Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola, L'octubre s'està a punt d'acabar i recordo que a partir de nombre, com d'habitud, comença el viquiprojece Asian Month. L'objectiu del concurs és de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia. Durant tot el mes de novembre, s'intentarà millorar la quantitat i la qualitat dels articles de temes relacionats amb l'Àsia en català. Com sempre, hi ha premis i reconeixements previstos pels participants més actius. Us animeu a participar-hi? Em doneu un cop de mà a fer-ne difusió? Gràcies! @Kippelboy, @Pau Colominas, @Darth vader 92, @Paputx, @Eloi Montes, @Jaumellecha, @Metralleta95, @Martí8888, @Xavier Dengra.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo ja he preparat el cartell per a la portada i per a la difusió periòdica a les xarxes socials. Entenc que amb l’@ESM: està tot a punt per poder fer el recompte amb l’etiqueta #AsianMonth a les edicions i que la pàgina ho explica tot, oi? :)

Hienafant (discussiócontribucions)

Com que afegir una etiqueta a les edicions? El seguiment es fa mitjançant la ferramenta de wmflabs.

El concurs no millora la qualitat dels articles de temes asiàtics en general, solament promou la creació d'articles de qualitat. L'etiqueta tindria sentit si es limitara a millorar la qualitat dels articles de temes asiàtics, tant de nova creació com de ja creats.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Enguany diria que finalment no estava prevista emprar l'eina de Fountain de WMLabs per traçar el concurs, @Hienafant:

  1. És una eina totalment externa i terriblement integrada a la Viquipèdia.
  2. No permet traçar les edicions en articles ja existents que podrien ser millorats i arribar a una bona qualitat abans de crear-ne de nous indiscriminadament.
  3. Necessita un Jurat, fet que fa perdre la horitzontalitat entre els participants i la organització. L'any passat ja va costar moltíssim trobar gent que s'oferís a fer de Jurat, que a més a més per ètica havia de renunciar a participar-hi puntuant.
  4. L'eina de les etiquetes permet fer un millor seguiment del nombre d'usuaris, octets afegits, articles totals on s'hi ha participat i ampliar les categories de participació a tota l'Àsia, amb més abast i diversitat.
  5. L'eina d'etiquetes és pròpia, de codi obert i disponible (Fountain ens han tirat pilotes fora alguna fora), gestionada per un usuari totalment actiu nostre (@Toniher) que pot revisar problemes en cas de fallada i que permet als viquipedistes no marxar de la Viquipèdia per afegir als articles al WMLabs i no haver registrar el seu nom d'usuari en gadgets externs.

En tot cas, que @ESM i @F3RaN diguin la seva, que han estat els qui sobretot han treballat per muntar-lo els dies previs.

Toniher (discussiócontribucions)

Hola, activaríem la mateixa eina que tenim a Viquiestirada https://github.com/WikimediaCAT/user-contribs-classifier Per simplicitat, per això, és important que els participants utilitzin en algun moment que editin la pàgina una etiqueta en el resum (#AsianMonth o altres, ja miraré d'afegir variacions). Si això us sembla bé a tots, a partir de demà ja l'activaria. Entenc que caldria fer-ne menció a: Viquiprojecte:Asian Month/2019 Com diu Xavier a dalt, podem anar revisant el seu funcionament i fer-ne esmenes segons la marxa...

ESM (discussiócontribucions)

Hola, disculpeu el silenci. L'eina proposada per l'organització internacional de l'Asian Month (Fountain) és un pèl justa i només serveix per validar (semiautomàticament) si els articles presentats (manualment) a concurs acompleixen els criteris definits al reglament. Tanmateix, és l'eina que s'utilitza per fer el seguiment general del concurs, de tal manera que si no l'utilitzem no se'ns tindrà en compte.

Llavors, considerant aquests fets i que l'eina pràcticament no proporciona informació que a nosaltres ens permet fer un seguiment més detallat de les activitats (especialment el número d'octets afegits), m'ha fet decantar per demanar a en @Toniher que habilités l'eina de seguiment que utilitzem a la Viquiestirada, que recull tant les edicions fetes amb l'etiqueta #AsianMonth com les que es puguin fer fora de l'òrbita del concurs, tot generant nous articles dins la categoria d'Àsia que per diversos motius se'ns puguin escapar.

Espero haver-me explicat. En tot cas, ja tenim la pàgina de Fountain per aquest any a punt (no la generem nosaltres, ens la generen), he inclòs l'explicació del seguiment d'etiquetes a la pàgina del concurs, i quan l'eina estigui en funcionament ja hi afegirem la subpàgina on es visualitzarà el recull de dades.

Hienafant (discussiócontribucions)

Gràcies per la teua resposta, Xavier Dengra. Quan he fet el meu comentari encara no hi havia cap explicació respecte el sistema de seguiment mitjançant l'etiqueta.

L'altra part del meu comentari pareix que segueix vigent: se centra solament a crear articles de qualitat, no de millorar-la. Per a açò es pot fer un concurs paral·lel.

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i ajuda. No tinc experiènica amb Fountain i amb el tema tècnic no m'hi conec gaire bé. Així que farem el que podrem i en tot cas ho tirarem endavant. Gràcies.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Hola. En anys anteriors la feina de jurat la feia jo. Amb el fountain t'arriben els articles "candidats" i llavors manualment has de revisar que compleixin requisits i pots aprovar o denegar articles. Jo la trobava bastant senzilla. Qualsevol dubte, a disposar!

Toniher (discussiócontribucions)