Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

L'article "bacteris porpra del sofre" té una redirecció des de "bacteris vermells del sofre", quan hauria de ser al contrari. Anomenar-los "bacteris propra del sofre" és fer un calc de l'anglès purple sulfur bacteria i a més té un error gramatical perquè l'adjectiu 'porpra' està en singular, sense concordar amb el nom que qualifica (no es diu pas "bacteris 'verd' del sofre" d'un altre grup de bacteris amb nom semblant).

"Bacteris vermells del sofre" és com s'anomena aquest grup en el llibre de text Microorganismes, traducció publicada el 2008 de Microbe (Schaechter M, Ingraham J, Neidhart F, 2006), que està revisada pel servei lingüístic de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Es pot veure en el vocabulari de microbiologia que hi ha a la Guaita terminològica de l'IEC.

En mirar l'historial de l'article m'ha fet l'efecte com si al principi s'hagués dit "bacteris vermells del sofre", perquè la discussió es va moure de "bacteris vermells..." a "bacteris porpra...". Caldria tornar al nom original, que és el correcte en català. Jo he provat de reanomenar-lo, però em surt un avís que ja existeix la pàgina amb aquest nom o que el nom no és vàlid. Algú que sigui més destre que jo podria fer el canvi de nom?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si el nom de destí està ocupat, normalment per una redirecció amb historial, com en aquest cas, cal la intervenció d'un administrador i s'ha de demanar a Viquipèdia:Petició als administradors, si no és que un administrador passa per aquí i ho fa abans.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Gràcies! Ja ho he demanat.

Leptictidium (discussiócontribucions)

En un primer moment he fet el reanomenament, però l'he desfet després de trobar-me que la font citada proposa justament la forma contrària, «bacteris porpres del sofre» (pàgines 95 i 96). No tinc cap objecció visceral al reanomenament que proposa la Mercè, però abans assegurem-nos de si les fonts diuen A o B. Salut!

Resposta a «Bacteris "porpra" del sofre»