Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Imatge Leopoldo María Panero

13
Resum per Paucabot

Ajuda en una càrrega de fotos complicada

Metralleta95 (discussiócontribucions)

He contactat amb una fotógrafa que féu diverses fotografies de l'autor Leopoldo María Panero, en vida, m'ha enviat dues fotografies per correu electronic i m'ha donat permís explícit per a penjar-les a l'article de la viquièdia en català. Com puc procedir a pujar les imatges? Salut i gràcies. PS. Vaig dir-li que al penjar-les faria constar, evidentment, el seu nom com a autora de les imatges.

Paucabot (discussiócontribucions)
Metralleta95 (discussiócontribucions)

Bé no gaire si et sóc sincer, el meu problema està més enfocat en que en aquesta pàgina no sé on clicar si a 'he trobat una imatge per internet' o on? El meu cas és que la imatge estava a un llibre i l'autora de la imatge m'ha donat permís. Gràcies Paucabot.

Paucabot (discussiócontribucions)
Metralleta95 (discussiócontribucions)

Em sap greu, és un tema complex per a mí i no veig encara per on procedir. Si la penjo a Commons tinc por de que em bloquejin ja que antiorirment vaig penjar imatges i resulta que no estava clar si eren lliures o no. En aquest cas tinc el permís de penjar-la a l'article però nose si al penjar-la al commons estic fent que la imatge sigui lliure totalment quan explicitament només tinc el permis de penjar-la a la VP:ca, hi ha alguna manera de penjar-la a VP:ca acord amb el permís de l'autor que tinc? Em sap greu la meva ignorància envers aquest tema. Salut i gràcies de nou.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que la pots penjar en local. En tot cas, espera opinions de gent més experta en llicències i drets d'autor.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

D'acord, podries citar algú que sàpigues que podria ajudar-me? Gràcies. (Per cert penjar per local on és, per aquí? "Accés directe per a excepcions (usuaris avançats)").

Paucabot (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Un permís exclusiu per a la Viquipèdia en català no és acceptable. La Viquipèdia s'ha de poder redistribuir sense restriccions i això seria un impediment important, caldria renegociar el permís per a cada reutilització.

Cal que l'autor ho cedeixi explícitament sota una llicència lliure i cal enviar per correu electrònic el model de c:Commons:OTRS/ca per confirmar la validesa i arxivar-ho a efectes legals.

Yuanga (discussiócontribucions)

Jo contemplo dues alternatives a OTRS:

  1. Que l'usuàri/a tingui penjades les imatges en un bloc personal o en alguna pàgina com flickr, on s'especifiqui la llicència CC de les imatges. Aquest fet et permet a tu agafar-les i penjar-les a commons amb la llicència triada.
  2. Que l'usuàri/a es faci un compte d'usuari a wikimedia i pengi ella mateix les imatges amb la llicència desitjada.

Aquestes són dues de les opcions que plantejo als fotògrafs quan els proposo cedir imatges al viquiprojecte.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema no és el mecanisme. El problema és que l'autora realment vulgui cedir les fotos per que qualsevol en faci qualsevol ús. Si és així, amb reenviar a OTRS el correu on l'autora doni el seu permís explícit segurament n'hi hauria prou per poder-les penjar a Commons.

Un altre tema és que probablement tenim penjades en local imatges en situació semblant sense ni permís de l'autor, però això és una cosa que hauríem d'arreglar algun dia abans que la Fundació se li ocorri posar ordre per la via directa i comenci a esborrar les imatges locals de tots els projectes que no hagin fet els deures.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

Gràcies per les explicions. Per cert, existeix una remota possibilitat de penjar una foto tant sols en un article sense fer-la lliure, només que en un article particular, "Fugint del projecte Commons"? Quelcom així com penjar una imatge restrictiva a la VP:ca com si fos les penjades per categ. d'exempció que només es poden usar en VP en la que han estat penjades?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com diu en Vriullop més amunt, "Un permís exclusiu per a la Viquipèdia en català no és acceptable".

I és mot discutible si en un article sobre la foto o sobre l'autor, on es faci un comentari crític de la foto, seria una excepció, però una foto per il·lustrar el personatge que hi surt no ho és.