Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Versaletes en els cognoms d’autors de la bibliografia

6
PereCasanellas (discussiócontribucions)

En les referències els cognoms dels autors de referències bibliogràfiques es posen automàticament en versaleta. Per tant, entenc que en la bibliografia també han d’anar en versaleta. Algú em podria dir de quina manera es formata el text com a versaleta?

Alzinous (discussiócontribucions)

Des de l'editor visual no ser com es fa, encara que sospito que ho pots fer des del botó inserir > plantilla > versaleta.

Des de l'editor de codi pots fer servir:

  • <span style= "font-variant:small-caps">Aquí escrius el que vulguis</span>
  • {{Smallcaps|Aquí escrius el que vulguis}}

Si no te'n surts pots tornar a preguntar o directament demanar a algú que ho faci.

Per cert, si cites un llibre a les referències no és necessari que el tornis a citar a la Bibliografia.

Mirat això Viquipèdia:Citau_les_fonts i això Viquipèdia:Citacions bibliogràfiques i també això (si no ho has llegit ja) Viquipèdia:Llibre d'estil.

FranSisPac (discussiócontribucions)

D'entrada ja m'ha vingut al cap el mateix comentari que fa @Docosong, però pel que fa a l'editor de codi, evidentment hi ha la plantilla {{Versaleta}}. No caldria complicar-se la vida.

Docosong (discussiócontribucions)

Si es fa servir la secció de Bibliografia s'ha de fer servir la plantilla {{ref-llibre}} preferentment per citar les fonts corresponents. A partir d'ací es pot utilitzar la plantilla {{sfn}} per citar les referències, per exemple, González, 1999, pp 12-15. Però bé a gust de l'editor.

PereCasanellas (discussiócontribucions)

Gràcies a tots (Alzinous, FranSisPac i Docosong). Tot el que em dieu és útil. M’agrada especialment la proposta Docosong de posar les referències bibliogràfiques completes a la Bibliografia i abreujades (amb data, com en l’exemple, o amb títol abreujat) a les Referències, com es fa correntment en els articles impresos o en línia. Soc novell a la Viquipèdia: algú em podria explicar on puc trobar informació sobre l’ús de les plantilles. Em pensava que fent clic en Plantilles em sortiria una llista d’on triar…

Alzinous (discussiócontribucions)

Ho trobaràs als enllaços que et vaig posar en el meu primer missatge, per exemple a Viquipèdia:Citau_les_fonts. Al principi, és normal tenir alguna dificultat per formatar adequadament les referències. Pots fer servir la citació semiautomàtica (que funciona molt bé) i quan vagis aprenent més ja ho perfeccionaràs. Els articles els fem entre tots i totes i no t'has d'amoinar si alguna cosa no t'acaba d'agradar com queda. Sempre hi haurà alguna persona que acabarà millorant l'article que tu hagis iniciat. A més, l'opció de demanar ajuda (tal com estàs fent), sempre és possible. Sobre la norma ISO 690 tens informació a Viquipèdia:Citacions bibliogràfiques. A Viquipèdia:Llibre d'estil trobaràs bones recomanacions per a editors novells (o no tan novells). Potser també t'interessa fer una ullada a Viquipèdia:Guia bàsica. Tots i totes tenim problemes al principi però poc a poc es van superant les dificultats. Salut!

Resposta a «Versaletes en els cognoms d’autors de la bibliografia»