nobita931 Mala demostració de "jo aqui actuare bé. I no he fet ni guerres d'edicions ni vandalisme com a la castellana". M'has revertit les meves aportacions per dues vegades. El que diuen els meus comentaris és una mera rèplica del que tu vas fer i escriure. Per tant, ni és una opinió, ni és un secret.

T'agrairia que NO TORNIS a revertir les aportacions, ni meves ni de cap altra editor, en un fil de discussió com aquest, llevat que no acompleixin les normes d'etiqueta, que no és el cas.

Si el que estàs buscant és que algú et bloquegi i així puguis tenir raons per "demanar un canvi de normes", ho estàs aconseguint.

Per cert, no cal que em responguis. No vull debatre el que és normal i tu no vols entendre, i no et respondré, només reportaré que fas vandalisme. Entès ?.

Nobita931 (discussiócontribucions)

D'acord, no revertiré mes la teva edició. T'agrairia que no reportesis el que he fet, perqué no sabia que es pot considerar vandalisme el editar missatges retirant contigut que jo considero inapropiat. NO HO FARÉ mes a partir d'aquest moment pel que m'has dit. Salutacions

Nobita931 (discussiócontribucions)

Jo no pretenc actuar aixi aqui, Nomes faig aquesta proposta. Jo aqui actuare bé. I no he fet ni guerres d'edicions ni vandalisme ni res (a aquesta enciclopedia) . Una salutacio i gracies per ho de sort.

Unapersona (discussiócontribucions)
Nobita931 (discussiócontribucions)

Entenc que no voleu una pressa, pero quina altre cosa es pot fer en la que es digui a favor o en contra?

Unapersona (discussiócontribucions)

Em sembla que la nostra opinió ha quedat prou clara: en contra.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Igualment potser a la pressa apareixen mes usuaris. De moment es tanca el debat i en un temps, es fa la pressa.

Nobita931 (discussiócontribucions)

En uns messos.

Nobita931 (discussiócontribucions)

I no us prengeu aixo com si fosi per la viquipedia en castella, les meves dades, sento molt dir-ho pero es personal que si sigui un nen o si sigui un adult.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Moltes graciés a tots els que han participat. He fet una pressa de decisions (votacio) sobre aquest tema.

La votacio es aquesta i encara no esta feta, l'he de acabar. Aviat estará acabada.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

No em sembla gens adequat realitzar aquesta votació. Personalment (i com diu aquí Viquipèdia:Sistema de presa de decisions) prefereixo el consens a les votacions. T'estàs saltant qualsevol debat previ o possibilitat de consens, simplement tires pel dret.

Per altra banda crec que la teva proposta inicial no ha generat cap interès dintre de la comunitat més enllà de bastant "passotisme" i alguns comentaris bàsicament en contra.

Crec que són dos motius prou forts per a que re-consideris la teva proposta de votació. Si-us-plau llegeix el link que he posat entre parèntesis a dalt. Salutacions.

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que està clar el que pensa la comunitat sobre el tema i sobre la manera de procedir, com diu el Lluis. I barreges massa el teu interès personal, la presa de decisió no segueix cap estil habitual.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Hola.

Vull dir que ho de la votacio A MI TAMPOC EM SEMBLA APROPIAT. Pero a la viquipedia en castella, es fa una "Encuesta" (no sé com es diu en catalá) que es com un consens de anar dient si estas a favor o no d'una part de la proposta o no.

Pero a la ca.viquipedia no existeixen les encuestas com tal.