Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Walden69 (discussiócontribucions)

Algú està fent canvis a la infoutaula de pel·lícula ? Estic posant ens enllaços a imdb i filmaffinity a la infotaula i no apareixen.

Judesba (discussiócontribucions)
Walden69 (discussiócontribucions)

El problema és que abans sortien unes icones, però ara no surt res. Estic posant una informació a la infotaula que hauria de sortir i ja no surt.

Judesba (discussiócontribucions)

És que justament el que s'està canviant són les icones i els enllaços a plataformes, per això t'he enllaçat la conversa, Walden. Si vols, em dius on estàs intentant fer canvis i t'ajudo. De tota manera, la informació de les pel·lícules no ha d'anar a la infotaula sinó directament a WikiData.

Walden69 (discussiócontribucions)

Jo el que estic fent és posar la informació a la infotaula. No la poso directament al wikidata perquè no me'n surto i em fa perdre molt de temps. Però fins ara la informació que posava a la infotaula sortia, els enllaços a imdb i filmaffinity sortien, després sortia una icona, però ara ja no surt res, com si haguessin eliminat la possibilitat de posar la informació a la infotaula. Jo cada cop entenc menys que estan fent.

Walden69 (discussiócontribucions)
Walden69 (discussiócontribucions)

He vist que als que estan editats a wikidata sí surten, però als que es fan nous, per raons que desconec, no. Tinc la sensació que cada cop em posen més dificultats per editar.

Judesba (discussiócontribucions)

Si les dades es carreguen a WikiData hi apareixeran sempre, i a totes les wikis que les enllacin. Els canvis els està fent l'@Amadalvarez, i potser ell t'ho sabrà explicar millor que jo.

Carregar la informació bàsica a WikiData no és difícil; no és massa intuïtiu, la veritat, i és més ràpid afegir-ha a la infotaula, però és senzill penjar-hi: el títol, el país o països, l'any, el gènere o gèneres, director, etc. Això és perque cada article que es crea en una wiki ha d'anar enllaçat a WikiData, i és allà on hi posem tota la informació d'infotaula.

Ara t'ajudo amb aquesta pel·li. De pas, recorda que no s'afegeixen banderes a les infotaules de pel·lícules, i que cal categoritzar els articles de pel·lis també per gèneres. ;-)

Judesba (discussiócontribucions)

@Walden69 ja estan les dades carregadades a WikiData i la infotaula de la pel·li arreglada. Salut!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Walden69,

A l'espera que n'@Amadalvarez et detalli els canvis, com a comunitat viquipedista hem de començar a assumir que tots els canvis de futur a les infotaules es faran a través de Wikidata. És un projecte germà on les dades estan harmonitzades per a totes les Viquipèdies i que evita que els novells o fins i tot els veterans ens barallem amb codi.

Les dades a les infotaules locals provoquen que quedin obsoletes amb el temps, no tinguin referències i no estiguin parametritzades. Habitants d'un país, gols i equips d'una esportista, premis d'un artista, enllaços trencats a webs externs... Wikidata facilita l'eficiència d'aquestes edicions i que els articles quedin més lluïts, amb més dades, bibliografia integrada, que registres d'autoritat públic hi participin semiautomàticament i menys desactualitzacions.

A la Viquitrobada 2019 hi haurà un taller de Wikidata i altres viquipedistes et podran ajudar en aquest sentit, però és necessari fer un pensament i deixar de banda el codi innecessari i a nivell local el més aviat possible. No ho sentis com una dificultat afegida, sinó com un repte de futur i que la tecnologia per fi avança en alguns aspectes del projecte :)


Walden69 (discussiócontribucions)

Jo ho he intentat i per mi és una dificultat afegida, perquè trigo el triple en fer un article. La idea és boníssima, però em fa trigar molt i no me n'he sortit.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

T'animo encoratjadament a venir a la Viquitrobada, doncs. Segur que amb alguns de nosaltres aprop per donar un cop de mà te n'adones que és molt i molt senzill, i que té efecte immediat en altres llengües i amb millor estructura.

Walden69 (discussiócontribucions)

He començat a editar algunes pel·lícules amb el wikidata i per ara sembla que me'n vaig sortint. Recordo que quan vaig intentar fer les de càrrecs polítics després no me n'apareixia ninguna. Només he vist dues coses que no m'han agradat: 1) Si poso al wikidata una referència d'alguna persona que no té cap article fet a cap viquipèdia no em deixa afegir-lo. Sembla que de donar-lo d'alta al wikidata d'alguna manera. 2) He editat en la infotaula obra de teatre i tot i que m'ha deixat incloure les dades al wikidata després no apareixen a la infotaula. Sembla que deu ser un problema d'unificació de paràmetres entre infotaules, i preveig que tindré el mateix problema amb els programes i les sèries de televisió. De moment continuaré així, i gràcies per la vostra paciència.

Paucabot (discussiócontribucions)

1) Sí. Si l'article no existeix a cap Wikipedia, primer hauràs de crear l'ítem. Ja he creat l'ítem pel compositor: d:Q68928004.

2) Compositor no apareixia perquè hi havia una errada a {{Infotaula arts escèniques}}, que ja he solucionat.

Ara li he llevat tots els paràmetres a La truhana i ja ho mostra tot.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies, @Xavier Dengra. Jo no ho hauria dit millor. Només afegir en resposta al @Walden69 que quan varem passar de textos a icones per les XS, varem mantenir el tractament de la informació manual. El nombre d'errors detectats perquè estava mal introduïda (faltaven dígits, tenien malament el prefix, contneien una URL antiga, etc..) ens va fer considerar la revisió de tots els valors manual aprofitables (i que no hi fossin a WD), l'esborrament d'aquests paràmetres manuals i l'anul·lació del tractament manual. És a dir, només es tracten des de WD.Una feina titànica que es va menjar l'immarcescible @Paucabot.

Amb aquesta experiència, al fer el canvi a les icones de les plataformes, ja hem començat directament per aquí i, allò que hi havia aprofitable s'ha incorporat a WD. I, aquí tampoc, no es tracten els paràmetres manuals.

Ànim, @Walden69 que és molt fàcil, molt útil i, tractant-se de codis d'enllaços externs, de tant en tant passa algú fent càrregues massives i tot això que ens trobem.

Salut !

Judesba (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dir la veritat és un bon costum. Li vaig fer una foto a la Viquitrobada del 2008 i està igual que en aquesta del 2017

Judesba (discussiócontribucions)

Aix... aquesta foto amb en Jordi sempre m'ha agradat molt. [emoticona ulls amb cors]

Resposta a «Infotaula pel·lícula»