Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Esborranys, encara

28
Resum per Paucabot

Invisbilitzam les plantilles.

Paucabot (discussiócontribucions)

L'altre dia de pagès, vaig escriure un esborrany a :es i vaig anar a posar-li es:Plantilla:Esbozo, però el mateix programari no em va deixar perquè la plantilla ha estat retirada i es troba literalment al museu.

El motiu: es:Wikipedia:Consultas de borrado/Plantilla:Esbozo. Resumint: que no se sabia molt bé perquè servia, que es posava per omplir l'article i que era bastant inútil ja que la duien un terç dels articles. També s'esgrimia el manteniment de l'arbre de categories paral·lel.

Ho vaig relacionar tot d'una amb Quan és un esborrany?, on ni tan sols ens vàrem posar d'acord en què era un esborrany.

Barcelona (discussiócontribucions)

Estic d'acord que és un tema que no tenim resolt, caldria reprendre'l

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que més que la qüestió filosòfica de què és un esborrany hauríem de centrar-nos en la qüestió pràctica d'optimitzar l'ús de les eines. Potser el primer és trobar si hi ha algú que faci servir les categories d'esborranys per alguna cosa. Si hi ha algú que les fes servir podríem pensar com millorar-les, però si no hi ha ningú aleshores les plantilles i categories d'esborranys, mentre siguin invisibles, només són un passatemps inofensiu dels qui les posen i no cal donar-hi gaires voltes.

De fet, on sí que pot haver-hi un problema és amb les plantilles de manteniment poc útils pels lectors que acaben posades a tot arreu.

Barcelona (discussiócontribucions)

A la qq per exemple s'usen molt

Pere prlpz (discussiócontribucions)

"S'usen" vol dir que s'amplien esborranys? O senzillament que es treu la plantilla als que es justifica que no ho són?

Si és la primera, pot ser una mostra que les etiquetes són útils un cop a l'any. Si és la segona, és mostra de que les etiquetes porten feina.

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que les dues coses veient les contribucions, més la segona, s'ha proposat diverses vegades fer marató ampliació i estaria bé perquè a la qq s'acumulen altres feines i llavors prima la segona

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per maratons d'ampliació n'hi ha prou amb les categories d'esborrany o amb etiquetes invisibles. No cal que la plantilla es vegi.

Si s'organitzessin aquestes maratons estaria bé que els participants i els organitzadors ens diguessin com els ha servit la plantilla. El problema és que no sembla que s'estigui fent servir.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, jo crec que invisibilitzar les plantilles d'esborrany podria ser una opció, però aquesta fou desestimada quan se n'invisibilitzaren unes quantes. Però mentre les plantilles siguin visibles, jo diria que són qualque cosa més que un passatemps inofensiu.

Respecte de la invisibilització d'altres plantilles que sí que tenen una definició i objectius clars, crec que estaria bé fer el debat separat en un altre fil.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Perdona. Em pensava que les plantilles d'esborrany ja estaven invisibilitzades i ara veig que no (o no totes).

D'acord amb en Paucabot en que cal invisibilitzar les plantilles d'esborrany (invisibilitzar com a mínim).

I d'acord també que les altres plantilles de manteniment haurien d'anar en una proposta separada quan acabem aquesta.

Paucabot (discussiócontribucions)

Diria que cap plantilla d'esborrany està invisibilitzada.

Townie (discussiócontribucions)

Per ara, no sóc partidari d'invisibilitzar plantilles de manteniment ni d'esborrany. Penso que és una manera de reconèixer que l'article té certes mancances, que en som conscients, i si algú decideix millorar-los, té una manera fàcil de trobar aquests articles. Abans, però, d'obrir aquest debat, penso que caldria rematar la definició d'esborrany.

Tot i no agradar-me el model massa complicat i de difícil manteniment de l'anglesa, crec que les descripcions que fan aquí són molt encertades. Això també em sembla interessant.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La definició d'esborrany depèn de per què la vulguem. Aleshores, primer caldria veure per què serveix, qui la fa servir i perquè cal avisar el lector.

De moment, només ha sortit que es fa servir a la setmana de la qualitat. Per això les categories són suficients i no cal que es vegi l'etiqueta.

A més, que algunes mancances poden necessitar avís, però que l'article és curt ja es veu. No cal informar-ne el lector amb un cartell.

KRLS (discussiócontribucions)

Quan vull ampliar un esborrany possiblement trobaria més útil un botó a la categoria que em fes una cerca Petscan i me'ls ordenés pel nombre d'octets (sé que no hi ha una relació directe entre octets i completesa, però molt sovint sí).

Barcelona (discussiócontribucions)

Això seria útil, ordenar per mida apart de per ordre alfabètic a cada categoria de manera fàcil

Paucabot (discussiócontribucions)

Per fer això, no necessitam que la plantilla sigui visible.

Paucabot (discussiócontribucions)

Eliminar les plantilles esborrany com a :es, potser seria massa dràstic (de moment). Per començar, les invisibilitzam?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb invisibilitzar.

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi és assumible invisibilitzar les plantilles d'esborrany, encara que es perdrà la possibilitat que un lector pugui esdevenir un editor amb aquesta plantilla reclam.

Paucabot (discussiócontribucions)

De plantilles-reclam ja en tenim (moltes) d'altres com {{FR}} (Millorau-lo!), {{MR}} (Podeu millorar aquest article assignant cadascuna d'aquestes obres a frases o paràgrafs concrets), {{MI}} (Col·laboreu-hi), {{MO}} (Col·laboreu-hi), {{MT}} (Col·laboreu-hi), etc. Tenint en compte que jo diria que no han tengut molta eficàcia, potser fins i tot ens podríem plantejar suprimir aquestes parts i enfocar el màrqueting de captació de nous editors en una altra direcció.

Paucabot (discussiócontribucions)

Invisibilització a la una, invisibilització a les dues ...

Yuanga (discussiócontribucions)

Per mi endavant!

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Em sembla bé invisibilitzar-les!

Paucabot (discussiócontribucions)

Invisbilització a les tres!

Paucabot (discussiócontribucions)

Fet!

He invisibilitzat la plantilla principal {{Esborrany}} i la que diria que s'usa per a totes les altres plantilles, {{Esborrany de}}.

Yuanga (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

La diferència és que la Britannica fa servir els stubs per adreçar el lector a articles més complets sobre el mateix tema. Si en comptes d'un avís del tipus "Aquest article és curt, amplieu-lo" fos del tipus "Aquest article és un esborrany però trobareu més informació sobre el tema en aquests altres", valdria la pena no invisibilitzar-lo.

De fet, diria que els stubs de la Britannica serveixen per evitar redundàncies, que nosaltres en tenim moltes explicant el mateix en articles diferents.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Doncs seria una bona idea un tipus de plantilla així!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo trobo més útil la secció "Vegeu també" si la fem servir bé, o sigui, si hi posem els articles que poden interessar el lector que hagi arribat a l'article on és en comptes de posar-hi els articles que no enllaça ningú per millorar les estadístiques d'articles orfes.

Resposta a «Esborranys, encara»