Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Com de vegades és complicat vincular algú que necessita un altre viquipedista per una correcció lingüística d'un article amb aquells a qui els agrada fer aquesta tasca, hi ha un article proposat per rebre la distinció d'Article de Qualitat que duu gairebé mig any esperant un cop de mà: Interlingue.

Qui s'hi anima? Coneixeu cap usuari corrector a qui li faria il·lusió? Així contribuïm a que usuaris sense català nadiu com @Caro de Segeda també vegin que la seva participació pot cristal·litzar en un AdQ. Gràcies!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

N'he llegit només uns paràgrafs, i no és únicament lingüística la correcció que necessita aquest article. En la introducció, excepte el primer paràgraf, els altres sembla que siguin d'un article biogràfic. I en el final de la introducció, sembla que es parli d'una associació i no d'una llengua. També hi cal correcció ortotipogràfica, com ara canviar totes les cometes altes per cometes baixes, escriure en cursiva paraules d'altres llengües que ara apareixen entre cometes, o posar en cursiva el nom d'una revista.

Suposo que l'article deu ser una traducció, però de quina llengua? Aniria bé saber-ho per comparar-los. He fet un cop d'ull a la versió anglesa, que és una de les que més es tradueixen articles, però és diferent.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Faig una excepció perquè, en general, soc molt crític amb gran nombre d'ADQ (que se suposa que haurien de ser «articles complets i de gran qualitat») i habitualment prefereixo no entrar en el tema, però no puc perdre la oportunitat que em suggereix el teu comentari, @Mercè, per qüestionar les ganes de "guardonar" articles amb l'ADQ si són suficientment complets. Aquesta posició meva no implica cap valoració sobre l'article en concret. Diria que és més aviat un desfogament derivat del desig de tenir una enciclopèdia de qualitat. Cordialment,

Jmrebes (discussiócontribucions)

No sent jo català natiu no m'hi atreveixo, però si que m'interessarà el resultat. Salut!

Resposta a «Correcció lingüística puntual»