Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Debat sobre l'entramat de categories Terrorisme

8
KRLS (discussiócontribucions)

M'agradaria abordar entre tots l'arbre de categoria que pengen de Categoria:Terrorisme. És un terme que els que porteu un temps per aquesta casa sabreu que s'ha parlat en diferents fils, discussions d'articles i categories, i que el consens més estès a ca.wiki és evitar aquest qualificatiu en la definició d'organitzacions armes o activistes pel seu caràcter subjectiu; sempre sense invisibilitzar les fonts que els qualifiquen així. No tinc clar si obrir un debat més genèric sobre la conveniència de l'existència d'aquesta categoria genèric o centrar-nos en casos particulars. Personalment començaria amb casos específics i aniria canviant si hi ha suficients veus disposades a parlar-ne.

Actualment, hi ha com dos criteris de categorització sobre les persones vinculades a organitzacions armades: Categoria:Terroristes (6 maig 2016‎) i :Categoria:Activistes d'organitzacions armades (5 abril 2013). Personalment, crec que la 2a és un terme més neutre i segueix l'esperit anterior però no veig clar el criteri d'inclusió i si hauria de penjar de terrorisme.

Ara us toca a vosaltres.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Veient el poc acord que genera la mateixa definició del terme terrorisme (llegiu l'article) jo optaria més per la segona opció.

Barcelona (discussiócontribucions)

També penso que és més neutre, després als articles ja es dirà que X considera que el grup Y és terrorista mentre que Z considera que no ho és. Demanaria esborrar "terroristes" com a categoria, deixant "terrorisme" per als conceptes

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord que Categoria:terroristes és una classificació gens objectiva que, si la mantenim, es pot convertir en una font de problemes. Això sí, segons jo ho veig, Categoria:terrorisme tendria exactament els mateixos problemes.

Per a la categoria de les organitzacions, podríem agafar com a referència Llista d'organitzacions terroristes segons la Unió Europea (Categoria:Organitzacions terroristes segons la Unió Europea) i Llista d'Organitzacions Terroristes Estrangeres del Departament d'Estat dels EUA (Categoria:Organitzacions terroristes segons el Departament d'Estat dels EUA).

Paucabot (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Jo posaria totes a organitzacions armades, podem usar aquestes llistes com a referències internes, no calen a categories, porten problemes i la informació ja apareix en aquests articles que esmentes

KRLS (discussiócontribucions)

Jo puc veure vàlid la categorització que proposa en Pau per a les organitzacions (criteri d'inclusió clar), però em sembla supèrflua si ja disposem de Categoria:Organitzacions armades. Ho dic perquè si aprovem aquest sistema superflu també s'obre la porta a crear Categoria:Terroristes segons el Departament d'Estat dels EUA, encara que ja tenim :Categoria:Activistes d'organitzacions armades. Està clar que els sistemes de categorització superflus són vàlids, però tractant-se d'un tema tant sensible no el forçaria.

Kippelboy (discussiócontribucions)

D'acord a mantenir el model el més neutre possible.

Resposta a «Debat sobre l'entramat de categories Terrorisme»