Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Medol (discussiócontribucions)

Proposo, com una millora d'usabilitat de la web, que Viquipèdia:La taverna sigui un únic espai de discussió on s'apleguin les novetats, propostes i ajuda i les altres parts tot en una única discussió. Per proposar una cosa així com s'hauria de fer? Quan es perfili la proposta i la gent hagi dit la seva on s'hauria de dur a terme la proposta i les votacions?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que ja ho has proposat. Si aquí no tingués un consens clar a favor o en contra es podria pensar a fer una presa de decisió o una votació, però diria que la Taverna és el lloc ideal per discutir una proposta com aquesta.

Entenc que la proposta és fusionar tres de les cinc seccions de la Taverna. Quin és l'avantatge?

Medol (discussiócontribucions)

No m'he explicat bé, vull dir fusionar-les totes sis, tot i que potser es podria començar fusionant-ne només tres. Com he dit es tracta d'una millora d'usabilitat, per facilitar l'ús i consulta d'aquest espai de discussió. Ara mateix havia fet una proposta per millorar articles de la Marató a Propostes i he vist que a Ajuda ja ho havies comentat tu. En general, penso que facilitaria l'accés i l'ús de la taverna.

Townie (discussiócontribucions)

Personalment, crec que el problema no és que hi hagi seccions diferents, sinó que amb el Flow ara mateix aquestes seccions estan en pàgines diferents. A mi em semblaria bona idea tornar al model antic de la Taverna, on totes les seccions eren a la mateixa pàgina.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

+1 a la fusió, com sempre.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Com ja vaig dir a l'altre fil,

A favor

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que el tema ja es va parlar, penso que un únic espai no, per això vam proposar menys però separats per públic (veig clar que el tècnic o el d'ajuda no han de conviure amb el de debats de polítiques o afins, per exemple)

Medol (discussiócontribucions)

No n'hi ha cap de polítiques, et refereixes a novetats? Si hi ha consens en passar de sis a dos, podríem facilitar l'accés a través de dos titulets diferenciats al menú esquerra de la pàgina, així amb un clic la gent ja estaria dins la discussió sense més preàmbuls, que és al que jo em referia. Veuríeu bé desdoblar La Taverna per Taverna-novetats, i fer-ne un altre per Taverna-ajuda, per exemple? Jo mantinc que ho simplificaria tot amb un únic espai per una taverna que servís per a tot, però si no, podem substituir les sis actuals per dues. Aviam si en això hi ha consens.

Barcelona (discussiócontribucions)

Jo faria tres espais: tècnic i multimèdia / ajuda general / novetats i propostes , penso que el públic és prou diferenciat. Podria acceptar la fusió dels dos primers (un és per demanar ajuda de tot tipus i l'altre per a anuncis i debats) però penso que els novells poden atabalar-se si barregem les peticions tècniques amb l'ajuda d'edició o de normes bàsiques i per això prefereixo separar-los

Yuanga (discussiócontribucions)

Penso que el públic novell entrarà a la Taverna a fer preguntes noves, no a navegar entre les que ja estan realitzades, així que no tinc del tot clar si s'atabalaran. Crec que és millor facilitar el lloc on poden formular preguntes dins de la Taverna, que ara mateix és difícil d'entendre (sis àrees).

La meva proposta seria reduir a un espai (com proposa en @Medol) o a dos.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fem el que fem, jo no afegiria més coses al menú de l'esquerra. Pel que vol començar una conversa o veure què hi ha a la Taverna no ve d'un clic, però pel qui no sap de què va les dues entrades del menú de l'esquerra necessiten una explicació. A més, al menú de l'esquerra ja hi ha prou coses, i no sé si prou útils.

Barcelona (discussiócontribucions)

D'acord a no posar-ho a l'esquerra. Per a mi l'enllaç a la secció d'ajuda hauria de partir de la taverna general (si és multiespai), de la benvinguda a usuaris i de les pàgines generals d'ajuda.

Medol (discussiócontribucions)

La idea és que no sigui multiespai, que és el que dificulta les coses. Cliques i ja pots escriure el dubte que l'anunci o la idea que tens. És la proposta. Per fer un espai multiespai que en comptes de sis titulets en tingui tres, millor ho deixem com està.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja que parlem d'organitzar la Taverna, recordo que tenim la possibilitat de categoritzar converses posant la categoria al resum, tot i que ho hem fet servir poc i a Categoria:Converses per tema només hi ha una categoria.

Yuanga (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Ho desconeixia... Hi ha algun criteri sobre categoritzar converses?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja no me'n recordo de si se'n va parlar gaire, però diria que aquestes categories les vaig fer fa quatre anys gairebé com a cosa experimental. Entenc que no hi ha problema amb fer més categories i que el criteri hauria de ser que siguin interessants. No cal categoritzar totes les converses (que a més seria una feinada) però pot ser pràctic categoritzar les converses de temes que poden tornar a sortir. De fet, el criteri pot ser una cosa així com que cadascú endreci les converses que cregui que pot voler buscar en el futur.

Si mai arribem a tenir moltes categories de converses i són útils les podem enllaçar des de l'inici de la Taverna.

Resposta a «Remodelació Taverna»