Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Codi monument llistat de Flandes

42
Resum per Paucabot

codis i coordenades

Flamenc (discussiócontribucions)

Els monuments llistats de Flandes (regió de Bèlgica) tenen un codi oficial, que es pot trobar aquí: https://inventaris.onroerenderfgoed.be per exemple, el Canal de Lissewege té el número de monument 111278.Com es pot integrar aquestes dades a l'article? i a la plantilla? Aquest és un canal considerat com a monument llistat, però hi ha edificis, paisatges etc. Gràcies.

ESM (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@ESM Crec que ja existeix. A l'espera de la confirmació de @Flamenc de que parlem del mateix, ja la he incorporat al nostre sistema d'infotaules i ja llueix en l'article.

ESM (discussiócontribucions)

Estupendo!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc pots mirar si la propietat codi patrimoni immoble de Flandes (P1764) està referida a aquest catàleg ? (mira la descripció en flamenc o anglès, perquè el català l'he posat jo i no estic segur que sigui això). Em sembla que sí, però l'enllaç URL que fa servir per accedir a les fitxes semblen apuntar a altre tipus de patrimoni i, en el cas del canal que indiques, no funciona. Si m'ho confirmes, t'explico que cal fer per a que es vegi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc em pots confirmar que ho he fet bé ?.

Flamenc (discussiócontribucions)

Sembla bé. He una mica millorat el text, i he vist que el codi apareix automaticament a l'article Canal de Lissewege, tot i no trobar-se a la infotaula manual. Em sembla que aixó passa per wikidata (un projecte germà que encara no domino força bé). Ja miraré com s'ha d'afegir el codi a wikidata per altres articles sobre patrimoni que ja no tenen el codi. Faré unes provés i si no em surt, parlarem. Moltes gràcies @Amadalvarez @ESM

Flamenc (discussiócontribucions)

Tot sembla bé, per al canal de Lissewege. O gairebé. He assejat l'exercici d'afegir un codi de monument per un altre article, el Damse Vaart, un altre canal del patrimoni monumental de Flandes. He afegit el codi a la pàgina https://www.wikidata.org/wiki/Q2111729 però la menció no apareix a l'article a la nostra viquipèdia. També, a wikidata, he assajat afegir la referència cap a la pàgina del registre de l'Agentschap Onroerend Goed (Agència del patrimoni immoble) de Flandes, però no la puc desar. @ESM@Amadalvarez

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc La gestió de proteccions patrimonials a WD funciona en dos temps:

  • S'ha d'afegir la estatus patrimonial (P1435) amb el nom de la protecció que té. Això ja és suficient per a que surti el quadret amb la protecció.
  • La segona part (opcional) és afegir la propietat que conté el codi del monument. En aquest cas, codi patrimoni immoble de Flandes (P1764) que fa que aparegui sota amb un enllaç a la fitxa de la web oficial.

La gestió de patrimoni en els articles de {{element hidrografia}}, {{Indret}} no es poden entrar manualment, només funcionen des de WD.

Aquest ja l'he arreglat. Mira't el canvi, Salut !

Flamenc (discussiócontribucions)

Gràcies per a tot, és una mica complicat la primera vegada. Tot i aixó, wikidata no és fàcil, però sembla una eina molt fort per automatitzar una part avorrida de la tasca. Ara mateix, no en entenc més de 5% de les seves possibilitats. Fins aviat, @Amadalvarez

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc La primera vegada de qualsevol cosa sempre sembla difícil. Es tracta de que, ràpidament, deixis enrere la primera vegada i passis a una segona, una tercera,.....

Flamenc (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc Felicitacions !.

Has provat a no posar el paràmetre "imatge_mapa" ?.

Esborra-li a veure si t'agrada el que veus.

salut !

Flamenc (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc mira-ho ara.

Observa Wikidata i fixa't els paràmetres que li he posat.

Quan les coordenades les agafa d'allà, sap pintar els dos punts: inici - final

Flamenc (discussiócontribucions)

molt bé, a mi m'agrada quan l'article a casa nostra és millor i més professional que l'article a la viqui del país on es troba l'objecte. D'un altre costat, amb tot el que vas ensenyar-me sobre wikidata, que a poc a poc assimilo, hi ha tants articles meus que hauria d'actualitzar, que em caldria una segona vida, ja he fet tants de rius, rieres i canals amb plantilles antigues, incompletes etc. @Amadalvarez

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc Mira riu Amazones, clica a sobre dels punts vermells del mapa i fixat el codi que té l'article. Doncs, ja veus, tot des de WD.

Abraçada

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: A Coupure (Gant) hi ha un problema amb les coordenades, que donen l'error "S'han passat arguments no vàlids a la funció {{#coordinates:}} : no hi pot haver més d'una etiqueta primària per pàgina". Sospito que el problema ve de que a Wikidata hi ha tres coordenades (els dos extrems i unes de generals) i que la plantilla està mirant de posar com a primàries tant les generals com les d'un extrem.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Pensava que ho tenia controlat. Amb display=inline sempre aplica la que toca i per això ho vaig canviar a inline, title, però per alguna cosa que no veig sembla voler aplicar més d'una coordenada i, lògicament, s'han desmadrat tots els articles de rius. Reverteixo i ja m'ho miraré amb calma. Merci !

Flamenc (discussiócontribucions)

@Amadalvarez@Pere prlpzÉs divertit, aquest nous sistema, però per actualitzar centenars de canals i rius que he fet, quina feina! També caldria fer més convivial la plantilla:Element hidrografia. Ara només és accessible per pèrits. Ens caldria subtaules amb exemples: riu, canal, llac, etc.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc M'alegra que t'hagis engrescat en un tema que ens diferencia tant de la resta de wp. Sobre el que dius dels exemples, està a la llista de pendents. Si vols ajudar amb aportant algun dels teus canal, ja tindrem un cas fet !.

Barcelona (discussiócontribucions)

Caldria treure més pit sobre aquesta diferència!

Flamenc (discussiócontribucions)

Segur que el faré, encara deixa'm una mica de temps per fer uns exercicis per tenir uns models, amb totes les «incidències». fins aviat. @Amadalvarez

Flamenc (discussiócontribucions)

@Amadalvarez @Pere prlpz He fet uns cursos d'aigua nous (Lieve, Grote Nete) des de zero amb Wikidata. Unes observacions i problemes. Que fem quan un curs d'aigua, per exemple, té més d'un número de protecció i que té un número de protecció i sotsnúmeros per parts de la infraestructura, el que passa amb el Lieve, una part és al https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/300500 que incorpora els objectes llistats https://inventaris.onroerenderfgoed.be/aanduidingsobjecten/8837 https://inventaris.onroerenderfgoed.be/aanduidingsobjecten/8831

Us faig la vida complicada, però no hi puc res.

Altre observació: per obtenir els dos extrems (naixement i desembocadura) (amb la funció "zoom = auto") al mapa aixó només funciona bé quan les coordenades generals de WD són més o menys al mig. Si aquests són massa a prop d'un extrem, el mapa surt descentrat. Es pot solucionar en canviar les coordenades generals.

Seria possible que un bot ja comencis a canviar les etiquetes de les plantilles velles, per les etiquetes estandarditzades de (exemple:« | llargada = »canviar en « | longitud = », o l'inici de la plantilla vella« {{Riu »en « {{Element hidrografia | tipus_infotaula = riu »etc.

Finalment: naixement i desembocadura és arbitrari per a un canal, com que sovint no té font ni direcció. No s'ha de canviar, peró s'ha de saber, o quan el farem l'explicatiu per millorar les subdivisions de la plantilla element hidrografia.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@FlamencMiro de respondre. Un item de wd pot tenir diverses proteccions patrimonials, però han de ser de diferents catàlegs. És a dir, pot ser el de Flandes, el de la ciutat de Gent i el de Patrimoni de la Humanitat. Ara bé, segons em sembla entendre (pel dibuix, perquè el text no l'entenc) són trams diferents, per tant s'haurien de fer articles diferents i cadascun podria tenir un item i el seu codi específic.

Lo del zoom auto no és perfecte i això que dius ja ho havia observat. Lo de canviar les coordenades generals, no en servirà perquè quan la infotaula li dóna prioritat a naixement per davant de les coordenades generals. Li faig un ping al @Vriullop que és el que ho va fer, a veure si s'inspira amb el teu cas.

El bot normalitzador està encarregat des d'ahir.

Tens raó però d'alguna forma li hem de dir. Amb els camins ja vaig tenir aquest problema, perquè li dic "inici-final" i una ruta la pots fer en un sentit o en el contrari. És una qüestió de conveni. Ara començaré a preparar la documentació i ens podem explicar una mica millor.

Gràcies !

Vriullop (discussiócontribucions)

Acabo d'aterrar i vaig perdut. Està solucionat? En els casos fluvials el mapa pot mostrar els dos punts extrems, fins i tot marcats amb lletres "n" de naixement i "d" de desembocadura.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop Em penso que si. He tornat a revisar perquè no li funcionava al @Flamenc i sembla que és degut a que manté les coordenades fetes amb plantilla coord que tenien les infotaules amb la qual cosa la infotaula no agafa la segona coordenada per passar-la al mapa.

@Flamenc L'ús de la plantilla {{coord}} permet mostrar les coordenades a la infotaula però no tractar-la en el mapa (és una història una mica llarga). Per a que es pintin els dos punts hi ha dos camins:

Vriullop (discussiócontribucions)

A més del zoom, els dos punts quedaran centrats si no es posa latitude i longitude a map_draw. Si no existeixen aquests dos paràmetres ja calcula el punt central, però no estic segur de les implicacions que pot tenir en suprimir-los ja que es fa difícil seguir d'on surt cada coordenada en cada cas.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop La plantilla està posant a latitude/longitude el mateix que point1. Vols dir que si no poso res serà més optim, perquè si només hi ha un punt ja centrarà en point1 i si hi ha dos centrarà als dos?.

Vriullop (discussiócontribucions)

Exacte, el punt central sempre el calcula si no existeix latitude/longitude. Aquests paràmetres són per canviar manualment el punt central, per tant no cal treure'ls de Wikidata. Ho diu la documentació:

  • latitude / longitude (opcional): Coordenades del centre del mapa a representar, en versió decimal. Per defecte calcula el centre de tots els punts representats, només serà necessari si es vol centrar el mapa en un altre punt.

A més, ara mateix no són iguals que point1, l'ordre d'alternatives és diferent. A Plantilla:Proves persona/actor (vaja quin nom) afegeix a map draw debug=yes i en previsualització de Rupel (riu) veuràs els valors.

Flamenc (discussiócontribucions)

@Vriullop @Amadalvarez A mi em surt no pas malament en jugar amb wikimedia/viquipèdia, com per exemple Kleine Nete, però podria ser difícil per a un viquipedista «nou» que no deu anys que fa canals i rius.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop Lo del nom és provisional (i documentat) fins que el bot endreci els paràmetres als articles i després el seu codi es mou a "elements hidrografia" que ara fa de pre-infotaula. No és que m'agradi, és reciclat.

Flamenc (discussiócontribucions)

Experimento amb la plantilla nova. en manquem coses, per exemple al camp «cabal», molts rius tenen un cabal mitjà, un cabal màxim i un cabal mínim. És difícil diferenciar. També el cabal s'ha de poder localitzar, com que depèn de l'endret on es mesura. Podeu mirar Badia del Jade? El mapa automàtic no és gaire significatiu. @Amadalvarez @Vriullop Avancem

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc A una infotaula sempre li faltaran coses, perquè no s'hi ha de posar tot. Si més no, no hauria de tenir informació que no tinguem al cos de l'article. No oblidem que és una síntesi que no pretén substituir l'article.

El cabal i el lloc on està feta la mesura ja existeixen (mira la documentació que vaig acabar d'ampliar el cap de setmana); però només té previst mostrar-ne una mesura per a no atapeir massa la taula.

Veig que fas les infotaules com si no tinguéssim WD. Continues posant paràmetres manuals quan te'ls podries estalviar. La meva recomanació és que quan facis un article nou (com el de Badia del Jade):

  • Sempre li posis la infotaula sense cap paràmetre i miris que et dóna WD sense fer res.
  • Si falta informació a wd de la que sap agafar (a la documentació indica tots els paràmetres automàtics i el seu codi de propietat), l'hauries d'afegir a WD, no a l'article, perquè així ja s'ho trobarà el proper que arribi (potser els flamencs,...)
  • Afegeix a continuació aquells paràmetres que només poden ser manuals i que tinguin interès per l'article.

El tema mapa, no sempre s'encerta amb el zoom=auto (per cert, no cal que ho posis perquè ara ja és "auto" per defecte). Suposo que el @Vriullop mirarà el cas a veure si troba alguna pista per encertar més, però no sempre es pot aconseguir i, llavors, no dubtis a posar-li un valor que s'ajusti més al que voldries veure.

Gràcies per provar i donar-nos retorn per a que ho millorem.

Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat el zoom. Primer, en no haver-hi inici i final la plantilla posava dos punts idèntics i calculava el zoom màxim. Segon, he afegit el càlcul del zoom per un sol punt en base a la superfície definida a Wikidata. Per exemple, ara funciona a Mar del Nord.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop He canviat el codi perquè el canvi que havies fet no pintava bé el segon punt. Si fas una previsualització de aquesta versió (la teva amb debug) veuràs als exemples (canal) que s'embolica amb la generació del segon punt. La teva intenció de passar el IF abans dels segons paràmetres era bona. De fet, no he sabut veure perquè no funcionava. Bé al final he hagut de repetir l'IF en cada paràmetre i ara funcionen els dos casos. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

No ho havia provat en altres casos i no tinc excusa quan estan en els exemples de la mateixa plantilla, una bona pràctica justament per provar canvis ràpidament. Finalment, l'if només cal per les coordenades, la resta de paràmetres del mateix punt sense coordenades els ignora.

Per altres casos lineals, amb un sol punt i sense superfície, val la pena calcular el zoom en base a longitud (P2043)? Per exemple Valira (Q24853). El problema és suposar que l'únic punt de coordenades estarà en el mig de la línia. Crec que així és amb les carreteres, però no amb els rius. Potser és millor fer zoom màxim per mig riu que un zoom fix. El mateix està passant amb la superfície, en aquest cas la conca encara que menys usat, que calcula un cercle centrat en la coordenada que potser és a la desembocadura.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Després de provar-ho he desestimat la longitud, surt un zoom massa allunyat perquè és molt més gran que la distància entre naixement i desembocadura. Hi he afegit la superfície de la conca hidrogràfica.

Flamenc (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mirant el mapa i el mapa de l'ICC no tinc clar que el zoom sigui incorrecte. Més aviat diria que el problema és que al tros de mapa on hi ha la serra no hi ha res dibuixat, i per això surt en blanc. Podria ser que això fos un problema comú de les serres petites.

Vriullop (discussiócontribucions)

OSM té poc detall de relleu. En aquest cas la millor opció és afegir mapaWD=no per evitar un mapa amb un punt en el no-res.