Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Petit "lio" a "La Canadenca"

11
Resum per Paucabot
Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.
FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot, havia iniciat el tema en la teva discussió però potser és més "fair" posar-ho aquí, en obert, per si algú altre se'n pot fer càrrec.

Estirant el fil de les efemèrides d'avui, concretament l'última, detecto una confluència de coses que potser caldria arreglar:

a) Segons la seva història, La Canadenca ha passat, després d'una fusió, a "dirigir" cap a la secció de la vaga del 1919 dins l'article de "Barcelona Traction, Light and Power", quan hauria d'apuntar a l'article "sencer" per sinonímia.

b) La secció en qüestió està encapçalada per la invocació, amb plantilla {{AP}}, a "Vaga de La Canadenca", però aquest "suposat article principal" no és més que una repetició, quasi literal, de la mateixa secció, que fins i tot és més extensa.

c) Com que l'article de la vaga, amb el seu contingut actual, semblaria innecessari i a més té un {{FR}} (posat pel Pau), he pensat que se'n podia proposar l'esborrat, però veig que té una entrada pròpia a Wikidata, Vaga de La Canadenca (Q4242356), i l'article "germà" en castellà resulta ser bastant més complet. Segurament l'esborrat no seria bona idea.

Amb la redirecció a secció, l'únic problema que tinc és que la va originar en @KRLS (i jo respecto els "veterans sensats"), però si no li sap greu... La derivada de modificar la redirecció seria canviar l'enllaç de l'efemèride per tal que apunti directament a "la vaga", però no m'agrada posar a la Portada un enllaç cap a una pàgina "qüestionada". Què es pot fer amb aquesta duplicitat (inutilitat) de l'article de la vaga?

KRLS (discussiócontribucions)

Quan vaig fer aquella redirecció (febrer de 2013) no existia l'article principal Vaga de La Canadenca (9 de març de 2016). Així doncs, la redirecció hauria d'anar a l'article de la vaga. Penso que demanar l'esborrat de la vaga no seria adient donada l'admissibilitat; si hi ha solapament es podria escurçar una mica la secció a l'article sobre l'empresa. Sens dubte, animo a qualsevol a ampliar l'article sobre la vaga.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@KRLS, el problema amb la redirecció és que "La Canadenca" és un àlies de "Barcelona Traction, Light and Power Company Limited" (veure, per exemple) i no té sentit assimilar el nom amb una particularitat de l'entitat. Passo a canviar-ho, redirigint a l'article de l'empresa, no a la secció de la vaga, ni a l'article específic d'aquesta.

KRLS (discussiócontribucions)

Jo penso que un concepte s'ha menjat l'altre, però em sembla bé el que dius.

Paucabot (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot, perdona (perdoneu també els altres) que la meva explicació sigui llarga i poc entenedora. Deixant de banda les redireccions i els enllaços (veure resposta a n'en KRLS... i ja m'ocupo de l'efemèride Fet!), el problema que hi veig és que tenim dues peces, una secció i un article, "pràcticament idèntiques", amb l'afegit que l'"article principal" és més deficient que la secció que l'invoca, Ja sé que la solució bona és la que apunta en KRLS (millorar l'article i reduir la secció), però, hi ha alguna manera "estàndard" de resoldre aquestes situacions de duplicitat de continguts? (també ho he trobat, en més d'una ocasió, en seccions "antecedents", que pràcticament reprodueixen un article anterior)

Paucabot (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot, ara sóc jo qui no t'havia entès. De fet proposes "matar" l'article de la vaga (a més, entenc que si passa a redirecció "desapareix" de Vaga de La Canadenca (Q4242356) a Wikidata) i suprimir l'{{AP}} de l'article. És això?

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, encara que, més que matar seria redirigir l'article cap al lloc on hi ha més informació. Matar és una mica despectiu i aquí el que estam fent és mirar de donar més informació al lector.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot: li pots dir com vulguis. Si no tingués entitat pròpia, sí seria una redirecció més de la Viquipèdia, però no és el cas. D'aquí venen els meus comentaris sobre la seva presència a Wikidata, cosa que lliga amb el comentari d'en KRLS i que, crec, canvia la situació. Si es tracta de convertir-lo en redirecció, prefereixo deixar-ho com està i esperar a que algú pugui (puguem) aplicar la "solució bona". Gràcies. Ho poso en el meu TTD (Things To Do).

Paucabot (discussiócontribucions)

No entenc que prefereixis deixar-lo com està tot i sabent que així donam menys informació al lector. Sobre el tema de Wikidata, hi ha milions (literalment) de coses que tenen ítem a WD però que no tenen article aquí. Segons jo, això no canvia res ...