Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Medol (discussiócontribucions)

La Viquitrobada és l'esdeveniment anual on es troba la comunitat d'editors de la Viquipèdia en català i dels seus projectes germans, així com altres persones interessades en el coneixement lliure.

L'any passat es va recuperar la presencialitat amb la Viquitrobada d'Elna.

Aquest any des d'Amical Wikimedia volem començar-la a organitzar amb més temps, per afavorir la participació.

Igualada és la capital de la cultura catalana 2022, un element que tradicionalment s'ha tingut en compte a l'hora de fixar l'espai de la Viquitrobada. A l'espai per fer propostes també es va plantejar Tortosa i Amposta. Pel que fa a la data, sempre s'ha fet entre mitjans i finals de novembre. Aquest any ho podríem fer el 19 i 20 de novembre.

Abans d'acabar-ho de decidir estaria bé que cadascú hi digui la seva. Com ho veieu? Altres idees o propostes?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies per recollir el guant i proposar-ho amb temps més enguany. Al meu parer i per l'experiència d'organitzar-ne la logística i l'economia de diverses en el passat, els factors clau són:

1) Que la gent sàpiga lloc i data amb temps i que el programa obert permeti preparar la sessió

2) Bona connexió de transport públic en cap de setmana i prou allotjaments a la vora (mateix municipi)

3) Evitar solapament amb d'altres esdeveniments (en el passat alguns actes amb F1 o altres congressos havien estat una gran nosa o barrera)

4) Descentralitzar-ho sense que això impliqui que el 90% de la comunitat viquipedista més activa o disposada a anar-hi hagi de fer més de mig dia de trajecte (realistes i ètics econòmicament)

5) Aconseguir un espai de mínim prestigi on celebrar-la i col·laboracions públiques o culturals que sufraguin despesa significativa per derivar-ne la pròpia (Amical Wikimedia) a facilitar despeses i dietes de com més assistents millor

Tenint en compte que la Capital de la Cultura Catalana només ha sortit de Catalunya 1 cop en els 18 anys que se celebra, em sembla cada cop més clar la constatació d'una diversitat territorial pobra i que hauríem d'evitar. Per això no soc partidari de seguir l'opció d'Igualada.

Dit això, fer-ho a Tortosa, Amposta o Vinaròs semblaria bona opció. Més cap avall, Castelló o Vila-real i, més cap amunt, Vic o Berga, també em semblen opcions de compromís.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Anar els dos dies a la viquitrobada no em va gens bé, i al novembre encara menys. No sé si sóc l'únic, però si hi ha gaires viquipedistes en el mateix cas estaria bé organitzar la viquitrobada de manera que fos possible anar-hi un sol dia. Això vol dir que el programa de dissabte o el de diumenge tinguin interès per si sols, i vol dir que sigui possible arribar-hi en transport públic el mateix dia. Des de Barcelona i en diumenge, això darrer era possible a la viquitrobada de Girona i ho seria a Igualada o Vic, però no ho era a Eina ni a Cervera, i a Vinaròs o Castelló no ho seria ni que algú subvencionés l'Euromed als participants (a Tortosa complicat i arribant a mig matí).

A les primeres viquitrobades es va seguir el model d'alternar un any en una seu descentralitzada amb una altre any amb una seu cèntrica. No sé fins a quin punt això millorava l'assistència però a mi m'anava molt bé.

Com deia al principi, si sóc l'únic interessat en venir un sol dia o si som molt pocs, podeu oblidar-ho.

AlbertRA (discussiócontribucions)

(edito el missatge perquè t'havia entès malament)

Diria que mai no hi hagut cap inconvenient en assistir un únic dia a les viquitrobades i, de fet, hi ha prou viquipedistes que així ho fan. I per descomptat que l'ideal és arribar-hi amb transport públic i em consta, per les viquitrobades que he assistit, que des d'Amical es té amb compte. Això no obstant, precisament des de Barcelona és d'on menys dificultats hauries de tenir per a compartir vehicle.

Judesba (discussiócontribucions)

A mi també sempre m'ha semblat bé alternar un any descentralitzat i un any no, ja que la majoria de la comunitat és del Principat, però també cal comprometre's amb la resta de territoris. Espero que sorgeixin més propostes. De moment, Igualada + Tortosa/Amposta/Vinaròs + Castelló/Vila-real + Vic/Berga + Girona, no?

Llumeureka (discussiócontribucions)

Jo també penso que seria bo alternar un any descentralitzat i altre no. Dit això, qualsevol de les opcions que han sortit està molt be.

Judesba (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fet, però no veig que decidir en funció dels que és probable que no hi puguem anar aporti gran cosa a l'organització.

Judesba (discussiócontribucions)

Pere, disculpa, però en cap moment m'ha semblat entendre que era probable que no hi poguéssis anar, sinó que no t'anava gens bé anar-hi els dos dies. De tota manera, pots fer una proposta que et sembli bé a tu. De les que hi havia, les vaig recollir en un comentari més amunt: Igualada + Tortosa/Amposta/Vinaròs + Castelló/Vila-real + Vic/Berga + Girona. Pots votar les dues que ja hi ha ara o bé afegir-ne de noves; tantes com creguis que són bones. Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Res a disculpar. Ja hi he dit la meva però em sabria greu que la decisió final es prengués per ser convenient per alguns que al final no hi anéssim. I en aquesta època de l'any anar-hi un dia ho tinc difícil i dos gairebé impossible.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo dissortadament hauré de fer l'estada internacional del doctorat per aquelles dates i serà molt complicat que pugui baixar a Catalunya, no sé si ni tan sols per Nadal. Per tant us ho deixo a la vostra elecció, que serà la més assenyada. Gràcies per la confiança!

Judesba (discussiócontribucions)

Atenció! Les votacions de la pàgina de propostes quedaran tancades divendres 19 d'agost a les 12 del migdia. Teniu temps de dir-hi la vostra uns dies més.

Resposta a «Viquitrobada del 2022»