Tema de Usuari Discussió:Pilardenou999

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola, Pilar. He vist que anaves posant seccions buides a articles d'anys com a 2048. No sé si tens previst anar afegint properament contingut a aquestes seccions, però, si no és el cas, jo miraria d'almanco, no afegir-ne més. Els articles haurien de ser el més fàcil de llegir que poguem i posar encapçalaments buits no ajuda gaire a aconseguir aquest objectiu.

Gràcies.

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Entesos. Ho he fet preparant el de l'any vinent -ja imminent- i tot seguit m'ha semblat que en podia deixar preparats uns quants. Mirava d'evitar que ens passés com en els articles d'anys recents (vg. 2018, 2019, 2020, per exemple), en què les efemèrides, "prediccions" i previsions sobre temàtiques diverses, reals i de ficció, acompanyades de taules inacabables i enormes galeries de fotos, releguen al final de la pàgina les efemèrides clàssiques de naixements i morts. Hi treballo habitualment i es fa difícil moure's i entendre's en pàgines tan denses, variades i creatives. Suposo, però, que aquesta situació requereix més aviat una solució acordada. Em sembla que se n'havia parlat alguna vegada, i ja s'havia arribat a un acord en aquest sentit, però veig que tot continua igual.

Merci

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola, Pilar.

Entenc que el problema és d'estructura comuna dels articles i que miraves de posar el model per evitar el guirigall estructural dels articles dels anys. Si la teva previsió anava fins al 2048, et veig molt optimista: em costa de pensar com serà la Viquipèdia d'aquí deu anys ...

Per unificar criteris per als articles d'anys potser podries mirar de fer unes directrius consensuades i mirar d'aplicar-les a tots els anys. La idea seria fer més o manco una cosa com Viquiprojecte:Municipis de Catalunya/guia pràctica o Viquiprojecte:Castellers/Model per a articles de colles. Esper que et serveixin les idees!

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Sí, ja ho veus, he posat la directa... jo crec que aleshores... Potser sí que faci una proposta. Bona idea, de debò. En realitat em sembla que s'hauria de fer, ara falta que ens vagui. Merci per les mostres!

FranSisPac (discussiócontribucions)

Benvolguda @Pilardenou999 (c.c. @Paucabot).

De rebot, en voler confirmar amb quin gènere et feia el tractament en el tema de les notícies de portada, he vingut a parar aquí... i en aquest també m'hi sento involucrat!

Ara he vist que ja ens vam comunicar fa poc més d'un any en una discussió "emparentada". La feinada que em dona la meva mala memòria també m'ha portat al que aleshores vaig escriure, escandalitzat, a Discussió:2019, on també t'hauria d'haver posat en còpia. He de reconèixer que sovint "m'he atrevit" amb els articles de dies i de mesos, eliminant o arreglant el que en els resums d'edició he anomenat "desviacions de format consensuat", però no pas amb els anys.

Estic totalment d'acord amb en Pau quan suggereix / demana «unes directrius consensuades». De fet, jo ho veig com una evolució de Viquipèdia:Llibre d'estil del calendari d'esdeveniments i de les taules anuals, donant cabuda i coherència als tres nivells: dia, mes i any; i que, per altra banda, es relaciona amb l'apartat d'efemèrides de la portada, que és per on jo acostumo a entrar-hi. Malauradament, aquest és un dels molts temes que tinc oberts, sobre els que he treballat bastant i he recopilat informació diversa, però que mai trobo l'ocasió de rematar (inconvenients de ser dispers, voler arribar a tot i pecar de perfeccionista). Si t'hi posessis (jo encara no ho descarto), compta amb la meva col·laboració. Com també diu en Pau, podria ser més efectiu que la teva benintencionada anticipació (la qual, per cert, "dona feina" al seu bot que ha de treure les línies buides sota els encapçalaments de secció!).

Cordialment,

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Ahhh, no me'n recordava de qui m'havia dit que s'hi posaria i ho estava esperant. Ho havia somiat? Realment és una feinada i ens sembla que hauria de ser sistemàtic, però sempre tenim tres o quatre coses començades. D'altra banda em violentaria una mica esborrar coses que ha fet un/a altre/a, i tan elaborades, encara que siguin tan clares "desviacions de format consensuat". De moment esperaré que comencis tu. Merci!

Resposta a «Seccions buides»